MIERCURI ŞI JOI  Nicolae Ciucă va efectua o vizită la Bruxelles

G.D.
Politică / 26 octombrie 2022

Nicolae Ciucă va efectua o vizită la Bruxelles

Premierul Nicolae Ciucă va efectua o vizită la Bruxelles, miercuri şi joi, însoţit de ministrul de Externe Bogdan Aurescu şi ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, informează Guvernul. Şeful Executivului va avea întrevederi cu preşedinta Parlamentului European Roberta Metsola, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi secretarul general al NATO Jens Stoltenberg. Prim-ministrul român va participa şi la ceremoniile de semnare a unor documente bilaterale precum Acordul bilateral de cooperare între Centrul Belgian de Cercetări Nucleare şi Institutul Naţional de Cercetare, Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN-HH) şi Memorandumul de înţelegere referitor la cooperarea în domeniul nuclear între Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) şi Centru Belgian de Cercetări Nucleare (SCK CEN), transmite News.ro.

Premierul Ciucă va avea de la 10.00, ora Bruxelles-ului, o întrevedere cu Iulia Matei, ambasador, reprezentantul permanent al României pe lângă Uniunea Europeană COREPER II, iar de la 11.10 va avea o întrevedere cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, conform programului oficial al şefului Executivului.

De la ora 11.55, Nicolae Ciucă va discuta cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, de la 12.50 va avea o întrevedere cu Dan Neculăescu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentant permanent al României la NATO şi de la 13.30 se va vedea cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

De la 14.10, ora Bruxelles-ului, premierul Ciucă şi secretarul general al NATO vor susţine o conferinţă de presă comună.

De asemenea, de la ora 15.00, Nicolae Ciucă va avea o întrevedere cu prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo.

Totodată, de la ora 15.45, premierul Ciucă va participa la ceremonia de semnare a următoarelor documente bilaterale:

- Acordul bilateral de cooperare între Centrul Belgian de Cercetări Nucleare şi Institutul Naţional de Cercetare, Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN-HH)

- Memorandumul de înţelegere referitor la cooperarea în domeniul nuclear între Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) şi Centru Belgian de Cercetări Nucleare (SCK CEN).

O altă serie de declaraţii comune ale prim-ministrului român cu omologul belgian va avea loc la 15.55.

De la ora 16.20, premierul va avea o întrevedere oficială cu Manfred Weber, eurodeputat, preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, iar de la ora 18.20, prim-ministrul României are programate consultări cu reprezentanţii comunităţii de afaceri române şi belgiene.

Mâine, prim-ministrul Ciucă va avea, de la ora 8.15, o întrevedere cu delegaţia europarlamentarilor români, în cadrul unui mic dejun de lucru, iar de la ora 10.00 se va vedea cu Adina Vălean, comisarul european pentru transport.

La finalul vizitei la Bruxelles, începând cu ora 11.00, şeful Executivului va susţine o conferinţă de presă, potrivit sursei citate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ROMANIA o COLONIE la CHEREMUL STRAINILOR. Guvernatorul Iohannis,si-a trimis SLUGA sa pupe CONDURUL SULTANULUI de la BRUXELLES. Pierderea SUVERANITATII ROMANIEI,s-a intarit odata cu alegerea lui Iohannis in functia de presedinte. Sa nu uitam cum a fost acesta ales. In turul doi al alegerilor pentru presidentia Romaniei,Iohannis,a obtinut de la un scor umilitor in primul tur,o victorie categorica. Cu ajutorul cui. Cu ajutorul strainilor care prin serviciile secrete au determinat romanii din diaspora sa il voteze masiv . Vazand FRAUDA de la sectorul 1 al capitalei,prin care o straina din pierzatoare a alegerilor a castigat prin FURT, oare acelasi lucru s-a intamplat si la alegerea lui Iohannis.? Pun aceasta intrebare intrucat dupa ce o tara intreaga a vazut FURTUL de la sectorul 1,Iohannis a declarat ca alegerile au fost corecte.Premierul Ciuca,merge la Comisia Europeana ca sa mai dreaga din UMILIREA coloniei de catre bogatii europei care au scris codurile justitiei,au scris PNRR,in asa fel incat COLONIA sa fie tinuta in saracie si la marginea europei.Acum,se incearca si destabilizarea SIGURANTEI NATIONALE prin declararea pensiilor militare ca pensii speciale.DACA CEI CARE CONDUC colonia,AR CITI cONSTITUIA SI REGULAMENTELE MILITARE PRECUM SI CONTRACTELE INCHEIATE DE MILITARI ATUNCI CAD DEPUN JURAMANTUL,AR OBSERVA CA DEFAPT MILITARII SUNT SINGURII INDREPTATITI SA NU FIE CONSIDERATI SPECIALI,CI ASA CUM JURA SA APERE TARA CHIAR CU PRETUL VIETII. CARE CORP DE FUNCTIONARI PUBLICI MAI DEPUN UN ASTFEL DE JURAMANT,CARE MILITARILOR LE IMPUNE TOT FELUL DE PRIVATIUNI. SEFULUI STATULUI,MINISTRILOR,PARLAMENT ARILOR,FUNCTIONARILOR DE LA TOATE NIVELURILE INCLUSIV JUDECATORILOR SI PROCURORILOR CARE CICA SUNT INDREPTATITI SA AIBE PENSII DE MII DE EURO SI SALARII INDECENTE.Oare la ce pericole sunt supusi cei din justitie,probabil ca cei care le-au acordat aceste privilegii se gandesc ca daca fura pot fi bagati la puscarie, nu. ROMANIA,trebuie RESETATA din temelii de conducatori,DESTEPTI,PATRIOTI si IUBITORI de TARA si OAMENI. SEMNE BUNE NU SUNT.Cei care pot face acest lucru sunt romanii prin VOTUL LOR.!

    la instructaj, primeste noi ordine de primit....ceva fregate, cumparator la Hidroelectrica, portul Constanta, ce a mai ramas in colonie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb