MIHAI DARABAN: "Exporturile României în Japonia s-au majorat cu 62%, datorită acordului EPA"

A.B.
Macroeconomie / 5 martie 2021

"Exporturile României în Japonia s-au majorat cu 62%, datorită acordului EPA"

Exporturile României în Japonia au crescut cu 62% în luna noiembrie 2020 faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, graţie şi Acordului de Parteneriat Economic Uniunea Europeană - Japonia (EPA), ce a intrat în vigoare la 1 februarie 2019, a afirmat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, în cadrul unei întrevederi cu directorul general al Japan External Trade Organization (JETRO) România, Keisuke Mizuno, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al CCIR, transmis vineri AGERPRES, întâlnirea dintre cei doi oficiali, ce a avut loc joi, 4 martie, a marcat încheierea mandatului reprezentantului JETRO România. În cadrul aceleiaşi întâlniri a fost prezentat noul director general al organizaţiei, Shigeyo Nishizawa.

"Japonia este un partener economic esenţial pentru România, fiind una dintre puţinele state G20 care nu este membră a Uniunii Europene cu care am reuşit să avem o balanţă comercială excedentară. Astfel, ca urmare a intrării în vigoare, de la 1 februarie 2019, a Acordului de Parteneriat Economic Uniunea Europeană - Japonia (EPA), exporturile României au crescut cu 62% la nivelul lunii noiembrie 2020, raportat la perioada similară din 2019. Un exemplu elocvent, în sensul relaţiilor economice foarte bune dintre cele două state, îl reprezintă recenta înfiinţare a unei sucursale japoneze pentru operaţiuni de logistică în Portul Constanţa, precum şi faptul că terminalul de containere din acelaşi port a fost construit pe baza finanţării primite de la Banca Japoniei", a susţinut Mihai Daraban.

La rândul său, Keisuke Mizuno, aflat la final de mandat, a apreciat în mod deosebit parteneriatul cu CCIR, desfăşurat timp de peste cinci ani, subliniind profesionalismul, seriozitatea şi implicarea instituţiei în promovarea intereselor mediului de afaceri din România.

Totodată, noul director general JETRO România, Shigeyo Nishizawa, a asigurat partea română că va acţiona intens pentru o dezvoltare continuă a relaţiilor comerciale dintre cele două state, valorificând poziţia CCIR de reprezentant de vârf al comunităţii de business din ţara noastră.

CCIR şi JETRO România au dezvoltat, în ultimii cinci ani, o relaţie interinstituţională foarte activă, concretizată printr-o serie de evenimente comune, precum: ediţiile din 2017 şi 2020 a "Parts Components Procurement Exhibition", misiunile economice japoneze în România din 2018 şi misiunea economică organizată de CCIR la Tokyo şi Osaka, în noiembrie 2019.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. daaa, sigur!

    Iata marele ajutor pentru Romania... acordul EPA!  

    dar cand a venit chiar prim-ministrul Japoniei , Abe, un om extrem de important pe plan mondial pentru a incheia niste acorduri comerciale si de alta natura care ar fi creat o excelenta punte directa intre Romania si Japonia ...ce a facut Premierul Tudose?  

    L-a evitat si nu a vrut sa se intalneasca cu d-nul Abe ! 

    Si si-a dat demisia Tudose chiar in pre-ziua vizitei prim-ministrului Japoniei in Romania.  

    INTELEGETI OARE CAT DE INVOLUATI SI PRIMITIVI SUNT TOTI POLITICIENII ACTUALEI CLASE POLITICE ROMANESTI SI DE CE TREBUIE EI ELIMINATI ?  

    Romania ar fi avut sansa unor linii comerciale deschise cu Japonia absolut glorioase! Si le-a ratat cu succes.  

    Si acum ne bucuram ca stam (in continuare) cu nasul in c* rul UE! si ne bucuram de o crestere pricajita de + 62% cu Japonia.... cand cresterile puteau fi de 3-4 cifre procentuale!  

    Nu am cuvinte!  

    TOTI POLITICIENII ROMANI TREBUIE IN BLOC ELIMINATI SI O NOUA CLASA POLITICA COMPLET NOUA SI FARA LEGATURA CU CEA VECHE TREBUIE SA VINA!

    E VITAL !  

    1. P.S. La momentul respectiv atasatul comercial al Japoniei in Romania (sau ambasadorul , nu mai tin minte exact) a calificat demisia lui Tudose ca un afront si o obraznicie nesimtita fata de decizia vizitei lui Abe in Romania!

      Stiti de ce?  

      Pentru ca aceste vizite sunt programate si aranjate cu luni sau ani inainte!  

      Am notat acest detaliu ca sa va dati seama cat de porci sunt actualii politicieni ! Cat de jigodii imputite!  

      Si de ce trebuie imediat si integral schimbati !

      Nu respecta nici macar codul bunelor maniere in relatiile politice internationale!  

      Niste neica nimeni.Premierul Tudose?Nici nu-mi mai amintesc cine-i tampitul asta sau cum arata.

      exact asta ziceam....

      un premier al celei de-a treia puteri mondiale atunci (Abe al Japoniei care a pus in aplicare si o doctrina economica - numita Abenomics sau teoria celor 3 sageti) versus un ghiorlan nesimtit din praful Baraganului dintr-o tara oarecare care i-a intors c* rul in cel mai nediplomatic mod (dupa organizarea cu luni de zile inainte a unei vizite internationale de inalt nivel) !  

      incredibil!  

      Pe de-o parte ai dreptate, pe de alta japonia este singura tara dintre marile puteri de dupa primul razboi mondial care nu a recunoscut unirea din 1918!

      esti sigur de aceasta informatie?

      da-mi o sursa.

      mi se pare incredibil sau greu credibil.  

      cred ca a fost vorba de contextul geopolitic al momentului, nu au avut ceva personal cu noi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb