MICHEL BARNIER:  "Acordul retragerii" nu este negociabil

L.A.
Internaţional / 27 februarie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Tratatul ieşirii din Uniunea Europeană negociat între Regatul Unit şi celelalte 27 de state membre UE nu este negociabil, însă un anumit număr de dispoziţii anexe pot fi îmbunătăţite, a declarat miercuri negociatorul-şef european al Brexitului Michel Barnier, relatează Reuters.

"Acordul retragerii" regatului din Uniune, un document de 600 de pagini care prevede condiţiile divorţului, stabilit în seara lui 29 martie, a fost adoptat la sfârşitul lui noiembrie în Consiliul European. Acest tratat este însoţit de o "declaraţie politică" de aproximativ 30 de pagini, care stabileşte cadrul unor negocieri viitoare cu privire la relaţiile comerciale între cele două părţi.

"Acest tratat nu este negociabil, el nu poate fi redeschis", a reafirmat Michel Barnier la postul de radio Franceinfo.

"Însă, alături de acest tratat, avem alt document care este o declaraţie politică destul de precisă, ce stabileşte regulile jocului, cadrul viitoareii noastre relaţii (...). Iar ea poate fi îmbunătăţită", a adăugat el.

"Dacă britanicii doresc mâine dimineaţă să fie mai ambiţioşi, de exemplu să nu se mulţumescă cu un acord de liber-schimb cu noi, aşa cum propunem noi împreună, ci să aibă o uniune vamală, poate mai mult decât atât, noi suntem pregătiţi să îmbunătăţim această relaţie", a declarat fostul ministru francez al Agriculturii şi Pescuitului.

Pentru moment, în contextul în care au trecut trei luni de când Cei 27 l-au aprobat, Theresa May nu reuşeşte, în continuare, să ratifice acordul retragerii în Camera Comunelor.

Premierul a propus marţi deputaţilor britanici ca, dacă nu ratifică până la 12 martie un proiect de acord negociat cu europenii, să se pronunţe prin vot asupra unui Brexit fără acord ("no deal") la data de 29 martie, iar apoi asupra unei amânări "scurte şi limitate" a datei ieşirii regatului din Uniune.

Barnier consideră că May poate să obţină o ratificare a acordului retragerii până la 12 martie. Negociatorul-şef european nu poate, însă, să excludă riscul unui "no deal" - o ieşire fără acord.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb