Ministerul Turismului din Israel pune la dispoziţia românilor un formular electronic pentru a lăsa mesaje la Zidul Plângerii

G.U.
Internaţional / 26 decembrie 2020

Ministerul Turismului din Israel pune la dispoziţia românilor un formular electronic pentru a lăsa mesaje la Zidul Plângerii

Într-o mobilizare de sărbători, Ministerul Turismului din Israel invită românii să lase online un mesaj ce va fi apoi depus la Zidul Plângerii din Ierusalim chiar de echipa Ministerului, conform unui comunicat de presă. Românii de pretutindeni, fie că locuiesc în ţară sau în afara ţării, pot completa formularul online disponibil aici: https://forms.gle/Sp3XoPGi3Dz4h2sq8. Mesajele vor fi puse în Zidul Plângerii până la finalul anului şi întregul proces va fi filmat.

Potrivit sursei citate, evenimentul face parte dintr-o campanie organizată de Ministerul Turismului din Israel care îşi propune să aducă speranţă în inimile românilor pe timpul acestei pandemii globale, care a impiedicat inclusiv pelerinii creştini să viziteze Ţara Sfântă.

Un simbol al celor 3 religii ce îşi au locuri de rugăciune şi pelerinaj în Ierusalim, Zidul Plângerii este un segment relativ mic al unui zid de susţinere mult mai lung, cunoscut ca "Zidul de Vest". Zidul a fost iniţial ridicat ca parte a extinderii celui de-al doilea templu evreiesc început de Irod cel Mare, într-o zonă cunoscută de evrei şi creştini ca Muntele Templului.

Conform comunicatului, zidul are o importanţă religioasă pentru musulmani, evrei si creştini deopotrivă. Pentru musulmani deoarece constituie graniţa de est a Sanctuarului Nobil al Moscheii Al-Aqsa. Pentru evrei importanţa este dată de apropierea de Muntele Templului şi de faptul că Piatra de Temelie, cel mai sacru loc din credinţa evreiască, se află în spatele ei. Pentru creştini importanţa Zidului este dată de apropierea de locurile sfinte pentru creştinătate şi de Biserica Sfântului Mormânt.

Israelul continua să aibă graniţele închise, dar semnale pozitive vin din partea autorităţilor o data cu începerea campaniei naţionale de vaccinare. La Zidul Plângerii vizitele se fac cu respectarea distanţării sociale, purtarea maştilor de protecţie şi cu limitarea numărului de credincioşi care au acces la zid.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pomenester doam ne pe Lucian in imparatia ta, iar fiului lui dai multa sanatate si ajutor in viata

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb