Ministerul Economiei a aprobat în AGA alocarea a 90% din profitul net al Transgaz pentru dividende

A.C.
Piaţa de Capital / 28 aprilie 2017

Ministerul Economiei a aprobat în AGA alocarea a 90% din profitul net al Transgaz pentru dividende

Adunarea Generală a Acţionarilor companiei de stat Transgaz, un monopol al transportului de gaze, a aprobat alocarea pentru dividende a 545,5 milioane lei, echivalent cu 90% din profitul net din 2016, de 606,05 milioane lei, aşa cum a cerut Guvernul într-un memorandum din ianuarie.

Un raport transmis de Transgaz Bursei de Valori Bucureşti (BVB) arată: "Aprobă repartizarea profitului net al exerciţiului financiar 2016, după cum urmează: profit net de repartizat (inclusiv participarea salariaţilor la profit): 606,05 milioane lei, participarea salariaţilor la profit: 11,49 milioane lei, dividende cuvenite acţionarilor (în procent de 90%): 545,48 milioane lei, dividend brut pe acţiune: 46,33 lei, profit destinat constituirii surselor proprii de finanţare: 49,08 milioane lei".

Adunarea acţionarilor, în care deciziile sunt luate de reprezentanţii Ministerului Economiei, a aprobat un dividend brut de 46,33 lei/acţiune, aferent anului 2016, şi data de 18 iulie ca termen de începere a plăţii dividendelor.

De asemenea, acţionarii au mai aprobat declanşarea procedurii de selecţie a unor membri ai consiliului de administraţie al Transgaz, care vor fi numiţi de noua putere.

AGA a aprobat şi reînnoirea mandatului a trei administratori - Ion Sterian, Petru Văduva şi lui Bogdan George Iliescu, în timp ce mandatele administratorilor Radu Ştefan Cernov şi Andrei Rizoiu nu au fost nreînnoite.

În 27 ianuarie, Guvernul a aprobat un Memorandum prin care companiile controlate de stat şi regiile autonome sunt obligate să transfere la bugetul de stat cel puţin 90% din profitul net realizat anul trecut.

Transgaz este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 58,5% din acţiuni. Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 4,4 miliarde lei (circa 1 miliard de euro).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu am munkaaaaa baaaaaaaa aghefeu panaceu cur-cu-beu ce beu bey [Fragment eliminat, conform regulamentului] nam munka d anumi kaut nam munhaaaaa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb