Ministerul de Finanţe ucrainean a anunţat astăzi creşterea taxelor

A.D.
Politică / 27 septembrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Ministrul ucrainean de Finanţe, Sergii Marcenko, a afirmat astăzi, importanţa creşterii taxelor ca şi strategie în respingerea invaziei ruse, relatează Agerpres.

"Creşterile de taxe sunt un pas necesar (...). Este o decizie care va afecta mediul de afaceri, dar celelalte opţiuni sunt aproape epuizate", a explicat ministrul la un eveniment desfăşurat la Kiev.

Deşi ajutorul financiar din partea UE şi SUA este considerabil, statul ucrainean nu îşi poate finanţa cheltuielile suplimentare prin emiterea de obligaţiuni, veniturile obţinute din acestea fiind suficiente doar pentru plata serviciului datoriilor vechi, a adăugat ministrul ucrainean de Finanţe.

Tot el a subliniat ca ajutorul financiar extern devine tot mai incert, iar Ucraina a primit în primul trimestru al anului, doar aproximativ 10% din finanţarea necesară. Cu toate acestea, Kievul contează mai departe pe ajutorul financiar extern şi pe creditele externe, pentru a-şi finanţa efortul de război şi celelalte cheltuieli esenţiale, transmite Agerpres.

"Pentru anul acesta, 41,3 miliarde de dolari au fost atrase de la parteneri, iar pentru anul viitor estimăm 38,4 miliarde. Aceasta nu înseamnă însă că plăţile vor fi stabile", a specificat ministrul ucrainean de Finanţe.

Parlamentul ucrainean a aprobat la jumătatea acestei luni, în primă lectură, o creştere a taxelor ce ar trebui să aducă la buget pentru cheltuielile destinate apărării, o sumă suplimentară echivalentă cu circa 1,4 miliarde de dolari anul acesta şi cu circa 3,3 miliarde de dolari anul viitor.

Printre taxele anunţate că vor creşte se numără şi "impozitul pentru război", introdus în 2014, după ce Rusia a anexat Crimeea şi este perceput asupra veniturilor. Acesta va creşte de la 1,5% la 5%, conform proiectului ce mai aşteaptă aprobarea Parlamentului în a doua lectură.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat vinerea trecută, la Kiev, că Uniunea Europeană va oferi Ucrainei un împrumut de 35 de miliarde de euro, în cadrul unui plan mai larg al statelor G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi SUA), care au convenit în luna iunie să ofere Kievului un credit garantat cu veniturile produse de cele circa 300 de miliarde de dolari active ruseşti îngheţate în urma sancţiunilor impuse Rusiei, transmite Agerpres.

Fără noul împrumut de 35 de miliarde de euro, Uniunea Europeană şi statele sale membre au oferit până în prezent Ucrainei, de la începutul conflictului armat, o asistenţă de 118 miliarde de euro ca ajutor militar şi economic, a declarat un vicepreşedinte al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

De asemenea, în perioada februarie 2022 - prezent, Congresul SUA a aprobat circa 175 de miliarde de dolari ca asistenţă pentru Ucraina, din care aproximativ 56 de miliarde reprezintă ajutor militar direct.

Concret, de când Rusia a lansat invazia în Ucraina, aceasta a primit ca ajutor financiar pentru buget din partea aliaţilor săi, o suma un pic mai mare de 98 de miliarde de dolari, relatează Agerpres.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Pana la urma strategia lui Putin funcționează, lumea se plictiseste de Ucraina iar banii revin la pupitrul de comanda...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Peste 400 miliarde de dolari ingropate in fUkraina in doar doi ani.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb