MINISTRUL BRITANIC AL APĂRĂRII: ''Talibanii controlează Afganistanul şi forţele britanice şi ale NATO nu se vor mai întoarce''

G.U.
Internaţional / 16 august 2021

''Talibanii controlează Afganistanul şi forţele britanice şi ale NATO nu se vor mai întoarce''

Talibanii controlează Afganistanul şi forţele britanice şi ale NATO nu se vor mai întoarce pentru a lupta împotriva insurgenţilor, a declarat luni ministrul apărării britanic Ben Wallace, transmite Reuters, conform Agerpres.

''Confirm că talibanii controlează ţara. Adică nu trebuie să fii analist politic ca să-ţi dai seama că exact aşa stau lucrurile'', a declarat pentru Sky News ministrul britanic.

Întrebat dacă Marea Britanie şi NATO vor reveni în Afganistan, Wallace a exclus această posibilitate. ''Nu există această opţiune... de a ne întoarce'', a afirmat el.

Wallace a explicat că zona militară a aeroportului din Kabul este sigură şi că Marea Britanie face tot ce poate pentru a evacua cetăţeni britanici şi afgani care au legături cu Regatul Unit, notează sursa citată.

''Ţinta noastră este... de circa 1.200 până la 1.500 de plecări pe zi în conformitate cu capacitatea aeronavelor noastre şi vom menţine acest aflux'', a spus el.

Regatul Unit şi-a mutat ambasada din oraş pe aeroportul din Kabul. Întrebat ce va simţi când va vedea steagul talibanilor fluturând peste clădirea care adăpostea până acum ambasada britanică din Kabul, Wallace a răspuns: ''Simbolic vorbind, niciunul dintre noi nu-şi dorea acest lucru''.

Totodată, Wallace a explicat că nu este încă momentul unei decizii de a-i recunoaşte pe talibani drept guvernul afgan. ''Cred că se vor mai întâmpla multe înaintea luării acestor decizii. Evident că testul suprem rezidă mai degrabă în acţiunile lor, decât în vorbele lor'', a menţionat ministrul britanic.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Americanii sunt făcuți muci, terci, în toată presa că au lăsat Afganistanul pe mâna talibanilor. Toate parteneriatele cu americanii sunt puse sub semnul întrebării.

    Dacă rușii vor să ajungă cu tancurile la București, nu le ia mai mult de 3 zile.  

    1. Poate 3 ore

      Chestia asta cu 3 zile este o propaganda ruseasca . Nu uitati niciodata ca ruperea frontului din Moldova de acum 77 de ani s-a facut in urma unei tradari . In aprilie 1944 a avut loc una dintre ultimele mari victorii impotriva rusilor , la Tg Frumos intr-o batalie de aparare , unde pe langa 2 divizii panzer germane au luptat cu toata energia si mari unitati romane . Rusii au pierdut sute de tancuri iar soldatii lor au ramas ca glugile de porumb dupa secera pe campuri , Armata Romana tocmai primise 400 de mitraliere MG 42 care au fost trimise urgent pe front ! Romanii n-au trecut degeaba prin istorie , stiu sa se bata daca e nevoie , conditia este sa fie rezonabil echipati si instruiti corespunzator .

      Au inventat tancul cu aripi si noi nu stim inca?

      Mai degraba esti un simplu sclav care nu a intalnit inca libertatea. 

      Nu sunt fiablie. Se strica dupa un mars de 2 zile.

    Cel mai corect ar fi așa: America să primească masiv refugiați din Afganistan. Cui nu-i convine regimul taliban cu turban din Afganistan să poată migra in America iar statul neomarxist american, cu Biden in frunte, să-i primească cu brațele deschise, în numele solidarității pe care o tot vântură zilnic. Sa vedem și noi până unde merge ipocrizia.

    1. Asa este dar ei s-au si gandit cum sa-i paseze altora!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb