Mexic şi America Latină, în topul preferinţelor turiştilor amatori de circuite exotice

F.D.
Miscellanea / 15 mai 2023

Mexic şi America Latină, în topul preferinţelor turiştilor amatori de circuite exotice

Mexicul rămâne principala destinaţie care atrage turişti români în America Latină, cererea pentru această ţară fiind în creştere în acest an. Creşterea estimată pentru anul 2023 este de 35% faţă de anul precedent, când s-a înregistrat oricum o creştere de 30% faţă de 2021, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Cele mai solicitate circuite turistice exotice sunt pentru America Latină, iar printre cele mai inedite se numără cele sub genericul "Un altfel de Mexic" - Mariachi, tequila, istorie şi tradiţii mexicane. Acestea au o durată de 15, respectiv 17 zile şi se vor desfăşura în perioadele 30 iunie - 14 iulie, respectiv 23 octombrie - 8 noiembrie, ultimul menţionat fiind special programat astfel încât grupul să se poată bucura de sărbătoarea naţională a Mexicului, Dia de los Muertos. Costurile pentru aceste circuite sunt de 3230 EURO, respectiv de 4800 EURO de persoană şi includ cazări la hoteluri de 4 şi 5 stele.

"În cazul grupurilor nu sunt probleme legate de vize sau de accept pentru intrarea în Mexic. Sunt însă cazuri când au existat refuzuri pentru intrarea în ţară, pentru cei care călătoreau în mod individual. Aşadar, încurajăm turiştii români să ia în considerare Mexicul ca destinaţie pentru vacanţa lor din acest an, să profite de frumuseţea şi cultura acestui ţinut exotic. Va fi o experienţă autentică, culturală şi distractivă pentru toţi cei care aleg această destinaţie, iar circuitele noastre sunt o modalitate excelentă de a explora cele mai reprezentative locaţii ale acestei destinaţii fascinante. Garantăm turiştilor că vor avea parte şi de obiective mai puţin cunoscute şi promovate în România", precizează Daniela Nedelcu, director general al agenţiei DAL Travel.

Astfel, circuitul "Un alt fel de Mexic" este cu adevărat UNIC pe piaţa turistică românească, oferind ocazia de a explora locuri şi atracţii rareori vizitate de turiştii obişnuiţi.

Canionul de Cupru este un astfel de loc, de o frumuseţe deosebită, care cu siguranţă va fi un punct culminant al călătoriei. De asemenea, traseul feroviar cu trenul El Chepe reprezintă o experienţă inedită, oferind o privelişte uluitoare asupra peisajului muntos al Mexicului. Cu toate acestea, una dintre cele mai aşteptate experienţe de către turiştii români este sărbătoarea naţională a Mexicului, Dia de los Muertos, unde veţi fi martorii unui spectacol plin de culoare şi viaţă, care reflectă cultura şi tradiţiile ţării. Sărbătoarea care celebrează şi onorează memoria celor dragi care au plecat din această lume, are loc pe 1 şi 2 noiembrie şi atrage cu paradele colorate, costumele festive, ofrandele cu flori şi mâncărurile tradiţionale, precum pan de muerto şi calaveras de azúcar.

Turiştii români vor avea, de asemenea, oportunitatea să viziteze Muzeul Naţional de Antropologie, una dintre cele mai mari şi mai importante colecţii de artefacte pre-columbiene din lume. De asemenea, circuitul "Un altfel de Mexic" include şi o vizită la Bazilica Fecioarei Maria de Guadalupe, un important lăcaş de cult pentru creştinii din întreaga lume. Printre cele mai impresionante atracţii turistice ale Mexicului se numără şi situl arheologic Teotihuacan, unde turiştii pot admira Piramida Soarelui, Piramida Lunii, Piramida Şarpelui cu Pene şi Calea Morţilor. În plus, turiştii vor avea ocazia să viziteze şi capitala Mexicului, Mexico City, unde se poate face o plimbare cu barca în Xochimilco, unul dintre cele mai pitoreşti cartiere ale oraşului, care include canale încă utilizate în mod tradiţional pentru transportul de legume şi fructe, arată sursa citată.

Mexicul a rămas una dintre cele mai populare destinaţii turistice din lume şi a înregistrat o creştere impresionantă a vizitatorilor, ajungând la 66 de milioane de turişti internaţionali în anul 2022. Potrivit Ministerului Român al Afacerilor Externe, circa 21.000 de cetăţeni români au ales să viziteze Mexicul în acelaşi an. Guvernul mexican a promovat puternic turismul ca fiind "o industrie fără fum", motiv pentru care Mexicul a fost mereu una dintre cele mai vizitate ţări din lume, fiind a doua cea mai vizitată destinaţie turistică din America, după Statele Unite.

Un alt circuit de succes care trebuie menţionat este "America Express Continuă!" Mexic - Guatemala - Columbia, care va avea loc în perioada 17 noiembrie - 3 decembrie. Acest circuit unic pe piaţa turistică românească va urmări traseul concurenţilor emisiunii America Express, care au explorat Mexicul, Guatemala şi Columbia într-o aventură plină de provocări şi descoperiri. Turiştii români vor putea păşii pe urmele concurenţilor emisiunii, vor explora oraşe precum Mexico City, Queretaro, San Miguel de Allende, Guadalajara, Guatemala City, Antigua Guatemala, Villa de Leyva, Barichara, Cartagena şi Bogota, vor vizita siturile arheologice Teotihuacan şi Tikal, se vor bucura de experienţe unice, precum vizitarea unei distilerii în Tequila cu degustare inclusă sau o plimbare cu barca pe Lacul Atitlan. Acest circuit de 17 zile va costa 5027 de euro de persoană şi va include cazări la hoteluri de 4 şi 5 stele, transport, ghizi locali şi însoţitor român de grup. Turiştii vor putea descoperi câteva secrete din cultura şi istoria celor trei ţări, împărtăşind experienţe cu alţi călători şi savurând delicioasele mâncăruri locale, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb