Mihaela Udrea, director în Ministerul Sănătăţii, reţinută pentru luare de mită

Anticorupţie / 28 august 2015

Actualizare 13:44 Alianţa Medicilor salută eforturile DNA de extirpare a marii corupţii din Sănătate

Alianţa Medicilor a luat act în dimineaţa zilei de azi de reţinerea de către DNA a unui director din cadrul Ministerului Sănătăţii care, în biroul din incinta ministerului, ar fi primit mită, , se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Alianţei.

Aceasta acţiune vine după ce pe data de 26 august DNA l-a reţinut în flagrant pe managerul Spitatului de Urgenţă din Ploieşti în timp ce şi acesta ar fi primit mită.

"Alianţa Medicilor salută eforturile conjugate ale celor care luptă pentru eradicarea coruptţei din sănătate în toate formele ei şi se alătură lor deoarece numai aşa se poate face modernizarea sistemului medical", a spus Dr. Coriu Letiţia din partea Alianţei Medicilor.

Aceste două cazuri confirmă poziţia Alianţei Medicilor care a spus că există foarte multă risipă în sistemul medical, iar dacă bugetul sănătăţii ar fi bine administrat ar exista bani atât pentru salariile medicilor cât şi pentru modernizări în spitale, astfel încât pacienţii să aibă parte de un act medical de calitate.

"Eliminarea corupţiei şi risipei din sistemul medical va contribui din plin la revitalizarea acestui sector şi la construirea unui corp medical integru şi profesionist", a concluzionat Dr. Coriu.

Alianţa Medicilor s-a născut în urma unei revolte spontane a medicilor pe Facebook care doreau salarii decente şi modernizarea sistemului medical.

(M.V)

--------

Procurorii DNA au reţinut-o astăzi pe Mihaela Ela Udrea, şefa Direcţiei Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii, pentru şase infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată, transmit surse din presă.

În perioada aprilie - august 2015, Mihaela Udrea a primit în biroul său de la Ministerul Sănătăţii bani şi produse cosmetice de la şase persoane, pentru avizarea unor puncte de lucru farmaceutice, informează un comunicat de presă al DNA.

În acelaşi context, la 27 august, procurorii anticorupţie au prins-o în flagrant, având asupra ei suma de 2.000 lei. Cu ocazia percheziţiei, în biroul inculpatei au fost găsite mai multe plicuri ce conţineau aproximativ 4.000 lei, dar şi produse cosmetice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Mihaela Udrea urmează să fie prezentată, vineri, Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb