Merkel continuă să respingă ideea eurobondurilor

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 26 iunie 2012

Merkel continuă să respingă ideea eurobondurilor

Cancelarul german Angela Merkel a respins, din nou, ideea lansării de bonduri comune de către statele din zona euro, argumentând că împărţirea poverii datoriilor în cele 17 state din regiune ar fi "contraproductivă".

"Toţi ochii vor fi pe Germania la summitul european din 28-29 iunie", a declarat Merkel, adăugând. "Mă tem că, din nou, vom vorbi prea mult cu privire la ideea pasivelor comune şi mult prea puţin despre o supraveghere îmbunătăţită". Cancelarul a subliniat: "Propunerile pentru emiterea de obligaţiuni comune sunt greşite şi contraproductive".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Draga Make,

    iti trimit alaturat declaratia doamnei cancelar din 10 noiembrie 2011. Nu o voi traduce pentru ca apoi se pot face diferite interpretari pro si contra. Stiu ca nu este o tematica direct pentru un cititor interesat de piata actiunilor insa aceasta parte a discursului relateaza cel mai bine ce s-a intamplat. Am studiat foarte atent si alte declaratii ale doamnei cancelar si nu am gasit referitor la eforturile facute de Romania un atribut la superlativ cum a fost facut in cazul tarii noastre. Desi plecasem de la o idee utopica nu neaparata a presedintelui , dar el a fost printre primii care a sustinut aceasta idee, apoi din partea financiara directorul Deutsche Bank , Dr. Ackermann(amintita in conferinta de la Bruxelles in martie daca nu ma insel), continuata cu reformele de liberalizare a pietei muncii si de incadrare in criteriile de la Maastricht se va ajunge in mod univoc la concluzia ca fara cedarea de prerogative catre Bruxelles din partea Italiei si Spaniei nu vor exista bonduri comune pe durata medie si lunga , ci numai pana la maxim 1 an , 1 an si jumatate asa numitele Euro Bills. Tinand cont ca doamna cancelar este relativ izolata in retinerea dansei de a nu permite o crestere economica bazata de asemenea pe o crestere a datoriilor peste nivelul de la Maastricht, atitudinea pe care a avut-o Romania poate fi de ajutor in a confirma ca atunci cand ai o economie competitiva poti sa ai si pretentii de a avea nevoie de capital pentru a te putea dezolta pe o baza viabila. Avem ocazia sa aratam ca acesti ani de privatiuni vor putea fi intr-adevar benefici si pentru populatie, asa cum este redat in text si pentru care eforturi doamna cancelar multumeste. 

    "Was Schengen anbelangt, so haben Deutschland und Frankreich einen Stufenplan vorgeschlagen, der, glaube ich, auf rumänische Akzeptanz stößt. Noch nicht alle EU-Mitgliedstaaten können diesem folgen. Aber wir glauben, dass wir in dieser Stufung die Vollmitgliedschaft von Rumänien im Bereich des Schengen-Abkommens sehen und dann natürlich auch ein gemeinsamer Raum des Rechtes werden können. 

    Wir haben natürlich auch über die internationalen Beziehungen gesprochen, vor allen Dingen über die Situation in Europa. Ich habe noch einmal deutlich gemacht, dass wir unbeschadet der Frage „Ist jemand Mitglied des Euroraums oder ist er noch nicht Mitglied des Euroraums?“ natürlich eine Europäische Union der 27 sind, die durch die Schuldenkrise des Euro in einigen Ländern heute sicherlich vor spezielle Herausforderungen gestellt wird. Aber wir haben einen Binnenmarkt, wir haben einen Lissabon-Vertrag. So wollen wir auch in Zukunft zusammenarbeiten. 

    De asemenea sustinerea pentru aderarea la zona Euro va putea fi cu siguranta intensificata din partea Germaniei pentru ca o alta amanare ar putea duce datorita constrangerilor vamale la o scadere a PIB prin timpii si formalitatile vamale care altfel ar fi inexistente. 

    Rumänien hat noch einmal seine Absicht erläutert, dass es 2015 Mitglied des Euroraums werden möchte. Ich habe die allergrößte Hochachtung vor Rumänien ‑ ich will das ganz deutlich sagen ‑, weil ich weiß, was es für die Menschen in Rumänien bedeutet, dass Rumänien so hart an der Haushaltskonsolidierung arbeitet. Dafür ein herzliches Dankeschön! Ich glaube, auf die Dauer wird sich das für die Menschen in Rumänien auszahlen. Aber ein leichter Weg ist es nicht. Deshalb ein Dankeschön für Ihre politische Leistung in diesem Zusammenhang". 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb