MIHAI-RĂZVAN UNGUREANU: "Zoologia politică este reprezentată în listele de la europarlamentare"

V.B.
Politică / 12 aprilie 2014

Preşedintele partidului Forţa Civică (FC), senatorul Mihai-Răzvan Ungureanu, a declarat astăzi în Sibiu că la alegerile europarlamentare din luna mai vor candida şi cel puţin zece politicieni români, care fac parte din "zoologia politică", dar nu i-a nominalizat, informează surse din presă.

Domnia sa a explicat, într-o conferinţă de presă: "Dacă ne putem permite ca la Bruxelles să ajungă şi un Becali (spre exemplu), în opinia mea, nu e doar o atitudine sinucigaşă din punct de vedere politic; este pur şi simplu un act nepatriotic. Şi vă invit să vă uitaţi pe listele de europarlamentari ale partidelor, ale tuturor partidelor şi să vedeţi că zoologia politică românească este, din păcate, şi acolo reprezentată. Nu cred că îmi ajung degetele celor două mâini, pentru a avea exemple nominale de oameni care nu au ce căuta pe listă. Ferească Dumnezeu să ajungă la Bruxelles!"

Ungureanu este de părere că alegătorii români trebuie să opteze la europarlamentare pentru aleşi care "să nu ne pună probleme de imagine".

"Ne trebuie o reprezentare cu adevărat bună la Bruxelles, care să nu ne pună nici probleme de imagine", a spus fostul premier, referindu-se la "cetăţeni români care au cazier", "cetăţeni români care nu cunosc nicio limbă străină", "cetăţeni români cu studii incomplete".

Întrebat ce înţelege prin "zoologia politică românească", dacă se referă la "animale politice", Mihai-Răzvan Ungureanu a răspnus că s-a gândit la "cetăţeni români care nu îşi justifică în niciun fel prezenţa pe listă de partid"

Senatorul a menţionat că, la "partidele mari", pe locuri eligibile, sunt aşezate "datoriile" politice, iar pe locurile care urmează se află "umplutura politică".

Mihai-Răzvan Ungureanu este de părere că Forţa Civică va obţine cel puţin două posturi de europarlamentari şi a mai estimat că cel puţin un sfert dintre viitorii europarlamentari vor fi aleşi, la nivel european, din partidele extremiste.

"Pe fondul unui absenteism enorm la nivelul UE, în Parlamentul viitor vor intra (o spun statisticile şi înclin să le dau crezare) cam o cincime sau o pătrime dintre membrii partidelor eurosceptice sau antieuropene. Altfel spus, va fi un Parlament care va avea între vocile sobre şi vacarmul extremei. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva în UE de când există formula legislativă", a mai afirmat Ungureanu.

Fostul prim-ministru a precizat că, în urma europarlamentarelor din mai, dreapta românească va avea mai puţini aleşi faţă de scrutinul anterior, din cauza fragmentării, dar a subliniat că Forţa Civică a refuzat oferta celorlalte partide de dreapta, de fuziune prin absorbţie, pe care a interpretat-o ca pe "o invitaţie la viol politic".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "Zoologie politica", "invitatie la viol politic", cat adevar:) Putea sa spuna si despre incest politic, dar s-a oprit. Probabil se simtea cu musca pe caciulita (ca sa nu zic prezervativ :)))

    Inca mai sunt curios cati alegatori se vor lasa manipulati (ca sa nu zic abuzati :) si vor merge sa-si bage aiurea votul in urna (ca sa nu zic picioarele in latrina :)) 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb