Merkel, Macron şi Zelenski cer Rusiei să-şi retragă trupele de la frontiera cu Ucraina

J.P.
Internaţional / 16 aprilie 2021

Merkel, Macron şi Zelenski cer Rusiei să-şi retragă trupele de la frontiera cu Ucraina

Cancelarul Angela Merkel, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cel ucrainean Volodimir Zelenski au lansat vineri un apel către Rusia de a-şi retrage trupele comasate în ultimele săptămâni la frontiera cu Ucraina, într-un demers pentru "detensionarea" situaţiei în regiune, relatează AFP, Reuters şi EFE, conform Agerpres.

Cancelarul german, preşedinţii francez şi ucrainean au exprimat în cadrul unei videoconferinţe preocuparea lor comună faţă de această activitate militară rusă "la frontiera cu Ucraina, precum şi în Crimeea anexată ilegal" şi au chemat la retragerea "acestor întăriri de trupe pentru a se ajunge la o detensionare", potrivit unui comunicat comun transmis de cancelaria germană.

La finalul întrevederii de la Paris între Macron şi Zelenski, cărora li s-a alăturat cancelarul Angela Merkel prin videoconferinţă, liderii Franţei şi Germaniei au reiterat ataşamentul pentru "independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei".

Comunicatul subliniază necesitatea respectării acordurilor de pace de la Minsk pentru a opri conflictul din estul Ucrainei, precum şi angajamentul Germaniei şi Franţei de a relua convorbirile în aşa-numitul format Normandia - adică dialogul dintre Rusia şi Ucraina, sub medierea Franţei şi Germaniei.

Preşedintele ucrainean s-a declarat pregătit pentru discuţii cu omologul său rus Vladimir Putin, cu participarea Franţei şi a Germaniei, într-o încercare de a atenua tensiunile legate de mobilizarea de trupe ruse la frontiera cu Ucraina.

Zelenski, care a făcut această declaraţie după întâlnirea de la Paris cu Emmanuel Macron, a apreciat, de asemenea, că un summit între Vladimir Putin şi preşedintele american Joe Biden ar putea contribui la calmarea situaţiei.

Discuţiile dintre cei trei participanţi la convorbirile în format Normandia au avut loc pe fondul îngrijorărilor provocate de mobilizarea de trupe şi echipamente militare ruse la graniţa ruso-ucraineană şi al numeroaselor încălcări ale armistiţiului în Donbas.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. nu, imi pare rau, nu exista aceasta linie ipotetica in spatio-timp.

    in traducere libera: ce propun ei e complet fara fundament in realitate.  

    1. NU , D-LE VALI , CE PROPUN EI , ESTE CA RUSII SA SE RETRAGA DE LA FRONTIERA , IAR ARMATA UCRAINEANA , SA-I POATA MACELARI ASTFEL IN VOIE , PE LOCUITORII RUSI , DIN REGIUNILE HARKOW , SI DONETK !!! ASTA URMARESC EI , DE ANI DE ZILE , NU DE ACUM !!! DAR , TOATA LUMEA , UITA , S-AU SE FACE CA UITA , UN LUCRU CAPITAL : CA LOCUITORII DIN REGIUNILE RESPECTIVE , AU FOST SI SANT RUSI , DIN NEAM IN NEAM !!! ASTEA SANT PAMANTURILE LOR , ORASELE LOR , CASELE LOR !!! DACA UCRAINA VREA SA SCAPE DE EI , INTR-O FORMA S-AU ALTA , POATE DOAR SA INCERCE SA-I STARPEASCA , SA-I RADA DE PE FATA PAMANTULUI !!! ASTA , DACA POT !!! OSTILITATILE , AU INCEPUT ACOLO , DUPA MAIDAN-ul UCRAINEAN , CAND KIEVUL , A TRIMIS ARMATA IN CELE 2 REGIUNI RUSOFONE , SI AU INCERCAT SA-I EXTERMINE !!! NU STIE MULTA LUME ASTA , IN ROMANIA !!! SI NICI NU LE PASA , LA PREA MULTI !!! DAR UCRAINENII , DUPA CE AU MASACRAT MII DE CIVILI , BATRANI , FEMEI SI COPII , AU FOST CONTRA-ATACATI , SI ARUNCATI INAPOI , PIERZAND TOATE TERITORIILE CUCERITE !!! MILITAR , AU ESUAT , SI INCEARCA ACUM , PE CAI INTERNATIONALE , SA SALVEZE SITUATIA !!! CE-AR FI FOST PE CAPUL ROMANIEI , DACA BUCURESTIUL AR FI TRIMIS TRUPE IN HARGHITA SI COVASNA , CA SA-I OMOARE PE LOCUITORII MAGHIARI DE ACOLO , CUM CA , AR FI ZIS UNA S-AU ALTA ??? BINENTELES CA , EXAGEREZ UN PIC !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb