"Microsoft", condamnat să plătească 1,5 miliarde dolari către "Alcatel-Lucent"

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 februarie 2007

"Microsoft", condamnat să plătească 1,5 miliarde dolari către "Alcatel-Lucent"

Compania patronată de Bill Gates va face recurs

Un tribunal federal american a condamnat recent grupul Microsoft, cel mai mare producător de programe software din lume, la plata unei amenzi de 1,5 miliarde dolari pentru violarea a două brevete în materie de tehnologie MP3 aparţinând producătorului de echipamente de telecomunicaţii Alcatel-Lucent, informează Rompres. "Apreciem că acest verdict este nefondat atât din punct de vedere al faptelor cât şi din punct de vedere al dreptului", a afirmat avocatul principal de la Microsoft, Tom Burt, adăugând că are de gând să facă recurs.

"Am adus argumente solide pentru a ne susţine poziţia şi suntem mulţumiţi de decizia tribunalului", a declarat la rândul său grupul Alcatel-Lucent.

În anul 2003, înainte de fuziunea cu rivalul francez Alcatel, societatea americană Lucent a depus o plângere în justiţie în care susţinea că partenerii Microsoft, printre care producătorii de calculatoare personale Dell şi Gateway, utilizează sistemul de operare Windows care violează brevetele sale. Procesul, derulat în faţa unui tribunal din San Diego (statul California) s-a concentrat pe tehnologia MP3 utilizată de programul software Windows Media Player.

Acesta nu este singurul dosar în care Alcatel-Lucent şi Microsoft se luptă pe terenul brevetelor. La sfârşitul lunii noiembrie 2006, Alcatel a depus plângere împotriva Microsoft, la un tribunal din Texas, pentru violarea proprietăţii intelectuale. Deşi producătorul francez de echipamente de telecomunicaţii nu a dorit să precizeze care sunt brevetele aflate în dispută, o sursă din apropierea acestui dosar a declarat că este vorba de licenţele referitoare la autentificarea utilizatorilor pe reţea şi accesul la transmisiunile audiovizuale în sistem digital. Anterior, în luna aprilie 2006, Lucent a depus o altă plângere împotriva Microsoft, acuzând grupul fondat de Bill Gates de violarea brevetelor sale referitoare la codarea şi decodarea fişierelor video. Lucent susţine că Microsoft comercializează consola de jocuri video Xbox 360 care utilizează o tehnologie MPEG2 ce are la bază o parte importantă din brevetul Lucent.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb