Ministerul israelian de Externe l-a convocat pe Ambasadorul Ucrainei în Israel

D.R.
Internaţional / 27 iunie 2023

Ministerul israelian de Externe l-a convocat pe Ambasadorul Ucrainei în Israel

Ministerul israelian de Externe anunţă astăzi că l-a convocat pe ambasadorul Ucrainei, Evghen Korniiciuk, pentru a-i cere "clarificări", relatează news.ro.

Ambasada Ucrainei în Israel a acuzat Guvernul lui Benjamin Netanyahu că ia poziţie în favoarea Rusiei.

"Văzând declaraţiile sale repetate împotriva politicii Israelului, ambasadorul ucrainean Evghen Korniiciuk a fost convocat în vederea unor clarificări, la 3 iulie, la Ministerul Afacerilor Externe", anunţă într-un comunicat ministerul.

"Guvernul israelian îşi continuă cooperarea cu Ucraina, aşa cum s-a convenit între cele două ţări", subliniază ministerul.

"Comportamentul ambasadorului nu ajută", apreciază diplomaţia israeliană.

Israelul a adoptat o poziţie "prudentă" după ce Rusia a invadat Ucraina, la 24 februarie 2022, cu scopul de a rămâne "neutru" în acest conflict. El a trimis ajutor umanitar Ucrainei, dar s-a abţinut să-i trimită armament. Duminică, Ambasada Ucrainei a acuzat "actualul Guvern israelian" de faptul că a ales "calea cooperării strânse cu Federaţia rusă".

Ambasada denunţa "cvasi-lipsa ajutării umanitare a Ucrainei" şi cita o declaraţie recentă a premierului israelian Benjamin Netanyahu, care dădea asigurări că Israelul are nevoie de cooperare cu Rusia, pentru a-şi continua campania de atacuri aeriene ale unor ţinte iraniene în Siria.

Într-un interviu acordat publicaţiei israeliene Jerusalem Post, Netanyahu declara că eventualul armament livrat Ucrainei ar ajunge pe mâna Iranului şi s-ar întoace împotriva Israelului.

"Conducătorii israelieni, care se adăpostesc în spatele unui discus demagogic cu privire la neutralitatea lor (şi în pofida faptului că nu se ascund) construiesc în mod activ relaţii cu Federaţia rusă", acuza duminică, într-un comunicat Ambasada Ucrainei în Israel.

"În realitate, pe teren, pretinsa «neutralitate» a Guvernului israelian este o poziţie clară prorusă", acuza ambasada. "Îndemnăm Guvernul israelian să să-şi schimbe poziţia şi să susţină Ucraina cu mijloace defensive", cere Ambasada.

Cu patru zile mai înainte, ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov a purtat "o discuţie foarte productivă" cu omologul său israelian Yoav Gallant."Am discutat despre situaţia actuală pe teren şi despre perspective ale unui proiect menit să-i protejeze pe ucraineni de ameninţări aeriene. Dronele iraniene constituie o ameninţare la adresa securităţii celor două ţări. Contăm pe ajutorul Israelului pentru a le contracara", anunţa într-un comunicat Reznikov.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Deci toata lumea este obligata sa ajute Ucraina.Daca nu,te besteleste Zelenski,ambasadorii ucraineni,ministru de externe si toate aratarile.

    1. Daca vrei sa vezi cine e seful, uita-te pe cine nu ai voie sa critici. Mr. "Wurst", din Germania n-a avut nici o reactie nici macar cand a fost jignit. Despre Io honnes ce sa mai spunem.

    Tupeul ca să nu zic obrăznicia și-a tocit dinții în fața unei țări "dotate".

    Cât tupeu si câtă susținere trebuie să aibă ca să facă morală unei țări prietene cu americanii, sponsorii lor. 

    "Iubirea e doar o glumă vis trecător  

    Ca un balon de spumă amăgitor, 

    Ea ține doar o clipă cât un sărut

    Abia se-nfiripa și-a dispărut." 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb