Melania Ciot (MAE) a vorbit despre importanţa competenţelor digitale, la conferinţa "Rethink Future"

D.I.
Politică / 17 aprilie 2018

Melania Ciot (Sursa foto: Twitter)

Melania Ciot (Sursa foto: Twitter)

Secretarul de stat în MAE Melania-Gabriela Ciot a evidenţiat astăzi, în cadrul unei conferinţe, importanţa rolului educaţiei în dobândirea competenţelor digitale, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, dat publicităţii.

Potrivit documentului, în cadrul intervenţiei sale în conferinţa "Rethink Future, Education and the Challenges of Digital Revolution. The gap between education and industry needs. Time to rethink education", secretarul de stat a punctat că, la nivel european, 90% din locurile de muncă viitoare vor necesita competenţe digitale şi a făcut referire la importanţa acestora pentru economie pe termen mediu şi lung şi, totodată, la importanţa reformei sistemelor naţionale de educaţie şi a asigurării investiţiilor în educaţia digitală.

În acest context, Ciot a subliniat modul în care tehnologiile digitale contribuie la diversificarea oportunităţilor de învăţare şi a precizat că acestea trebuie să fie accesibile tuturor.

Oficialul a făcut referire la oportunităţile oferite de programul Erasmus+, în special cele privind mobilitatea în rândul studenţilor, arătând că "tinerii care au un stagiu de mobilitate dezvoltă un puternic sentiment de apartenenţă la cetăţenia europeană şi o deschidere spre alte culturi", adăugând că "programele de mobilitate sunt asociate cu dobândirea de competenţe transversale, care se dovedesc a fi un factor important pentru succesul pe piaţa muncii, dar şi pentru continuarea parcursului academic al absolvenţilor de studii superioare".

De asemenea, secretarul de stat a exprimat sprijinul pentru măsurile menite să consolideze Piaţa Internă UE, în special cele vizând Piaţa Unică Digitală.

În încheierea intervenţiei sale, Melania-Gabriela Ciot a subliniat importanţa continuării eforturilor în domeniul educaţiei, cercetării şi inovării pentru a putea asigura o mai bună adaptare a forţei de muncă la cerinţele şi evoluţiile pieţei interne, arătând că adaptarea la evoluţiile în domeniul digital "reprezintă o prioritate şi un obiectiv permanent al României".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb