MINISTERUL RUS DE EXTERNE: Moscova, îngrijorată de afirmaţiile lui Victor Ponta privind eventuala anexare a Moldovei

I.P.
Ziarul BURSA #Politică / 17 septembrie 2014

Moscova, îngrijorată de afirmaţiile lui Victor Ponta privind eventuala anexare a Moldovei

Rusia consideră inacceptabile "speculaţiile" premierului Victor Ponta legate de o eventuală "anexare" a Republicii Moldova, a afirmat ieri ministerul rus de Externe.

Într-o declaraţie citată de agenţia ITAR-Tass, oficialii de la Kremlin susţin că Moscova "este îngrijorată cu privire la declaraţiile premierului Victor Ponta legate de viitorul Republicii Moldova, făcute în cadrul unei întâlniri cu activiştii Partidului Social Democrat la Alba-Iulia, în 14 septembrie: "Aşa cum rezultă din declaraţiile deschise ale candidatului român la alegerile prezidenţiale despre încheierea unei a «doua mari unificări» în 2018, anumite cercuri politice de la Bucureşti concep încă planuri de anexare legate de o ţară vecină suverană".

Rusia consideră "iresponsabile şi inacceptabile" astfel de declaraţii făcute din exterior în contextul campaniei electorale în curs din Republica Moldova. "Ne aşteptăm ca autorităţile de la Chişinău să evalueze corect aceste afirmaţii. Sperăm, de asemenea, reacţii corespunzătoare din partea Bruxellesului şi a capitalelor europene", a mai afirmat ministerul de Externe al Rusiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, în discursul rostit în cadrul Congresului PSD, reunit la Alba Iulia, potrivit Mediafax: "Vreau să ne asumăm cu toţii un angajament: în 1918, aici, la Alba Iulia, după ce sute de mii români şi-au dat viaţa în primul Război Mondial, am obţinut cel mai important obiectiv naţional: Marea Unire. Vreau şi vă rog să fiţi alături de mine pentru ca, la o sută de ani, să fim acea ţară mândră, puternică, respectată, pe care strămoşii noştri aflaţi aici în urmă cu 96 de ani şi-au dorit-o. Acesta e angajamentul meu, acesta e apelul meu către toţi românii, să facem împreună a două oară Marea Unire a României".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. si nu dumneavoastra nu aveti, inca, anvergura unuia care spunand asemenea cuvinte sa primeasca si greutatea semnificatiei lor. Nu sunteti cumva aceeasi persoana, care atunci cand a sosit de la Viena si a fost intrebat despre o anumita stare de fapt a raspuns ca va raspunde in fata Marii Adunari Nationale. Inca n-ati invatat de la doamna Gheorghe ca marimea nu este intotdeauna in avantaj :-). Daca m-ati intreba pe mine si ar trebui sa va raspund as formula intr-un mod simplu si anume acela ca in anul 2018 sa fim in masura ca din punct de vedere economic si social sa fim tara pentru care cetatenii ei sunt la fel de apreciati precum sunt resursele naturale ale acesteia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb