Ministerul Agriculturii a hotărât să amâne controversatul proiect de ordonanţă ce viza plafonarea adaosului comercial la maximum 20% pentru zeci de mii de produse alimentare procesate în România. În schimb, autorităţile intenţionează să înfiinţeze un comitet pentru monitorizarea preţurilor, potrivit unor surse citate de G4Food.
Publicaţia G4Food a dezvăluit în premieră draftul ordonanţei, care nu a fost lansat oficial în dezbatere publică. Miercuri după-amiază, în cadrul unei întâlniri desfăşurate la Ministerul Agriculturii, reprezentanţi ai industriei alimentare şi oficiali guvernamentali au convenit asupra amânării măsurii de plafonare a adaosului comercial pentru produsele procesate.
În locul plafonării, noul comitet de monitorizare a preţurilor va fi înfiinţat până la 31 decembrie şi va fi condus de secretarul de stat Aurel Simion. În componenţa acestuia vor intra procesatori, comercianţi şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi ai Consiliului Concurenţei.
În acest context, este de remarcat existenţa platformei Monitorul Preţurilor a Consiliului Concurenţei, disponibilă publicului pentru verificarea preţurilor din magazine.
Ordonanţa care limitează adaosul comercial la 21 de categorii de produse alimentare de bază, precum făina, uleiul şi mălaiul, rămâne însă în vigoare până la sfârşitul anului.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 31.10.2024, 11:14)
Evaluati corect si transparent valorile de locatie si impozitatile in full! Daca faceti asta, nu mai e nevoie de tva, impozit pe venit sau castig, nici pt cass sau cas, nici pt impozitul pe cladiri. Taxand terenurile cu 0,1% la o valoare de acu 10-15 ani, si taxand munca cu 50%, normal ca avem preturi exorbitante si tirania cartelurilor. Read Henry George!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 31.10.2024, 11:15)
Si atatea terenuri si cladiri goale, pe care cresc boscheti si sobolani.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 31.10.2024, 13:43)
Cand vor avea romanii pe masa hrana sanatoasa si gustoasa produsa in Romania?????????? Daca citim etichetele produselor din magazine ne ingrozim