MIHAI TUDOSE:  "Nu vor mai fi surprize de la Guvern"

Andrei Stan
Politică / 11 iulie 2017

Mihai Tudose (Sursa foto: Gov.ro)

Mihai Tudose (Sursa foto: Gov.ro)

Actualizare 18:58

Premierul Mihai Tudose a declarat, azi, la Bruxelles, că liderii europeni sunt "mulţumiţi" cu ceea ce s-a întâmplat până acum în privinţa MCV.

Tudose a afirmat la sediul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, potrivit Digi24: "Liderii europeni sunt mulţumiţi cu ceea ce s-a întâmplat până acum. Suntem pe drumul cel bun".

El a precizat că ministrul Justiţiei va veni la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni.

Premierul a spus: "Se doreşte de la România comunicare cu Comisia şi să existe dialog cu părţile implicate. Nu vor mai fi derapaje de genul surprizelor în cadrul guvernului vom urma un traseu predictibil, cu consultare generală. La Schengen, lucrurile sunt aproape gata. Liderii europeni sunt mulţumiţi cu ce s-a întâmplat pe MCV, suntem pe drumul cel bun, condiţia e să ne menţinem sensul şi viteza cu care mergem. Domnul ministru al justiţiei va veni până la Bruxelles să explice exact despre ce face el acum".

-------

Actualizare 18:27

Premierul Mihai Tudose a afirmat, astăzi, în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu preşedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, că va întocmi o listă cu lucruri care trebuie făcute pentru a reduce birocraţia în domeniul absorbţie fondurilor europene şi astfel să crească gradul de absorbţie, listă pe care o va trimite şi Comisiei Europene, au declarat surse oficiale.

Cei doi oficiali au discutat şi despre MCV, în luna noiembrie urmând să fie emis un nou raport, transmite News.ro.

Prim-ministrul Tudose l-a asigurat pe preşedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, că va ţine deficitul bugetar sub 3% şi va accelera absorbţia de fonduri europene, în acest sens urmând să întocmească o listă cu lucruri care trebuie făcute pentru reducerea birocraţiei şi creşterea absorbţiei, potrivit surselor citate.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat şi despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi posibilitatea ca acesta să fie ridicat până în 2019, urmând ca în noiembrie să fie dat un nou raport pe MVC.

La discuţiile dintre Tudose şi Jean Claude Juncker a participat şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

(M.I.)

------

Prim-ministrul Mihai Tudose face astăzi prima deplasare pe plan extern de la preluarea mandatului pentru a se întâlni cu mai mulţi oficiali europeni, printre care preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, şi cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit News.ro.

Înaintea deplasării la Bruxelles, Mihai Tudose a scris ieri, pe Facebook: "Este prima mea vizită la Bruxelles în calitate de prim-ministru, temeinic pregătită din punct de vedere tehnic. Vreau să transmit mesajul că România este un partener serios, care îşi va respecta toate angajamentele asumate anterior. Ne dorim o colaborare foarte bună în relaţia cu Uniunea Europeană, aşa cum ne-am angajat, de altfel, şi prin Programul de Guvernare. Suntem pregătiţi să creştem calitativ prezenţa României la nivelul instituţiilor europene şi să contribuim la consolidarea proiectului european, inclusiv din perspectiva responsabilităţii pe care ne-o vom asuma în primul semestru al anului 2019, în primul mandat românesc la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene".

Deplasarea prim-ministrului la Bruxelles a fost anunţată încă de sâmbătă de către ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Alba-Iulia, Victor Negrescu a afirmat: "Cooperarea internaţională, domeniul afacerilor europene vor reprezenta într-adevăr axe prioritare pentru Executiv şi o dovadă se va vedea săptămâna viitoare, când, într-adevăr, premierul României intenţionează şi sper să realizeze, evident, să facă o primă vizită la Bruxelles pentru a se întâlni cu oficialii europeni, întâlniri la care am plăcerea să particip în calitatea mea de ministru delegat pentru Afaceri Europene, pentru a transmite acest mesaj ferm: România şi actualul guvern îşi respectă toate angajamentele asumate anterior şi are de gând să aibă o colaborare foarte bună cu partenerii europeni şi în acelaşi timp să-şi susţină cauza, atunci când este cazul, în raport cu partenerii noştri de acolo".

Victor Negrescu şi-a exprimat speranţa că vizita la Bruxelles a premierului va avea succesul scontat, în condiţiile în care Mihai Tudose s-a pregătit foarte bine.

ministrul a subliniat: "Este o vizită de o zi şi o vizită care cred că va avea succesul scontat şi mai ales este un mesaj pe care vrem să-l transmitem, un plus de seriozitate în relaţia cu Bruxelles-ul. Pot să vă spun că ne-am pregătit foarte bine pentru această vizită şi sunt convins că premierul României va începe colaborarea cu Bruxelles-ul într-o manieră pozitivă pentru români şi într-o manieră pozitivă pentru priorităţile actualei guvernări".

Seria întâlnirilor lui Mihai Tudose va fi deschisă la ora 13:30, ora Bruxelles-ului, cu o întrevedere cu Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, urmată la ora 15:00 de întâlnirea cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, şi cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. O oră mai târziu, Mihai Tudose se va întâlni cu Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională.

La ora 16:45, premierul Tudose va susţine declaraţii de presă la sediul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, iar de la ora 18:00 va avea o întrevedere cu Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb