Începând de mâine cetăţenii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 4,55%, 5,05% şi 5,4%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată, conform unui comunicat remis redacţiei.
Titlurile de stat pot fi cumpărate:
- Între 01 - 28 martie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.
- Între 01 - 29 martie 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului;
- Între 01 - 28 martie 2022 în mediul urban şi 01 - 25 martie 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.
Potrivit sursei citate, dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.
Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice, se arată în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.02.2022, 14:05)
la o inflatie > de 10 % . astia numai intr-o prosteala ne tin .
1.1. Titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Protaru în data de 28.02.2022, 14:31)
Inflatia preturilor industriale este de 33%. Doar cea calculata de BNR printr'o formula "mistificatoare" e de 10%.
Ii imprumutam cu banuti ca sa trimita armament in Ucraina "eroului patriot".
Ca si noi, si Turcia a avut razboi langa ea in Siria si inflatia lor e hiper.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.02.2022, 17:42)
Deci dupa tine, inflatia din Turcia se datoreaza razboiului din Siria:-)...si erdogan in Turcia isi incordase muschii la americani asa cum fac acum rusii si cum au facut si chinezii. Nu vreti sa pricepeti, fara o economie puternica in spate, stai in banca ta
1.3. Titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de Protaru în data de 28.02.2022, 19:42)
Exista intotdeauna mai multe cauze pentru inflatie, razboiul e unul dintre ele, probabil Isarescu si Vasilescu stiu sa identifice mai bine cauzele decat mine asa ca ii poti consulta si pe ei daca opinia mea nu te satisface, in Turcia e posibil ca inflatia sa fie cauzata si de un atac financiar american dupa ce nu au reusit lovitura de stat cu generalii din armata, fac apel la inflatie pentru a'l detrona cu ajutorul poporului.
Nu inteleg ce zici ca nu vreau sa inteleg si nici la cine te referi cand spui stea in banca sa. Daca te referi la Turcia, Romania nici nu poate visa la o economie ca cea turceasca.