MF: "Vrem ca noul administrator FP să dezvolte o strategie având la bază un portofoliu solid de participaţii"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 martie

MF: "Vrem ca noul administrator FP să dezvolte o strategie având la bază un portofoliu solid de participaţii"

English Version

"Conservarea portofoliului FP" se referă doar la deţinerile fondului în companii, după cum reiese din răspunsul pe care ni l-au transmis Finanţele

Acţionarii Fondului Proprietatea se întâlnesc, astăzi, pentru aprobarea termenilor contractului de administrare dintre FP şi Franklin Templeton, pentru încă un an

Ministerului Finanţelor vrea ca noul administrator al Fondului Proprietatea (FP) să dezvolte o strategie având la bază un portofoliu de participaţii solid, motiv pentru care a solicitat "conservarea portofoliului actual administrat" al FP, se arată în răspunsul ministerului către ziarul BURSA.

Finanţele ne-au transmis: "În contextul convocării şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor la Fondul Proprietatea pentru data de 26 martie 2023, Ministerul Finanţelor, în conformitate cu prevederile Legii Societăţilor nr. 31/1990 cu modificările şi completările ulterioare, a solicitat completarea ordinii de zi cu mai multe puncte.

Printre punctele introduse pe ordinea de zi, Ministerul Finanţelor a solicitat ca « aprobarea Strategiei Fondului aplicabilă perioadei de mandat 1 aprilie 2024 şi până la 31 martie 2025 să cuprindă conservarea portofoliului actual administrat de Franklin Templeton International Services».

Astfel, prin sintagma «conservarea portofoliului actual administrat», Ministerul Finanţelor a avut în vedere conservarea participaţiilor deţinute de Fondul Proprietatea în cadrul companiilor din portofoliu, astfel încât noul administrator să poată dezvolta o strategie a Fondului, pe termen mediu şi lung, având la bază un portofoliu de participaţii solid".

Astfel, din răspunsul Finanţelor reiese că solicitarea se referă doar la deţinerile FP în companii şi nu include numerarul de care dispune fondul.

Astăzi, acţionarii FP vor decide cu privire la termenii contractului de administrare dintre fond şi Franklin Templeton pentru încă un an, inclusiv politica de remunerare, puncte completate cu solicitările Ministerului Finanţelor privind "modificarea comisionului de administrare de bază al Franklin Templeton la 1,35%" şi "conservarea partrimoniului FP". Completările introduse pe ordinea de zi la cererea Finanţelor sunt alternative celor propuse iniţial de administrator, astfel încât se află separat pe ordinea de zi.

De asemenea, acţionarii vor mai vota numirea pentru o perioadă de trei ani a doi membri ai Comitetului Reprezentanţilor Fondului Proprietatea, ca urmare a expirării mandatelor lui Nicholas Paris şi Omer Tetik.

Pe lângă Nicholas Paris, al cărui mandat actual expiră în data de 6 aprilie, s-au înscris Marian Cristian Mocanu, Dorin Alexandru Badea şi Raluca Ana-Maria Nicolescu. Pentru postul ocupat în prezent de Omer Tetik, al cărui mandat expiră de asemenea în 6 aprilie, s-au înscris Marian Cristian Mocanu, Marius Alin Andrieş,

Daniela Nemoianu şi Raluca Ana-Maria Nicolescu.

Alin Andrieş este secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor, motiv pentru care Consiliul Reprezentanţilor FP consideră că acesta este un candidat eligibil dar nu şi independent prin prisma funcţiei publice deţinute.

La finele lunii februarie, Fondul Proprietatea avea un activ net de 2,33 miliarde lei, cele mai mare deţineri fiind participaţiile în companiile Aeroporturi Bucureşti, Porturi Constanţa şi Salrom.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Are cineva o situatie cu portofoliul FP la momentul preluarii administrarii de catre FT si ce valoare ar fi avut astazi ? Ce a adust FT la FP ?

    E normal ce se intimpla. Fondul Proprietatea apartine statului roman, actionar minoritar, legiuitor, arbitru si jucator.

    Asta in timp ce premierul Ciolacu curteaza investitorii de peste mari si tari sa investeasca in paradisul fiscal numit Romania.

    (A se vedea si SN Damen Mangalia.) 

    1. Ce a făcut statul român din 90 încoace? A falimentat și a vândut fabrici, uzine , agricultura, șantiere. Asta vot și acum. Interesele lor. De la ații am mai văzut un divident dacă vine statul român, aleluia.praful se alege. Împart între ei și gata

      Asa e! A vindut fabrici si uzine. Dar uite ce mall-uri si proiecte imobiliare minunate au rasarit pe acele terenuri!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb