Ministerul Tineretului preia acţiunile statului la BTT

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 iulie 2013

Pachetul majoritar de acţiuni deţinut de stat la Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) a fost trecut de Guvern din portofoliul Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) în cel al Ministerul Tineretului şi Sportului, cu argumentul unei "utilizări optime" a patrimoniului.

Transferul pachetului de acţiuni, de 87,9%, mai este motivat prin faptul că astfel va fi asigurată o gestionare mai eficientă a activităţii, prin integrarea acesteia în programele ministerului şi reevaluarea modurilor de exploatare a patrimoniului imobiliar "în conformitate cu politicile guvernamentale de susţinere a tineretului şi sportului".

Guvernul afirmă că, în urma controalelor privind eficienţa activităţii de administrare a societăţii în ultimii ani, au fost constatate grave deficienţe în ceea ce priveşte punerea în valoare a patrimoniului imobiliar al societăţii ca urmare a contractelor încheiate, beneficiile de natură economică obţinute de societate fiind minore în raport cu valoarea activelor societăţii aflate în regim de exploatare comercială de către terţi.

Potrivit sursei citate de Mediafax, valoarea datoriilor acumulate de societate, precum şi structura dezavantajoasă a drepturilor şi obligaţiilor acesteia, derivate din contractele existente, majoritatea fiind încheiate pentru perioade ce depăşesc 10-15 ani, au adus societatea în situaţia de a rata obiectivul de privatizare asumat la momentul transferului acesteia sub administrarea AAAS.

Şi fostul Guvern Boc a pregătit, în urmă cu trei ani, transferul pachetului de acţiuni deţinut de stat la BTT de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Ministerul Turismului, dar operaţiunea era explicată atunci prin faptul că AVAS nu reuşise să privatizeze societatea. Măsura nu a mai fost în final aplicată. Biroul de Turism pentru Tineret derulează în special activităţi specifice agenţiilor de turism, dispunând şi de o bază materială proprie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pusculita politicienilor !

    Vinovat cine e pentru hotiile de la BTT ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb