Minciunile din ultimul ceas de campanie prezidenţială

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 22 noiembrie 2019

Minciunile din ultimul ceas de campanie prezidenţială

Zvârcolirea candidatului fără şanse teoretice

Campania electorală pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale nu le-a oferit nimic cetăţenilor care sunt chemaţi la urne, duminică, 24 noiembrie, pentru a stabili cine va deţine funcţia supremă în stat în următorii cinci ani. Ştiri false fabricate în laboratoarele de campanie ale celor două formaţiuni politice, acuzaţii aruncate dintr-o tabără în cealaltă, dezbateri individuale, folosirea de către candidatul PSD a televiziunii publice pe post de trambulină electorală au marcat o campanie atipică în care a lipsit tocmai personajul cel mai important în aceste alegeri: cetăţeanul. Şi nevoile sale.

Cea mai recentă ştire falsă a fost aruncată, ieri, pe piaţă, de un site obscur de ştiri şi a fost preluată imediat de posturile de televiziune de casă ale PSD. "Viorica Dăncilă, chemată mâine (n.r.- astăzi) la DNA" au titrat burtierele de breaking-news ale unor posturi care susţin că sunt televiziuni de ştiri.

Ştirea falsă, care a fost rostogolită zeci de minute pe micul ecran şi în spaţiul online, a fost demontată de Direcţia Naţională Anticorupţie care a anunţat printr-un comunicat sec de presă: "Referitor la informaţiile vehiculate în spaţiul public care acreditează ideea că un candidat la Preşedinţia României urmează să fie citat la DNA, în data de 22 noiembrie 2019, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să precizeze că toate aceste informaţii sunt FALSE".

Mai rămâne ca, în urma comunicatului DNA, să ia măsuri şi Consiliul Naţional al Audiovizualului împotriva posturilor de televiziune care au răspândit ştirea falsă, fără să o verifice, în prealabil, direct la sursă, adică la direcţia care se ocupă de corupţii ţării.

Toată această mascaradă pare a fi pusă la cale de echipa de campanie a Vioricăi Dăncilă, echipă condusă de fos­ta peremistă Olguţa Vasilescu. Numai aşa se poate explica faptul că, înainte cu patru zile de apariţia ştirii false de ieri, Viorica Dăncilă susţinea că se aşteaptă să fie citată de procurii anticorupţie.

Este posibil ca tot scenariul să fi fost pus la cale în urma informaţiei publice, conform căreia Tudor Iacov, reprezentantul legal al Asociaţiei de tenis CS Triumf 2000 Craiova, a depus o plângere penală cu privire la suma prea mare acordată din fondul de rezervă al Guvernului de către fostul premier pentru plata taxei anuale a turneului BRD Bucharest Open, competiţie organizată de compania lui Ion Ţiriac.

Conform unor surse, Iacov ar fi un apropiat al lui Marius Vecerdea, care îşi doreşte să devină preşedinte al Federaţiei Române de Tenis. Vecerdea este finul lui Klaus Iohannis, dar se pare că nu a avut curajul să depună plângerea respectivă, ca să nu fie arătat drept principal responsabil naşul de la Cotroceni.

Cu toate acestea, cei care au construit scenariul cu posibila citare a Vioricăi Dăncilă la DNA nu au luat în calcul faptul că, pentru alocarea sumei respective, era necesar un proiect de hotărâre iniţiat de ministrul Tineretului şi Sportului. Dacă faptele ar fi aşa cum susţine Iacov, atunci primul suspect ar trebui să fie tocmai acest ministru şi în niciun caz fostul premier.

Pare că persoanele din jurul lui Dăncilă au vrut să creeze o similitudine între Dan Barna, liderul USR, care a pierdut intrarea în turul al doilea al prezidenţialelor, din cauza experienţei cu procurorii anticorupţie şi cu neclarităţile din proiectele derulate pe fonduri europene. Între timp, au apărut o serie de informaţii şi un comunicat din partea procurorilor, conform cărora liderul USR nu ar fi avut o implicare de natură penală în dosarul în care sunt cercetate anumite fapte. Echipa de campanie a candidatei PSD s-o fi gândit să o victimizeze pe Dăncilă, să arunce vina pe preşedintele în funcţie care ar controla DNA şi care elimină din cursă, cu ajutorul procurorilor anticorupţie, contracandidaţii la funcţia supremă în stat. Numai că scenariul a fost demontat de DNA.

Dăncilă recunoaşte falsitatea ştirii privind chemarea ei la DNA

Simţind, probabil, că farsa nu va ţine, Viorica Dăncilă a organizat, aseară, o nouă conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, care s-a terminat după închiderea ediţiei.

În timpul conferinţei de presă, Viorica Dăncilă a recunoscut că informaţia potrivit căreia urma să fie chemată astăzi la DNA era falsă. Întrebată de jurnalişti despre acest lucru, Dăncilă a spus: "E pe jumătate falsă. Imediat vă explic. Am spus acum câteva zile că toţi cei care au candidat împotriva lui Iohannis au avut dosare penale. După turul 1, pe 15 noiembrie, a fost depusă o plângere împotriva mea. DNA a spus că nu mă cheamă mâine, dar nu că nu mă va invita luni, marţi sau altă dată. De invitat la DNA în urma acestei plângeri cu siguranţă mă vor chema. Probabil mulţi din echipa lui Iohannis ar fi vrut ca mâine să mă cheme, sau chiar duminică, să nu se mai voteze".

Referitor la celelalte ştiri false promovate pe reţelele de socializare de colegii ei de partid, printre care şi Olguţa Vasilescu, Dăncilă a spus că nu şi le asumă, că sunt strict opiniile colegilor ei din PSD şi că în democraţie contează libertatea de exprimare. Inclusiv a organizaţiilor PSD, cum ar fi aceea din Teleorman care a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis va tăia salariile cetăţenilor.

Viorica Dăncilă a mai afirmat că nu va utiliza graţierea pentru persoanele condamnate pentru corupţie. Una dintre aceste persoane este fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea.

În discursul ei, candidata PSD a pus accent pe aceleaşi teme vehiculate de social-democraţi din 2014 încoace: mândria de a fi român şi apropierea de valorile spirituale ortodoxe.

În viziunea sa despre funcţia de preşedinte al ţării, Dăncilă s-a raportat tot timpul la experienţa dobândită în calitate de premier şi a promis ceea ce nu a realizat în calitate de fost şef al guvernului: porţi deschise pentru presă, societatea civilă, sindicate, partidele politice şi cetăţeni. Ea a continuat atacul la preşedintele Iohannis pe care l-a acuzat că a încălcat Constituţia şi a promis că va renunţa la imunitate, dar nu a pomenit nimic despre vreun demers pentru anularea sau restricţionarea strictă a imunităţii parlamentarilor.

În acelaşi timp, la Galaţi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat: "PSD trebuie îndepărat de la butoane şi trebuie îndepărtat pentru ani buni. Abia atunci vom reuşi să facem România să funcţioneze ca o ţară normală. Nu ne dorim luna de pe cer, dar tot românul are nevoie de o ţară normală. În realitate, PSD a schimbat de multe ori feţele, dar niciodată nu şi-a schimbat năravul. De aceea, PSD trebuie să meargă pentru mai mulţi ani în opoziţie. Pentru acest lucru este nevoie să mergem la vot şi să obţinem un vot atât de clar, încât să nu-şi mai pună nimeni problema dacă PSD poate să revină sau nu".

Iohannis a mai spus că schimbarea se produce acum, este o schimbare în bine pentru România şi că acest drum bun poate continua în urma votului de duminică.

Desfăşurarea arsenalului de promisiuni, de atacuri, de ştiri false se va încheia mâine dimineaţă, la ora 7:00. Nu ştim ce au înţeles cetăţenii din ce s-a întâmplat în ultimii trei ani în ţara noastră şi din ce s-a petrecut în campania electorală pentru prezidenţiale, dar este sigur că în democraţie numai votul lor contează. Fie şi o dată la patru sau cinci ani.

Campania ariei cercului

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale a fost un fiasco. În două tururi. Istoria ultimilor 30 de ani este pigmentată cu scandaluri, ziceri ajunse celebre, desfăşurate/lansate în timpul acestor campanii, de la salamul cu soia nemâncat alături de alegători de primii contracandidaţi ai lui Ion Iliescu până la ardeiul iute cu care Traian Băsescu îşi ardea adversarii, de la blestemul poporului de a alege între doi "foşti comunişti" până la "Mihaela, dragostea mea". Chiar şi încleştarea din urmă cu cinci ani, în care în finală au ajuns Klaus Iohannis şi Victor Ponta, a avut ceva sare, piper şi nerv.

Acum au fost doar nervi, pe reţelele de socializare.

Zbaterea lipsită de dezbatere a fost puţin însufleţită doar de fundamentala chestiune a ... ariei cercului. Două sute de mii de alegători s-au repezit spre "sfântul" Google ca să afle cum stă treaba cu geometria, cu viaţa lui π (pi) şi cu lipsa de cunoştinţe a unuia sau altuia. Dacă până acum s-a tot vorbit de "votul negativ", dat împotriva unui candidat, acum la rampă iese "votul lipsit de convingere". Nu a lipsit doar dezbaterea - de fapt aceasta chiar a fost mai des pomenită decât în alte ocazii - ci absente au fost şi propunerile concrete, proiectele. Un candidat a fost prea sigur pe victorie, celălalt nu a încercat să-i convingă decât pe cei deja convinşi, care votează, oricum, cu ce propune partidul, indiferent de nume, competenţă, cunoştinţe, experienţă.

Urmează alegerile, ştampila de vot imprimă pe hârtie şi un cerc, aria acestuia poate fi calculată, acum, de mult mai mulţi compatrioţi decât în urmă cu o săptămână. (Dan Nicolaie)

Opinia Cititorului ( 42 )

  1. Articol pupincurist iohannisist.Ce penibil...

    1. Comentariu pupincurist dancilist. Mult mai penibil...

      De unde ai tras concluzia că este articol iohanist? Ai citit primul paragraf din articol, care se termina cu cetățeanul și nevoile sale? Sau ești prost? Ori analfabet funcțional, adică ești incapabil să înțelegi ce citești?

      Pai da, e analfabet. N-ai vazut cum scrie "iohannisist"?!

      Singura chestie care ar putea sa deranjeze, ar fi ca a scris cuvantul cu litera mica. Pentru ca nici nu merita altfel, dincolo de inaltimea personajului.

    Acum ca am aflat despre ? si ce poate sa-l propunem Presedinte

    1. ?

    Vorbește candidata la scaunul de președinte și nici un tv de știri nu o transmite direct spre final ?

    Cât ne-a costat turul 1 pe căciulă de votant cu drept de vot ? 

    Piratu' în turul 1 spunea să votăm schimbarea, Iohannis ne spune că schimbare e schimbare da' tot cu el ?

    Se "ia lumină" de la popă, Ludovic-Fr și de la președinte ? 

    1. Nu ai înțeles nimic din răspunsul meu la comentariul tău de ieri, dar comentezi și astăzi. Dacă tăceai, filosof te numeai. Așa rămâi la fel de prost, nu apolitic.

      minttosule ?

      Omule, nu poti fi luminat, comentariile tale sunt atat de cretine incat demobilizeaza si fac inutila orice analiza. Ideea ca ne-ai face sa credem c-ai fi cine stie ce scula de gandire, daca iti formulezi comentariile prostesti cu semnul intrebarii la sfarsit, este ea insasi o prostie. Peste toate astea, folosirea limbajului taranesc, din nou prosteste...aerul c-ai fi mucalit...au!, ma doare!...mi-a cazut mana pe tastatura, nu mai pot....zzzzzzzzzzzzzzzzzzz....

      Daca regulile siteului mi-ar permite, oricare raspuns la comentariile tale s-ar reduce la un singur cuvant: idiot.

      Dar, vorba lui Ponta: nu exista om atat de inteligent incat sa convinga un prost ca e prost.

      Da-i inainte! 

    In acordul de mai jos pe care ni-l impuneti, chiar ziarul Bursa dezinformeaza; voi avet voie ?!! Mai trebuie demonstrat ca Iohannis minte si dezinformeaza ??? Ce a jurat pe Biblie si Constitutie, si ce a facut incepand din minutul 1 (unu) dupa juramant ??? Nu am vazut ziarul Bursa sa se indigneze pentru batjocorirea Constitutiei si a CC de catre Iohannis !!! Va faceti ca ploua !!! Nu sunteti impartiali, mai ales ca va vreti un ziar financiar !!! In tarile cu "democratie consolidata" un astfel de presedinte ar fi disparut de mult, vezi Germania !!! In Romania, voi si alti asa-zis "democrati adevarati "" sunteti mai patimasi ca noi !!!

    1. Alo, pune frână! Dacă nici Make nu a scris despre greșelile lui Iohannis, despre casele din Sibiu, înseamnă că te uiți degeaba in ziarul, că nu înțelegi ce citești sau ești doar un postac nenorocit.

      stii cum se numesc cei 9 de la CC si ce au facut pentru Romania inainte de a ajunge acolo!!!

      Extraordinar ce remarci de top..... ??? Casele lui Iohannis. Ati vazut in ce casa locuieste Iohannis in Sibiu. ??? Eu nu pricep..cata nerusinare poate sa existe la anumiti indivizi din aceasta tara..cand de fapt daca e sa comparam averile si palatele ... unor politicieni si din nefericire multi la numar cu ...casa lui Iohannis si cateva apartamente si garsoniere cumparate de el la momentul imediat dupa revolutie cand au plecat multi sasi din tara. Vorbim de CC. Ne credeti chiar prosti...nu vedem de fapt componenta CC. si ca prin hotasrarile lor si=au depasit competenta ( cazul Kovesi ) PSD-ul ??? uitati ce fac !! au intrat intr-o degringolada totala, Lui Dancila..am vazut ca s-a descoperit ...VILA... ascunsa. Dancila cand e lovitura de stat cand nu e. Ea a crezut ca manifestanti ( astia din diaspora) au vrut sa intre la Guvern.. si atunci analfabeta o considera aceasta ca pe o lovitura de stat !! Aceasta ..femeie...este total pe"" din afara""Nu are cele mai mici cunostinte elementare pentru functia de presedinte. Nu stapaneste nici o limba de circulatie internationala. Un presedinte are de multe ori anumite discutii cu sefi de stat in care nu te poti "afirma" fata de partenerul tau de dialog printr-un traducator.Asta este analog ca si cum te-ai duce intr-o casa de prostitutie...tu nu stii .cum sa faci...si-ti chemi un picolo ...sa-ti arate.

    N-am urmarit deloc campania asta, pentru mine lucrurile sunt clare de multa vreme.

    N-am urmarit nici macar episodul cu aria cercului, in care inteleg ca d-na Dancila a dat iarasi cu bata-n balta, cum probabil era oricum de asteptat, in vreme ce dl. Iohannis a tacut filosofic, cum nu stiu daca era de fapt de asteptat, data fiind meseria sa "de baza".

    Oricum, indiferent ca a tacut din nestiinta sau prudenta, bine a facut, pentru ca a evitat spunerea unei prostii pe care o vad de-atunci vehiculata la nesfarsit. Departe de a fi fost o capcana pentru candidati, intrebarea cu pricina denota niste carente educationale absolut descurajante - cercul NU ARE ARIE, oameni buni, orice absolvent de opt clase s-ar cuveni sa stie asta :-( 

    1. Adica cum sa nu aiba cercul arie?!

      Valeu! 

      Altul! 

      Arie = Suprafața unei figuri exprimată numeric. 

      Aria cercului = Suprafața cercului. 

      Taci, nene!

      Treci la guvernare! 

      Cercul nu are arie - nu are suprafata, daca preferati.

      Dar, recunosc, am gresit - de fapt, trebuie sa fi absolvit sase, nu opt clase ca sa stii asta. 

      Pentru ca definitia cercului se invata in clasa a sasea, stimate domn. 

      Si, ca sa nu va mai supun unor atare grele torturi, va traduc eu - cercul este o linie curba, o insiruire de puncte in plan. Si, ca orice linie, avand doar o dimensiune, nu are suprafata.

      Ca sa se refere la ce credeti dvs. ca se refera notiunea de cerc, ticalosii astia de matematicieni au inventat si definit o alta notiune, aceea de disc. De-aici incolo sper ca va descurcati si singur. Daca nu, manualul de clasa a sasea sigur va va fi de mare ajutor. 

      Aria discului de cerc = aria cercului.

      Cele doua notiuni sunt sinonime, chiar si in limbajul matematicienilor. 

      Notiunile NU sunt sinonime, nu va mai osteniti sa incercati sa faceti din negru alb si vitavercea. Poate cel mult pentru matematicienii de Videle, sa ma ierte videnii de isprava, ca sigur sunt si multi astfel de oameni, care sunt ponegriti in mod nemeritat din cauza catorva dintre ei. Sunt doar atat de frecvent confundate incat chiar si cei care stiu diferenta nu se mai ostenesc s-o repete si explice la infinit.

      Situatia aduce intrucatva cu diferenta intre masa si greutate - invatata si ea la scoala, printr-a noua parca. Pana si celor care stiu ca masa si greutatea sunt animale complet diferite, li se face la un moment dat lehamite sa-i tot corecteze pe interlocutori si in cele din urma accepta "intelepciunea" populara cf careia masa sau greutate e tot aia, hai, dom'le, faci atata caz pentru un lucru de nimic... 

      Si iac-asa se construieste, piatra cu piatra, se propaga si dainuie ignoranta unei intregi societati. Pornind de la indulgenta fata de astfel de aproximatii aparent nesemnificative si nevinovate, de la usurinta cu care acceptam falsul ajungem si la "las-o, bah, ca merge si asa" si la "avem decat doua masini" si mai departe la atitudinea ambigua fata de reguli si legi si la relativismul (nu in ultimul rand moral) pentru care suntem din pacate cunoscuti si renumiti ca popor. 

      A bon entendeur... 

    fata-n fata cu minciunile doamnei Dancila:

    „În afară de faptul că am alungat elefanții din ședința de Guvern, că am coborât în jeaca roșie între demonstranți, am retrimis legile justiției în Parlament, le-am trimis la CCR, am solicitat un punct de vedere de la Comisia de la Veneția și i-am rugat pe colegii mei în ultimele zile să facă o evaluare. Am reușit să anulez 70% din măsurile care ar fi compromis legile justiției. Sigur, nu sunt perfecte. Sunt în vigoare. La un moment dat am ajuns la punctul în care a trebuit să le promulg. Dar lucrurile nu se opresc aici. Lucrurile vor continua și după parlamentare, când sunt convins că vom avea o altă majoritate. Lucrurile le vom îndrepta. Fără falsă modestie, fără mine statul de drept din România s-ar fi rupt. Nu s-a rupt. A rămas în picioare. Lupta anticorupție continuă și mai mult am corectat în exterior imaginea catastrofală produsă de guvernele PSD” 

    De ce atata vorbarie ? Articolul se putea rezuma la doua cuvinte : VOTATI IOHANNIS !

    1. De unde ai reţinut tu asta? Din prepuţul gândirii?

      Chiar daca astia care scriu in ziarul asta nu sunt modele de inteligenta, cel mult niste mielusei naivi, sau mai degraba oite, ca-s multe fete, ar trebui sa fie prea prosti sa scrie direct votati-l pe Iohannis. Cat despre aia cu "preputul gandirii"... ba voi chiar sunteti obsedati? Preput, m###, mai sunteti si in tabara aia care are o obsesie cu LGBT si "drepturile" lor...

      absolut corect … pupinii ziarului "cursa" se opintesc din greu sa-si promoveze "unsul" din scremetele sigartaului care "oficia" undeva la adapost de eventualele huiduieli bine-meritate …

      Altfel, traiasca propaganda ! 

      Sa mori tu, mimozo? Ai uitat când lustruiau banca din curtea cotidianului Bursa? Acum te dai doamna, dar după spusele tale reiese că ți-a plăcut să fii oita, mulți, foarte multi ani. Se vede asta și din calendare

      ...

      "Dupa spusele mele" cauta un om cu IQ peste 60 sa-ti explice despre ce e vorba in comentariu. Tu nu esti capabil sa intelegi un text. Analfabet functional, clar. Esti in stare sa mananci fara sa-ti infigi furculita in fata si cam atat.

      Ai lustruit, ai lustruit.

    Sincer, mi-e silă de Iohannis.

    "În discursul ei, candidata PSD a pus accent pe aceleaşi teme vehiculate de social-democraţi din 2014 încoace: mândria de a fi român şi apropierea de valorile spirituale ortodoxe."

    Si care e problema sa fii mandru ca esti roman? 

    O guvernare a minciunii, dezinformarii si manipularii realiazta de PSD in majoritatea periodei parcurse de la Marea Revolutie din Decembrie, mindra tara si mindri ei tarani, urmare a jafului la care au fost supusi, au ajuns intr-o situatie catastrofala: romanii, locuitorii uneia dintre cele mai bogate in resurse naturale tari ale continentului se situeaza pe locul doi in UE in clasamentul celor mai mici salarii si pensii, fapt care i-a facut pe foarte multi, floarea fortei de munca a tarii, sa ia calea pribegiei. Un dezastru pentru tara!

    Asta fiind situatia, ce faceti, dragi romani, mai votati vreodata PSD? 

    Cit despre doamna Dancila - aceasta “femeie civilizata, neconflcituala, deosebit de comunicativa”, care “nu s-a dezis niciodata de initiativele noastre de imbunatatire a legilor justitiei”, dupa spusele infractorului Dragnea - in mod cu totul surprinzator se dovedeste a fi o campioana a minciunii. Doar virgulele si punctele frazelor elaborate si lansate de dinsa in spatial public sunt adevarate, restul sunt numai si numai minciuni, da minciuni atit de mari, ca rar intilnesti asa ceva.  

    Redau si eu citeva, mai de doamne-ajuta, ca avem de unde alege: 

    -La 10 august a fost o incercare de lovitura de stat, minciuna purtata si pe la UE. Acum ne spune ca “Am vazut pe urma ca nu a fost o lovitura de stat.” 

    -“Forțele de ordine au întreprins demersuri de oprire a violențelor în conformitate cu legislația în vigoare.”, idee transmisa la UE. Acum ne asigura ca “au fost jandarmi care au gresit, ei vor raspunde pentru greselile lor”. 

    -“nu voi ridica nicio obiecție împotriva unui român care urmează să ocupe o funcție înaltă în Europa”, dar ne amintim ce i-a facut dnei Kovesi. 

    -Intrebata de dezastrul creat de PSD in sistemul de justitie, Doamna a dat raspunsuri halucinante: „Nu-mi asum aceste lucruri. Nu ați văzut un asalt al premierului Dăncilă asupra Justiției. Despre saltul asupra justiției ar trebui să-l întrebați pe domnul președinte.”, asta si dupa ce odinioara la UE declara mintind: „Domnule presedinte, domnule comisar, Curtea Constitutionala a constatat ca unele prevederi ale Codului Penal nu erau constitutionale. Drept urmare, Guvernul PSD-ALDE a dat o ordonanta de urgenta pentru a reglementa acest lucru.” Adica Presedintele a facut dezastrul din Justitie. Ce idee stralucita! 

    -Dar cea mai tare minciuna dintre toate minciunile revarsate asupra noastra de catre aceasta “femeie civilizata, neconflcituala, deosebit de comunicativa”, pare a fi: “Am realizat 80% din măsurile propuse în programul de guvernare”, completata de halucinantul “mai aveam un an să ne achităm de promisiunile făcute” 

    -Etc, etc, etc... 

    Deci, stimati alegatori, mai votati Dancila? 

    Retinem ca doamna Dancila a fost pusa in fruntea acestui partid de Dragnea, face in continuare politica lui Dragnea, minte cum respira, a fost sustinuta de toti infractorii din PSD si se dovedeste a fi purtatorul de cuvint al acestora.  

    Parca acum ar fi momentul ca cetatenii adusi de PSD la saracie lucie sa se prezinte masiv la vot si sa trimita, democratic!, acest partid la reforma sau la gunoi, ca asta merita! 

    Romani, 

    Sa nu pierdem ocazia sa-i dam PSD lectia meritata! Daca nu acum, atunci cind? 

    Sa ne prezentam la vot! 

    Romani, votati!

    1. Acuma fa una si pentru Iohannis... Hai ca ai material destul...

    Toate partidele cu a lor politicieni mint de ingheata apele si fura de sting dar marea masa bovina......exista si crede.....mintea romanului e scurta. Clar.

    Stimabile George Marinescu!m-ai făcut să pierd timpul cu cititul articolului, ba ca-i minciună,ba că a dat o cine va dela Craiova în judecată, ba că DNA a dezmințit, ai aburite că să prostești lumea ! Păcat de cerneala consumată!

    1. Trebuie sa scrie si el ce i se comanda. Nu doar PSD-ul are trepadusi, si liberalii ii au pe ai lor. Doar ca astia din urma se cred "salvatorii natiunii", chiar daca-s cozi de topor.

    De ce nu analizați, cu același zel și prostiile pe care le debiteaza Johannis?

    1. Pentru ca nu-i tot atat de prost si mai si tace.

    PSD nu are de ales: trebuie să-și retragă candidatul din cursa pentru Cotroceni, procesul electoral este profund viciat, și să ceară anchetarea declarațiilor lui Ludovic Orban, făcute la Zagreb, la Congresul PPE. Nu poți continua să te faci că nu înțelegi că în România a avut loc o lovitură de stat, la ordinul Germaniei, lovitură executată de serviciile secrete românești, care au trădat la modul cel mai ticălos țara, și națiunea română. Pur și simplu am încetat să existăm, ca stat. Parlamentul este doar o marionetă. Guvernul este ilegitim și neconstituțional. Alegerile sunt profund viciate. Ne-am pierdut independența și suveranitatea. Și nu ne pasă? Atunci primim ce merităm!

    1. Germania n-are armata si are nush cate baze americane pe teritoriul ei. Cam ca si noi, doar ca noi teoretic avem armata. Si cum a zis Martin Schultz, "Germania exista doar ca sa slujeasca Israelul". Mare noroc ca au castigat Aliatii razboiul, zau...

    ftva n gur...a cu johannisul vostru...kktilor, va mai arde de arii de cerc? geniilor, luminatilor,nu va e scarba ce ati alesi, ssecuristiidioti? ))))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb