Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Romarm, principalul producător şi exportator direct de produse militare din România, a decis înlocuirea membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al Romarm, numirile fiind pe durată de 4 luni cu posibilitate de prelungire cu încă două luni, potrivit news.ro.
"Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Romarm a decis înlocuirea membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al Romarm", a informat Ministerul Economiei.
Astfel, noii membri ai CA Romarm sunt: Bogdan Merfea, Vlad Năstase, Iulian-Cristian Simu, Mihail-Dan Stan.
Bogdan Merfea este inginer, cu o experienţă de 21 de ani în poziţii de top executive în mai multe bănci, unde a fost responsabil cu strategia de dezvoltare, risk management şi implementarea planurilor de expansiune ale respectivelor bănci. Din aceasta calitate, a fost responsabil şi cu acordarea creditelor bancare pentru diverse companii din industria de armament.
Vlad Năstase este expert în reorganizare şi proiecte complexe de fuziuni şi achiziţii, membru în Board-ul TMA Global (Asociaţia Globală a profesioniştilor în reorganizare), având experienţă în calitate de membru independent în consiliul de administraţie al TMK Artrom (companie listată la BVB) şi Fondul Român de Garantare a Creditelor pentru Întreprinzători Privaţi. Mai conduce propria firmă de consultanţă în restructurare de business. Numirea s-a făcut sub condiţia renunţării la contractul de consultanţă între Concilium Counsulting şi UMB.
Carmen Bahrim a fost CEO la BNP Pribas Cardif Romania, experienţă în consilii de administraţie şi pe managementul schimbării. Este specialistă în transformare de procese organizaţionale, de care s-a ocupat în mai multe companii şi asociaţii profesionale din România şi străinătate.
Iulian-Cristian Simu este specialist în industria de apărare, având experienţa tehnică, juridică şi managerială în domeniu. El a a asigurat, din poziţia de secretar de stat în Ministerul Economiei, coordonarea atât a Romarm cât şi a filialelor sale.
Mihail-Dan Stan este expert în rezolutie bancară şi standarde financiare internaţionale (ACCA, CAFR, CECAR), membru în consiliul director al ACCA Romania.
Numirile sunt pe durată de patru luni cu posibilitate de prelungire cu încă două luni.
Membrii înlocuiţi au fost: Ionel Georgescu, Claudiu Daniel Rădulescu, Ruxandra Rodica Anghel şi Cătălina Teodorescu Hătmanu.
Indemnizaţia brută lunară fixă a membrilor consiliului este de 6.454 lei, potrivit Hotărârii AGA 67/07.08.2018.