Ministerul Economiei promite: "Romgaz", pe Bursă la finele lui 2011

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 noiembrie 2010

Ministerul Economiei promite: "Romgaz", pe Bursă la finele lui 2011

Vânzarea a 15% din "Transgaz", programată pentru a doua parte a anului viitor

Deşi tot promisă din 2005 încoace, listarea "Romgaz" la Bursă pare, de data aceasta, bătută în cuie, reprezentanţii Ministerului Economiei (ME) estimând că mult aşteptatul eveniment va avea loc la finele lui 2011.

Cotarea "Romgaz" pare să fi intrat în linie dreaptă după ce Guvernul a aprobat, în august, Strategia de vânzare pe Bursă a unei participaţii de 15% din companie, hotărâre publicată ulterior în Monitorul Oficial. Ministerul Economiei susţine, însă, că mai este treabă multă de făcut la "Romgaz" până ce compania va fi pregătită pentru listare: "Fiind un proces de amploare (ce constă în pregătirea societăţii în vederea listării, respectiv a identificării şi armonizării datelor şi informaţiilor societăţii, pentru a corespunde solicitării de listare, precum şi a evaluării), estimăm că acesta se va finaliza spre sfârşitul anului viitor. Vă informăm că în perioada următoare vor fi declanşate acţiunile privind selectarea casei de avocatură care va asista Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie în selectarea intermediarului autorizat care va intermedia oferta de vânzare a pachetului de acţiuni reprezentând 15% din capitalul social al acestui operator economic ", se arată într-un răspuns trimis de reprezentanţii ME la solicitarea ziarului BURSA.

Planurile pentru listarea unui pachet minoritar din "Romgaz" la Bursa de Valori Bucureşti datează încă de la începutul anului 2005, când Codruţ Sereş era ministrul Economiei şi Comerţului. Tot atunci, statul a pus la cale şi vânzarea pe Bursă a unor pachete din "Transelectrica" şi "Transgaz", planuri care s-au concretizat în 2006 şi, respectiv, 2008, spre deosebire de cotarea "Romgaz".

Procedurile pentru vânzarea a încă 15% din "Transelectrica" încep anul acesta

Deşi iniţial, surse din piaţă pariau că vânzarea unor pachete de câte 15% din "Transgaz" şi "Transelectrica" la Bursă va avea loc până la finele acestui an, oficialii de la Ministerul Economiei par să nu se grăbească, astfel că deţineri minoritare din cele două companii ar putea fi vândute pe Bursă cel mai devreme în a doua parte a lui 2011. Reprezentanţii ME ne-au declarat: "În cazul Transelectrica, procedurile necesare acestor valorificări de acţiuni vor fi declanşate spre sfârşitul anului curent, urmând a fi finalizate la mijlocul anului 2011.

În ceea ce priveşte valorificarea acţiunilor Transgaz, procedurile vor fi declanşate în primul trimestru al anului următor, urmând a fi finalizate în a doua parte a anului 2011. Ofertele publice de vânzare se vor desfăşura cu asistenţă specifică derulării unor astfel de operaţiuni din partea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, conform legislaţiei şi reglementărilor în domeniu".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb