MINISTERUL FINANŢELOR: Aderarea la OCDE înseamnă stabilitate financiară şi garanţii că România rămâne o destinaţie sigură pentru investitorii străini

G.B
Politică / 28 ianuarie 2022

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Ministrul Finanţelor, Adrian CÂCIU, şi Mathias CORMANN, Secretarul General al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), au discutat astăzi, despre Studiul economic al OCDE pentru ţara noastră. Aceasta este prima întâlnire din cadrul negocierilor foii de parcurs pentru aderarea ţării noastre la prestigioasa organizaţie, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, discuţiile s-au axat pe evoluţiile din domeniul finanţelor publice, precum reducerea deficitului bugetar şi menţinerea sprijinului fiscal dedicat, digitalizarea administraţiei fiscale, implementarea eficientă a investiţiilor publice şi guvernanţa companiilor de stat.

"Sunt mulţumit că astăzi am primit avizul pozitiv pentru aderarea la recomandările OCDE la principiile Instituţiilor Fiscale Independente. Sunt încrezător că în perioada următoare vom face progrese la nivel tehnic în acest domeniu alături de Consiliul Fiscal şi OCDE. Ministerul Finanţelor este implicat în prezent în derularea a două analize cu OCDE, una privind Codurile de liberalizare a mişcărilor de capital şi a operaţiunilor curente invizibile şi o alta privind aplicarea principiilor guvernanţei corporative a întreprinderilor publice din România. În ambele cazuri discuţiile avansează foarte bine. Am mai avut un proiect comun care a vizat analiza procesului bugetar şi care s-a încheiat de curând. Acum, aşteptăm publicarea raportului OCDE" , a precizat Adrian CÂCIU, ministrul Finanţelor.

În intervenţia sa, ministrul Finanţelor a subliniat menţinerea angajamentului ţării noastre de revenire în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în anul 2024 şi consolidarea fiscală graduală.

De asemenea, Adrian Câciu a prezentat măsurile adoptate la nivel naţional, precum şi cele asumate de Ministerul Finanţelor în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care vor duce la accelerarea modernizării continue a administraţiei fiscale, ceea ce va avea un rol crucial în îmbunătăţirea colectării impozitelor.

Totodată, Adrian Câciu a subliniat că prioritatea guvernului este implementarea eficientă a investiţiilor publice asumate în bugetul pe 2022, la nivelul de 6,7% din PIB, cea mai mare alocare din ultimii ani.

La discuţii au mai participat din partea OCDE, Álvaro PEREIRA, director, Direcţia Studii de ţară, Departamentul de Economie, dl Andreas SCHAAL, director al Secretariatului pentru Relaţii Globale al OCDE şi Sherpa G7/G20, dna Abby SYMES, consilier special al Secretarului-General, E.S. Luca NICULESCU, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar în Republica Franceză şi Cristian STĂNICĂ, preşedinte al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb