Mihai Daraban, CCIR: "România şi Sri Lanka au nevoie de intensificarea activităţii comerciale pe cale maritimă"

S.B.
Miscellanea / 17 iulie

Mihai Daraban, CCIR: "România şi Sri Lanka au nevoie de intensificarea activităţii comerciale pe cale maritimă"

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a avut, în data de 17 iulie, o întrevedere oficială cu ministrul afacerilor externe al Republicii Democrate Socialiste Sri Lanka, Ali Sabry, întâlnire organizată în marja vizitei oficiale în România a reprezentanţilor guvernului Srilankez.

Referindu-se la dinamizarea relaţiilor comerciale cu Sri Lanka, preşedintele CCIR, Mihai Daraban, apreciază faptul că "poziţia geografică a celor două state, determină caracterul esenţial al cooperării în domeniul naval. Sri Lanka reprezintă un hub pentru comerţul maritim în regiunea Asiei de Sud, un procent de 75% din activitatea portului Colombo fiind reprezentat de trans- shipping. În acelaşi timp, România, prin Portul Constanţa, singurul rămas funcţional la Marea Neagră, este poarta de intrare a mărfurilor către Europa Centrală şi de Vest. Este de remarcat faptul că, în momentul de faţă, în ţara noastră sunt prezente peste 170 de companii Srilankeze, pe care le considerăm adevăraţii ambasadori ai acestui stat în România, care, împreună cu mediul de afaceri autohton pot aduce un plus valoare economiilor celor două state".

La rândul său, ministrul afacerilor externe al Republicii Democrate Socialiste Sri Lanka, Ali Sabry, susţine faptul că România, prin deschiderea pe care o are la Marea Neagră, dar şi prin prisma faptului ca este membru al Uniunii Europene (UE), reprezintă un interes major pentru dezvoltarea economică a statului asiatic. "Astăzi, relaţiile dintre UE şi Sri Lanka sunt guvernate de un acord cuprinzător de cooperare privind parteneriatul şi dezvoltarea, care a intrat în vigoare în aprilie 1995. Astfel, UE a devenit al doilea partener comercial al Sri Lanka după China şi a doua destinaţie principală de export, absorbind 22,4% din exporturile din Sri Lanka în 2020. În cadrul întâlnirii de astăzi, împreună cu conducerea CCIR am reuşit să identificăm oportunităţi reale de dezvoltare a afacerilor pentru antreprenorii români şi Srilankezi. Pentru noi, este esenţială conexiunea pe care am stabilit-o cu CCIR, cele mai important vector de promovare al mediului de afaceri din România", a declarat Ali Sabri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb