Ministrul delegat pentru Energie a efectuat o vizită oficială în Republica Ungară

F. A.
Politică / 29 martie 2013

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nită, a efectuat, în perioada 27 - 29 martie, o vizită oficială în Republica Ungară, la invitatia Ministrului de stat pentru Energie, Pál Kovács, se precizează într-un comunicat de presă.

Agenda întâlnirilor a inclus discutii privind proiectele de interes comun, precum: Tarnita-Lăpustesti, interconectarea retelelor de gaze si energie electrică, proiectele strategice pentru asigurarea securitătii energetice - AGRI si Nabucco, oportunitătile de colaborare în domeniul energetic - dezvoltarea unei piete regionale de energie; interconectarea pietei energiei electrice românesti la piata HU-SK-CZ; privatizările din sectorul energetic din România.

Întâlnirea cu Ministrul de stat pentru Energie, Pál Kovács, s-a axat pe dezbaterea potentialelor oportunităti de colaborare în domeniul energiei, respectiv pe consolidarea relatiei dintre cele două state în vederea dezvoltării unui pol energetic în regiune.

,,Consolidarea relatiilor dintre România si Ungaria, în special în domeniul energetic, va contribui la dezvoltarea ambelor state, permitându-ne să valorificăm oportunitătile din acest domeniu. Există proiecte de interes comun, cu importantă strategică la nivel regional si local, si intentionăm să avem o colaborare dinamică, astfel încât să ne atingem obiectivele privind independenta energetică si dezvoltarea unei piete de referintă în această regiune a Europei, din punctul de vedere al vânzării si cumpărării de energie. Pentru continuarea discutiilor privind colaborarea dintre România si Ungaria, i-am adresat omologului meu o invitatie la Bucuresti", a declarat Constantin Nită, Ministrul delegat pentru Energie.

Cele două părti si-au reafirmat angajamentul fată de implicarea în dezvoltarea proiectelor Nabucco si AGRI. Proiectul Tarnita-Lăpustesti a fost unul dintre punctele de interes aflate pe agenda discutiilor, datorită importantei strategice, pe termen mediu si lung, pe care o poate avea implementarea acestuia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb