MIHAI-RĂZVAN UNGUREANU:  Presupusele închisori CIA din România nu vor constitui un subiect al convorbirilor cu Condoleezza Rice

Ziarul BURSA #Politică / 5 decembrie 2005

Subiectul presupuselor închisori secrete ale CIA de pe teritoriul României nu va constitui obiect al convorbirilor de marţi cu secretarul de stat al SUA, Condoleezza Rice, în condiţiile în care poziţia română în această privinţă a fost exprimată foarte clar, a declarat, ieri, ministrul afacerilor externe, Mihai-Răzvan Ungureanu.

Şeful diplomaţiei române a amintit că Jack Straw, ministrul de externe britanic şi preşedinte în exerciţiu al UE, a trimis o scrisoare oficialului american în care solicită un punct de vedere asupra acuzelor formulate în acest sens de presa internaţională în ultima perioadă. "Sunt sigur că răspunsul doamnei Rice va sosi destul de curînd pe parcursul turneului dînsei în Europa, poate chiar la Bucureşti, dacă vor exista întrebări din partea jurnaliştilor", a spus Mihai-Răzvan Ungureanu. Totodată, el a reluat dezminţirile exprimate de autorităţile române în ultima perioadă referitoare la existenţa închisorilor CIA sau a unor survolări ale teritoriului României de către avioane CIA cu prizonieri la bord. "Ne-am arătat deschişi pentru orice control din partea oricui doreşte în orice locaţie, dar mai mult decît această bună credinţă, mai mult decît a insista pe acest răspuns negativ, nu ştiu ce ar mai putea fi făcut", a evidenţiat şeful diplomaţiei române.

Ungureanu a subliniat că deşi au fost solicitate dovezi clare în acest sens organizaţiei Human Rights Watch, acestea nu au venit încă, dar s-a adus un prejudiciu de imagine României prin reluarea persistentă a acestor afirmaţii. "A început să mă agaseze acest subiect", a afirmat ministrul român, adăugînd că va solicita colegilor din UE formularea unei poziţii definitive în acest sens.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb