Messi, personaj de banc electoral românesc

Messi, personaj de banc electoral românesc

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 17 ianuarie

English Version

Argentinianul Leo Messi a câştigat premiul pentru cel mai bun jucător al anului 2023, la Gala FIFA The Best, reuşind să devină un consistent subiect de glume, pe rit vechi (în care se folosesc cuvinte) şi pe rit nou (colaje foto). Ca într-un banc electoral autohton, de acum peste două decenii, în care Ion Iliescu era votat preşedinte pentru că el era...preşedintele în funcţie, Messi e votat cel mai bun fotbalist al anului pentru că el a fost cel mai bun jucător al anului precedent. Trucajele foto cu Messi în baston primind trofeul pentru jucătorul sezonului nu mai par atât de absurde, după ce jurnalişti, selecţioneri şi căpitani de echipe naţionale au votat anul acesta pentru o performanţă care nu ar mai fi trebuit să conteze în alegerea lor (finala Campionatului Mondial din 2022, câştigată de Argentina). Presa din întreaga lume a reacţionat critic, chiar şi fanii lui Messi nu prea înţeleg decizia şi zâmbesc încurcaţi.

De altfel, victoria a fost una "după prelungiri", argentinianul s-a trezit la egalitate de puncte cu norvegianul Haaland, dar balanţa a fost înclinată de regulament, a contat că Messi a primit mai multe voturi din partea căpitanilor de echipe naţionale. Fără să aibă o vină, marele jucător s-a pomenit târât într-un scandal care îi afectează imaginea şi finalul carierei. Să nu mai vorbim de "sângele rău" pe care şi-l face şi marele său rival, Cristiano Ronaldo, la fel de nevinovat şi el în această poveste.

Momentul a fost parţial salvat chiar de Messi, care nu s-a prezentat la ceremonie, trofeul fiind ridicat de fostul mare fotbalist Thierry Henry, prezentatorul galei.

Un lucru este tot mai clar, în faţa urnelor de vot, adesea, oamenii îşi pierd gândirea limpede şi produc tot felul de încurcături, mai mari sau mai mici, în funcţie de alegerile pe care le au de făcut.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Au compromis si acest trofeu!

    Adevarul este ca e inca cel mai bun ... toti ceilalti Haaland, Mbappe mai au mult pana sa-l ajunga pe Messi. Pana la urma nu e vina lui ca generatia urmatoare e mai slabuta sau ca a imbatranit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb