MINISTERUL RUS AL APĂRĂRII: "Crucişătorul Moskva s-a scufundat"

G.D.
Internaţional / 15 aprilie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Crucişătorul Moskva, nava amiral a flotei ruse din Marea Neagră, avariat în timpul ofensivei împotriva Ucrainei, s-a scufundat, a anunţat ieri seară Ministerul rus al Apărării, notează AFP, conform Agerpres.

"În cursul operaţiunii de remorcare a crucişătorul Moskva spre portul de destinaţie, nava şi-a pierdut stabilitatea din cauza deteriorării carenei suferite într-un incendiu de la detonarea de muniţie. În condiţii de mare agitată, nava s-a scufundat", a spus ministerul, citat de agenţia de stat TASS.

Nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră a fost lovită miercuri seară de două rachete Neptun lansate de forţele ucrainene, potrivit relatărilor de la Kiev.

Dar, deşi Ministerul rus al Apărării a confirmat ieri că nava a fost avariată şi că echipajul a fost evacuat, instituţia a transmis doar că a avut loc un incendiu la bord, fără să menţioneze motivele.

Crucişătorul Moskva, ce are o lungime de peste 180 de metri, a fost lansat în 1979 şi şi-a început misiunile în 1983. Nava a fost utilizată pentru a lansa rachete asupra teritoriului ucrainean.

Potrivit relatărilor din presa ucraineană, nava a fost implicată în cucerirea Insulei Şerpilor, în urmă cu câteva săptămâni.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Propaganda fascista, vine virilu cu bustul gol si cu undita il scoate afara.

    1. Fantastic :D :D :D

      Merci pt. doza de ras 

    Nu este nicio "relatare" de la Kiev. Ci doar postari pe social media. Guvernul SUA nu a confirmat "relatarile" ucrainienilor.

    Nu a fost niciun tir de rachete. Nava ruseasca nu participa activ la batalie fiind dotata doar cu rachete anti-nava, torpile si un tun de bord. BBC a relatat surse militare mai vechi care afirmau ca nava este prea veche pentru o modernizare veritabila si are probleme cu siguranta la incendiu.

    Nava era atat de veche incat nici americanii, cu flota lor de crucisatoare programate deja la casare, nu au nave atat de vechi. Rusii o planificasera la casare, in portul din Crimeea se construieste de peste un an noua nava flagship a flotei, un purtator de elicoptere. 

    1. i-au dat foc beti?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb