Milioane de copii suferă din cauza secetei

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 24 august 2022

Milioane de copii suferă din cauza secetei

Lipsa apei creează mari probleme în multe zone ale lumii. Copiii sunt printre cei mai afectaţi, o întreagă gamă de probleme izvorând din lipsa fluidului vital pentru viaţă. Numărul copiilor care se confruntă cu urmările secetei severe în Cornul Africii a crescut cu peste 40% în decurs de două luni, a atenţionat Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii, UNICEF. În perioada februarie-aprilie, numărul de copii care se confruntă cu impactul secetei - inclusiv foametea acută, malnutriţia şi setea - a crescut de la 7,25 milioane la cel puţin 10 milioane, a subliniat UNICEF. În aceste condiţii, agenţia ONU a revizuit apelul său de urgenţă de la 119 milioane de dolari la aproape 250 de milioane, apel ce reflectă nevoia în creştere în această regiune. Mai mult de 1,7 milioane de copii din Etiopia, Kenya şi Somalia au nevoie de tratament urgent pentru "malnutriţie severă acută", potrivit UNICEF. Dacă nu va ploua în următoarele săptămâni, cifra ar putea creşte la 2 milioane. "Dacă nu vom acţiona acum, vom vedea o avalanşă de decese în rândul copiilor în următoarele săptămâni", a atenţionat Mohamed Fall, directorul regional al UNICEF pentru Africa de est şi de sud. "Foametea este chiar după colţ", a adăugat el. Actuala secetă este considerată cea mai gravă din ultimii 40 de ani. Sute de mii de oameni au fost alungaţi din casele lor de această secetă, care a început în urmă cu trei ani. UNICEF mai atenţionează că aceşti oameni sunt extrem de dependenţi de ajutoare umanitare.

Cele mai negre previziuni legate de o criză a apei încep să se confirme. Până în 2050 circa cinci miliarde de oameni vor trăi în zone cu acces redus la apă se notează într-un raport al ONU.

În 2015, calculele Organizaţiei Naţiunilor Unite indicau că până în 2025, doi din trei oameni vor trai în condiţii de "stres" din cauza lipsei apei, iar Africa, Orientul Mijlociu şi mai ales Sudul Asiei vor fi în prima linie în ceea ce priveşte această problemă. Un alt raport al ONU, făcut public înainte de pandemie, oferă date îngrijorătoare. Cererea globală pentru industria agricolă şi energetică - ambele utilizând apă în mod intensiv - se estimează că va creşte cu aproximativ 60% şi respectiv 80% până în 2025. Agricultura utilizează aproximativ 70% din întreaga cantitate de apă existentă la nivel mondial. Extracţia de apă pentru irigare a fost identificată ca principal factor al epuizării apelor subterane.

La nivel mondial, 3,6 miliarde de persoane, sau aproape jumătate din populaţia globului, trăiesc în zone cu risc de acces limitat la apă timp de cel puţin o lună pe an, aproape trei sferturi dintre acestea fiind în Asia. Cifra ar putea ajunge la 4,8 miliarde - 5,7 miliarde de persoane până în 2050. Cu aproximativ 4.600 de kilometri cubi pe an, extracţia de apă din natură la nivel mondial se apropie deja de nivelul maxim sustenabil.

Începând din anii "90, nivelul de poluare a apei a crescut în aproape toate râurile din Africa, Asia şi America Latină. Circa 80% din apa reziduală industrială şi municipală este eliberată în mediul înconjurător fără a fi tratată, aceasta reprezentând un factor major în procesul de deteriorare a calităţii apei la nivel global, cu impact nociv asupra sănătăţii şi a ecosistemelor. Circa 30% din populaţia globală locuieşte în zone afectate în mod obişnuit fie de inundaţii, fie de secetă. Aproximativ 1,8 miliarde de persoane sunt afectate de degradarea terenurilor, de deşertificare şi de secetă. Începând din anul 1900, aproximativ 64-71% din suprafaţa zonelor umede ale lumii au fost distruse ca urmare a activităţilor antropice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb