Ministrul Aurescu s-a întâlnit la Munchen cu omologul georgian Ilia Darchiashvili

D.T.
Internaţional / 17 februarie 2023

Ministrul Aurescu s-a întâlnit la Munchen cu omologul georgian Ilia Darchiashvili

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut astăzi o întrevedere cu omologul georgian, Ilia Darchiashvili, în marja participării la lucrările Conferinţei de Securitate de la Munchen, şeful diplomaţiei române apreciind cooperarea Georgiei cu structurile NATO şi reiterând sprijinul României pentru parcursul euroatlantic al acestei ţări, informează Agerpres.

Cei doi miniştri de Externe au exprimat satisfacţia pentru nivelul foarte bun al relaţiei bilaterale, ridicată la nivel de Parteneriat Strategic prin semnarea Declaraţiei Comune pe această temă de către preşedinţii celor două state, la Bucureşti, la 11 octombrie 2022. De asemenea, la propunerea ministrului român de Externe, a fost convenită încheierea unui Plan de Acţiune pentru implementarea Declaraţiei Comune.

Ministrul Bogdan Aurescu a salutat concluziile Raportului analitic privind alinierea Georgiei la acquis-ul european, publicat de Comisia Europeană la 2 februarie 2023, şi a reconfirmat sprijinul ferm al României pentru avansarea Georgiei în direcţia obţinerii statutului de candidat la aderarea la UE.

În context, şeful diplomaţiei române a reiterat disponibilitatea României de a oferi asistenţă tehnică, pe palierele relevante, pentru a susţine partea georgiană în implementarea angajamentelor sectoriale asociate avansării agendei europene, în continuarea sprijinului acordat anterior de România, adaugă sursa citată.

Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat, totodată, importanţa atingerii, prin procesul de reformă, a reperelor de etapă incluse în Opinia Comisiei Europene din iunie 2022.

Şeful diplomaţiei române a apreciat cooperarea Georgiei cu structurile NATO şi a reiterat sprijinul României pentru parcursul euroatlantic al Georgiei, în conformitate cu abordarea transparentă a ţării noastre pentru politica NATO a "Uşilor Deschise", inclusiv în contextul exercitării de către România, împreună cu Regatul Unit, a mandatului de Ambasadă - Punct de contact NATO la Tbilisi în perioada 2023-2024.

Întrevederea a prilejuit, totodată, un schimb util de opinii privind evoluţiile de securitate din Caucazul de Sud.

Ministrul Bogdan Aurescu a reafirmat sprijinul consecvent al României pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Georgiei, în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional, şi a asigurat partea georgiană că ţara noastră va rămâne un promotor activ al implicării consistente a UE în procesul de reglementare a conflictelor prelungite din regiune.

La rândul său, ministrul georgian de Externe a mulţumit în mod deosebit României pentru sprijinul acordat pentru obţinerea perspectivei europene de către Georgia şi pentru integrarea euroatlantică a ţării sale, respectiv pentru continuarea prezenţei consistente a experţilor români în Misiunea UE de Monitorizare din Georgia (EUMM).

Ministrul georgian de Externe l-a invitat pe omologul român să facă o vizită în Georgia, invitaţia fiind acceptată de partea română.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. ACEST TIP, aurescu, cu față de bucătar mâncău, nu trebuie să figureze nici în istorie . JALNIC DIPLOMAT !

    Despre romanii minoritari din Ucraina, discriminati, luati cu arcanul si macelariti de catre nazistii ucraineni, cat si despre dezastrul ecologic asupra Deltei Dunarii, produs de catre aceiasi infractori prin dragarea Canalului Bâstroe, nici un cuvant din partea alogenului Aurescu-Goldberg sau Goldstein! Vai de capul nostru ca neam, cu atatia tradatori in fruntea Romaniei!

    Andreea Udrea cu cine s-a intalnit la Munchen?

    Mic, grăsuț, complexat, ineficient ptr tara.

    Limitat, plin de el. 

    Rău.( a se vedea maxilare rotunde, buze mici, nu deschide gura când vorbește, ținând maxilare stranse).

    Foarte mândru de pozitia lui, mai ales argumentata de un trecut discutabil 

    1. aiurescu,patefonul perfect ca de altfel cam toti ministrii de externe din tarile mici din ue si nato!

      cuvinte pompoase ce nu se abat de la vinilul primit de peste ocean,ne apara de rusi si sunt sigur ca rusii,in acest moment sunt doar uimiti de prostia noastra,de afacerile proste ce le facem ca tara semifalimentara,tinuta in viata de agentiile de raiting americane doar cu scopul sa cumparam armament de la ei ,cum altfel decat IMPRUMUTANDU-NE! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb