MIHAI BOLDIJAR, BOSCH ROMÂNIA: "În 2025, vom avea maşina fără şofer"

V.P.
Ziarul BURSA #Companii / 22 mai 2014

"În 2025, vom avea maşina fără şofer"

Sectorul auto a împins vânzările Bosch România spre o creştere cu 18%, anul trecut

Autoturismele vor avea un înalt grad de autonomie, în anul 2020, iar din 2025 conducătorul auto va deveni un simplu pasager, estimează Mihai Boldijar, directorul general al operaţiunilor "Bosch" din ţara noastră, care a dezvăluit, astfel, tehnologiile la care lucrează compania.

"Nu vrem să răpim plăcerea de a conduce, dar când ai de parcurs o autostradă de 1000 km, poate vrei să laşi maşina să facă treaba asta, iar tu, între timp, să te relaxezi", a spus domnia sa.

În prezent, Bosch dezvoltă un sistem de siguranţă pentru autoturismele Mercedes Benz, denumit eCall, care presupune o informare rapidă a autorităţilor şi echipelor de intervenţe în caz de accidente. Acest serviciu este disponibil în 19 limbi străine.

Potrivit lui Mihai Boldijar, grupul Bosch pregăteşte noi tehnologii privitoare la "lumea interconectată" în care trăim: "Din punct de vedere al strategiei grupului la nivel global, pot spune că ne uităm cu mare atenţie şi chiar ne dorim foarte mult să participăm la această lume interconectată. De exemplu, casa interconectată va deveni un standard, ne vom ocupa de o platformă software pentru aceste servicii, un standard pentru casele inteligente. Va veni momentul când ne vom trezi cu tehnicianul de la centrală la uşă, iar când noi îl vom întreba de ce a venit, el va spune că l-a sunat centrala automat, pentru că este timpul pentru revizie. Încolo ne îndreptăm".

Potrivit conducerii companiei, anul trecut, operaţiunile Bosch din ţara noastră au fost ajutate substanţial de sectorul auto, subliniind că, în ciuda unei prime jumătăţi a anului foarte dificilă, rezultatele pe ansamblul întregului an au fost solide: "Vânzările au crescut cu 18% în ţara noastră, motorul principal fiind sectorul auto. Astfel, cifra de afaceri a crescut de la 180 milioane euro, în 2012, la 212 milioane euro, la finele anului trecut.

În domeniul tehnologiei auto am reuşit o creştere foarte bună, cu mult peste cea a pieţei. Cota de piaţă a ajuns la 16%, ceea ce este foarte bine. În divizia de scule electrice şi accesorii avem o cotă de piaţă de 30%. În acest an sperăm la o revenire a pieţei".

În 2013, volumul de vânzări în domeniul tehnologiei auto din România a înregistrat creşteri de două cifre, pe motivul creşterii producţiei celor doi constructori auto, Dacia şi Ford, precum şi al intensificării exporturilor către alte pieţe din Europa de Est şi Africa, notează documentele prezentate de reprezentanţii Bosch România care mai subliniază că inclusiv vânzările de piese de schimb au înregistrat rezultate pozitive. Totodată, Mihai Boldijar a declarat că, pentru acest an, Bosch România preconizează o creştere a afacerilor între 3 şi 5 procente.

La nivel de grup, afacerile totale au înregistrat o creştere cu 1,4 miliarde de euro anul trecut comparativ cu finalul anului 2012, atingând un total de 46,1 miliarde de euro.

Mihai Boldijar a precizat: "În acest moment avem 1.700 de angajaţi în România, în toate cele patru locaţii (Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Blaj), iar până la finalul anului estimăm că vom ajunge la peste 2.400 de salariaţi. De asemenea, pe teritoriul României deţinem 21 de mărci proprii, inclusiv brandul Bosch".

În acest moment, unitatea din Blaj are peste 1000 de angajaţi (faţă de 800, câţi erau la sfârşitul anului trecut), investiţiile totale ridicându-se la 50 de milioane de euro. Pentru acest an, Bosch România îşi propuse să investească alte 5 milioane de euro în această locaţie. În Timişoara, centrul de comunicare Bosch are 400 de salariaţi şi se întinde pe o suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi.

Bosch a inaugurat în Cluj, în această lună, o fabrică de componente auto

Bosch a inaugurat, la începutul acestei luni, în comuna Jucu, judeţul Cluj, cea de-a doua fabrică de componente auto pe care o deţine în România, investiţia fiind de peste 70 milioane euro, care urmează să aibă 750 de angajaţi la sfârşitul acestui an. Mihai Boldijar a declarat ieri, totodată, la fabrica din Cluj vor mai fi investiţi încă 7,2 milioane de euro, până la finalul anului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb