MINISTRUL ECONOMIEI: "Îngheţarea salariilor demnitarilor se va întâmpla cu certitudine"

J.P.
Politică / 20 noiembrie 2020

"Îngheţarea salariilor demnitarilor se va întâmpla cu certitudine"

Programul de guvernare al PNL nu vorbeşte despre taierea salariilor bugetarilor, dar, cu certitudine, salariile demnitarilor vor fi îngheţate, a declarat, ieri seara, ministrul Economiei, Virgil Popescu, conform Agerpres.

Acesta a fost întrebat, la Antena 3, care este punctul său de vedere în legătură cu afirmaţia economistului şef al BNR, Valentin Lazea, care propunea ca din 2021 salariile bugetarilor să fie tăiate cu 20%.

"Am citit afirmaţia domnului economist. Este părerea dânsului. Este un scenariu la care dânsul s-a gândit. Nu cred că aţi văzut în programul de guvernare al Partidului Naţional Liberal că vorbim de tăieri de salarii în sectorul bugetar. Deci nu vorbim despre aşa ceva. Vorbim eventual de îngheţarea, şi cred că cu certitudine, a salariilor demnitarilor. Asta se va întâmpla cu certitudine, cum s-a întâmplat la 1 ianuarie 2020: salariile demnitarilor nu au crescut", a spus Popescu.

Şi ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a afirmat că o asemenea soluţie nu este fezabilă.

"Nici eu nu cred că este fezabilă o asemenea soluţie. Sigur, orice analist are dreptul la o opinie. Probabil se bazează pe nişte date la care dânsul are acces, dar nicio clipă în Guvern sau în Partidul Naţional Liberal nu s-a vorbit despre acest lucru", a precizat Oros.

Economistul şef al BNR, Valentin Lazea, a declarat joi că se pot imagina soluţii pentru bugetari - pentru că nu este deloc normal ca salariul mediu în sectorul bugetar să fie mai mare decât în mediul privat.

El a venit cu un exemplu de soluţie, respectiv săptămâna de lucru de patru zile pentru bugetari, cu reducerea cu o cincime a salariului acestora.

"O soluţie ar putea fi, de exemplu, săptămâna de lucru de patru zile pentru bugetari, cu reducerea cu o cincime a salariului. Măcar aşa s-ar ajunge spre un cvasiechilibru între salariile bugetare şi salariile din mediul privat. Iarăşi, o soluţie ar fi din nou o intrare în sectorul bugetar la şapte ieşiri, cum s-a mai aplicat în trecut şi se mai pot imagina", a spus Lazea.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. In 30 de ani Justitia din Romania nu a fost in stare sa judece dosarul Revolutiei. Au trecut peste 5 ani de la dosarul Colectiv si Justitia din Romania nu a fost in stare sa gaseasca vinovatii. Cazul Caracal in care politia si procurorii au stat in fata portii pentru ca Dinca sa isi stearga urmele. Justita nu a dat niciun verdict in acest caz. Dosarul 10 august, batuti de PSD, clasat de PNL. Justitia din nou apara sistemul Mafiot. In schimb Justitia primeste pensii speciale si ies la pensie la 50 de ani pentru servirea sistemului si pentru a cheltui pensia speciala. Acelasi lucru primesc si celelalte organe Politia si Jandarmeria.De 30 de ani votam un sistem corupt si plin de Mafioti si Hoti. In continuare iti place sa ii votezi. Cazul Hexi Pharma unde sistemul medical te omora cu zile, ca de altfel si acum cazul de la Piatra Neamt unde sistemul pe fata a omorat oamenii, se va cerceta, verdictul nimeni vinovat. Normal Justitia va taragana cazul ani de zile. Voteaza in continuare sistemul mafiot instituit de PSD si PNL de 30 de ani Romaniei. Aceste clanuri isi numesc oameni fara nicio valoare in toate institutiile statului. PSD=PNL= 1%, tu poti sa faci asta, acum.

    > O soluţie ar putea fi, de exemplu, săptămâna de lucru de patru zile pentru bugetari, cu reducerea cu o cincime a salariului.

    Deci, bugetarul lucreaza cu 20% mai putin si primeste cu 20% mai putin. Adica, pretul bugetarului pe ora ramane acelasi, dar statul plateste cu 20% mai putin iar cetateanul primeste servicii cu cel putin 20% MAI PROASTE. 

    Hai in pandemie sa stam la coada! 

    Deci, care e logica? Daca oamenii aia nu fac nimic, ii putem da afara. Daca chiar face ceva inseamna ca totul se va incetini cu cel putin 20%. Estimarea initiala ar fi ca asta vor simti chiar contribuabilii, care vrand-nevrand au de-a face cu bugetarii. 

    1. E normal sa nu se taie nimic.sunt atat de stresati oamenii acestia ca abia pot sa-si mai ia 2-3 joburi.De reducerea programului de munca nici vorba.Unde se vor odignii,? o sa-si piarda timpul lor liber pentru a face ce fac ei acvum? adica nimic,si pe deasupra la program redus vin sporuri reduse,fara ei von trece printr-o catastrofa.

    Corect si cinstit, sa le micsorati salariile numai sclavilor.

    Sectorul privat sa-si plateasca darile la stat si apoi sa ceara una si alta. Reduceti evaziunea si nu mai furati, asa vor fi destui bani in tara asta.

    Asa cum sunt oameni cinstiti in privat, care nu-si platesc oamenii la negru (astfel incat salariile de la privat sa fie mai scazute ca la stat, in statistici), asa sunt si bugetari care nu merita sa le fie scazut salariul.

    Uscaturi sunt peste tot dar e mai usor sa invrajbesti lumea. 

    Peste gheață să poată trece tancul cu altul în cârcă ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb