Ministerul Finanţelor a împrumutat, luni, 300 de milioane de lei prin vânzarea de obligaţiuni

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 7 octombrie 2014

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat ieri 300 de milioane de lei prin vânzarea de obligaţiuni cu maturitatea în iunie 2017, la un randament în scădere faţă de luna mai, când statul a atras cel mai recent fonduri prin această emisiune.

Trezoreria a primit oferte de 1,153 miliarde de lei, de aproape patru ori peste suma pe care a împrumutat-o, conform planurilor, citate de Mediafax.

Randamentul mediu s-a situat la 2,92% pe an, faţă de 3,95% pe an în luna mai, când statul a redeschis anterior emisiunea pe zece ani.

Ministerul Finanţelor are planificat să redeschidă, marţi, emisiunea printr-o licitaţie suplimentară în cadrul căreia va accepta numai oferte necompetitive, la randamentul rezultat în urma celei de luni. Suma vizată prin licitaţia suplimentară este de 45 de milioane de lei.

În luna octombrie, Trezoreria vrea să împrumute 3,6 miliarde de lei prin vânzarea de certificate de trezorerie pe şase şi 12 luni, precum şi prin emisiuni de obligaţiuni cu maturităţi de trei, cinci şi zece ani.

Astfel, statul vrea să atragă 3,3 miliarde de lei în cadrul licitaţiilor de referinţă, dar şi 300 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare, în cadrul cărora sunt împrumutate sume mai mici prin vânzarea de titluri în condiţiile stabilite la licitaţia principală.

În septembrie, Trezoreria a împrumutat 1,962 miliarde de lei prin vânzarea de obligaţiuni şi certificate de trezorerie în cadrul licitaţiilor principale şi 199,4 milioane de lei prin licitaţii suplimentare.

Suma este mai mică decât cea prevăzută în prospectul pentru luna septembrie, în care Ministerul Finanţelor avea programate împrumuturi de 2,8 miliarde lei prin licitaţii principale şi de 270 milioane lei din alocări suplimentare.

De la începutul anului, Ministerul Finanţelor a împrumutat din piaţa internă 29,977 miliarde lei şi 928,7 milioane euro prin vânzare de titluri de stat, inclusiv prin licitaţia de luni. La aceste împrumuturi se adaugă sume atrase de pe pieţele internaţionale, respectiv 2 miliarde dolari şi 1,25 miliarde euro, prin trei emisiuni de obligaţiuni cu maturităţi de 10 şi 30 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb