Microsoft va începe implementarea treptată a Graniţei Digitale UE pentru Microsoft Cloud de la 1 ianuarie

G.D.
Companii / 16 decembrie 2022

Microsoft va începe implementarea treptată a Graniţei Digitale UE pentru Microsoft Cloud de la 1 ianuarie

În economia globală actuală, clienţii comerciali şi cei din sectorul public caută mijloace prin care să-şi poată realiza obiectivele, să-şi protejeze datele şi să se extindă, pentru a obţine o eficienţă crescută, conform unui comunicat remis redacţiei. Pentru a sprijini aceste cerinţe, aflate în continuă schimbare, Microsoft se angajează să furnizeze servicii menite să valorifice întreaga putere a infrastructurii de cloud public, respectând în acelaşi timp valorile europene şi cerinţele privind suveranitatea.

Potrivit sursei citate, de la 1 ianuarie 2023, Microsoft va începe implementarea treptată a planului denumit "Graniţa Digitală UE" ("EU Data Boundary"), care se adresează atât clienţilor comerciali, cât şi celor din sectorul public din Uniunea Europeană (UE), precum şi celor care fac parte din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA).

Microsoft îşi menţine cu fermitate angajamentul de a susţine nevoile digitale europene şi a adoptat un set de cinci principii ale infrastructurii europene de cloud care ghidează activitatea noastră din acest punct de vedere. Microsoft asigură rezidenţa şi proximitatea datelor în mai multe locaţii decât orice alt furnizor de servicii cloud, acoperind întreaga suită de servicii online Microsoft Cloud, ce include Microsoft 365, Dynamics 365, Power Platform şi Azure.

De serviciile Microsoft Cloud beneficiază clienţi din aproape orice ţară din lume. Pentru a veni în sprijinul clienţilor din UE şi EFTA, Microsoft a deschis şi construieşte centre de date în peste 17 regiuni din Europa. Începând cu 2020, compania şi-a anunţat planurile de a construi nouă regiuni noi pentru centre de date, iar în ultimii doi ani a făcut investiţii ce depăşesc 12 miliarde de dolari, transformând compania într-una dintre cele mai mari surse de investiţii de capital în viitorul digital al Europei.

De la 1 ianuarie 2023, Microsoft le va oferi clienţilor săi posibilitatea de a-şi stoca şi procesa datele în cadrul Graniţei Digitale UE, iar acest lucru se va aplica pentru serviciile Microsoft 365, Azure, Power Platform şi Dynamics 365. Astfel, compania extinde angajamentele locale existente în ceea ce priveşte stocarea şi procesarea datelor, reducând considerabil fluxurile de date în afara Europei şi valorificându-şi soluţiile de top pe care le dezvoltă şi care vizează rezidenţa datelor, subliniază sursa citată.

În etapele următoare ale implementării, Graniţa digitală UE va include şi stocarea şi prelucrarea unor categorii suplimentare de date cu caracter personal, incluzând datele furnizate la acordarea asistenţei tehnice.

Serviciile Microsoft cloud respectă sau depăşesc deja recomandările UE, iar Graniţa digitală UE le va permite în continuare clienţilor comerciali şi din sectorul public din UE şi din cadrul EFTA să îşi proceseze şi stocheze datele în regiune. În plus, odată cu implementarea Graniţei digitale UE, Microsoft va publica o nouă documentaţie privind fluxul de date pe noua pagină web EU Data Boundary Trust Center.

Graniţa digitală UE pentru Microsoft Cloud porneşte de la soluţiile actuale privind rezidenţa datelor şi oferă control îmbunătăţit asupra datelor şi o transparenţă sporită. Pe lângă Graniţa digitală UE, Microsoft va continua să ofere un spectru larg de soluţii care se bazează pe angajamentele de lungă durată ale companiei de a sprijini cerinţele diverse privind suveranitatea, de la capabilităţile existente de rezidenţă a datelor în Azure, Dynamics şi Power Platform, până la soluţiile viitoare Microsoft Cloud for Sovereignty şi rezidenţa proaspăt extinsă a datelor din Microsoft 365. Microsoft le oferă clienţilor comerciali şi celor din sectorul public opţiunile şi flexibilitatea de care au nevoie pentru a beneficia de produse hyperscale de ultimă generaţie, respectând în acelaşi timp cerinţele de reglementare şi standardele specifice industriei.

Graniţa Digitală UE este o soluţie de top privind rezidenţa datelor. Pe baza feedback-ului şi informaţiilor clienţilor, precum şi a concluziilor obţinute în ultimul an, în timpul procesului de dezvoltare a acestui proiect, Microsoft a adaptat calendarul pentru localizarea categoriilor suplimentare de date cu caracter personal şi date furnizate la acordarea asistenţei tehnice. Pentru a furniza în continuare o soluţie globală, care să îndeplinească aşteptările clienţilor în materie de calitate, stabilitate şi securitate, Microsoft va îmbunătăţi permanent acest proiect, de-a lungul mai multor etape. Pentru o mai uşoară organizare, au fost publicate pentru clienţi directive detaliate privind Graniţa digitală UE, disponibile în Trust Center.

În cadrul primei etape a implementării Graniţei Digitale UE începând cu 1 ianuarie 2023, Microsoft va publica o documentaţie detaliată referitoare la angajamentele sale. Documentaţia privind transparenţa va fi publicată iniţial în limba engleză şi va fi disponibilă apoi şi în alte limbi. Documentaţia va fi actualizată permanent, pe măsură ce Microsoft va implementa alte etape ale Graniţei Digitale UE, şi va include detalii despre serviciile care pot necesita în continuare transferuri limitate de date despre clienţi în afara UE, cu scopul de a menţine securitatea şi fiabilitatea serviciului.

Aceste transferuri limitate de date garantează faptul că clienţii din UE se vor bucura în continuare de beneficiile complete ale serviciilor cloud, precum şi de capabilităţi de ultimă oră, pentru gestionarea datelor. Documentaţia privind transparenţa ce include şi descrierile fluxului de date va fi disponibilă în noul EU Data Boundary Trust Center.

Compania va continua colaborarea cu clienţii din Europa şi va depune toate eforturile pentru a încuraja succesul acestora într-un mediu economic, social şi de reglementare dinamic, în permanentă schimbare, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb