MINISTERUL TURISMULUI: "Ponderea Turismului în Produsul Intern Brut a crescut de la 1,5% în 2016 la aproximativ 2,6% în 2017"

Cristian Trincu
Politică / 30 ianuarie 2018

"Ponderea Turismului în Produsul Intern Brut a crescut de la 1,5% în 2016 la aproximativ 2,6% în 2017"

Ministerul Turismului a reuşit să stabilească, în perioada 5 ianuarie 2017 - 26 ianuarie 2018, un cadru legislativ în baza căruia să se poată dezvoltă în continuare activităţile din acest sector al economiei ţării noastre, pe termen scurt, mediu şi lung.

"La final de mandat, le mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit în activitatea de ministru al Turismului, timp de un an. A fost un an marcat de o muncă asiduă pentru modificarea cadrului legislativ, astfel încât să optimizăm activitatea tuturor actorilor implicaţi în acest sector al economiei. Am realizat un cadru legislativ care poate aduce contribuţii importante la creşterea economică a României, pe termen scurt, mediu şi lung. Ponderea Turismului în Produsul Intern Brut (PIB) a crescut de la 1,5% (2016) la aproximativ 2,6% (2017), iar pentru acest an sunt preconizate alte creşteri importante, bazate pe măsurile aplicate în cursul anului 2017" a declarat Ministrul Mircea Titus Dobre, într-un comunicat remis redacţiei noastre.

O mare realizare a anului 2017 este acordarea voucherelor de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei, pentru angajaţii din sectorul bugetar. Acest program a fost adoptat la 30.06.2017, prin Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă. Actul normativ prevede obligativitatea acordării voucherelor de vacanţă angajaţilor din sistemul bugetar, măsură asumată prin Programul de Guvernare 2017-2020.

Calculele care au stat la baza acestei măsuri au vizat întregul sector HORECA, astfel încât s-a pornit de la premisa că cei circa 1,5 milioane de angajaţi din sistemul public vor putea să folosească aceste vouchere doar pentru a cumpăra vacanţe în ţară, iar cheltuielile suplimentare vor rămâne în sectorul HORECA, prin cheltuieli specifice. Măsura acordării voucherelor de vacanţă creează stabilitate, predictibilitate, susţinere pentru forţa de muncă din sectorul HORECA şi, pe cale de consecinţă, creştere economică.

O mare realizare a anului 2017, care constituie baza dezvoltării turismului românesc pe termen lung, este implementarea Master Planului pentru Turism, pornind de la inventarierea şi evaluarea investiţiilor nefinalizate din fonduri europene şi guvernamentale. Astfel s-au asigurat fondurile pentru finalizarea investiţiilor care reprezintă certitudini pentru dezvoltarea turismului în fiecare zonă unde investiţiile au fost contractate. Prin adoptarea Hotărârii de Guvern nr. 558/2017 privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism - Master Planul investiţiilor în turism - şi a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism, a fost îndeplinită această măsură din programul de guvernare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb