MINISTRUL ECONOMIEI:  "România va avea un rol cheie în reconstrucţia Ucrainei"

F.D.
Politică / 8 iulie 2022

"România va avea un rol cheie în reconstrucţia Ucrainei"

România va avea un rol cheie în reconstrucţia Ucrainei, având în vedere poziţia strategică, a afirmat astăzi ministrul Economiei, Florin Spătaru, relatează Agerpres.

"Cred că reconstrucţia Ucrainei este responsabilitatea unei societăţi europene civilizate. Şi noi, toate ţările Uniunii Europene, trebuie să contribuim la asta", a subliniat ministrul, în cadrul unui eveniment organizat de Institutul Aspen România, în parteneriat cu biroul din Bucureşti al German Marshall Fund of the US.

Pe de altă parte, el a subliniat că reconstrucţia Ucrainei a început deja în prima zi a războiului. "De ce? Pentru că au fost mii, milioane de refugiaţi care au părăsit Ucraina încercând să găsească o ieşire, o soluţie pentru ei, pentru familiile lor şi să supravieţuiască în perioada următoare. Şi ce s-a întâmplat? Polonia şi România, ţările care sunt la graniţa Ucrainei, au oferit sprijin din prima zi, sprijin care a fost ajutor umanitar în primul rând", a subliniat Spătaru.

El a precizat că Guvernul României a făcut posibil ca mii de oameni, de ucraineni, să aibă un loc de muncă, să se integreze în societate, să ofere copiilor posibilitatea de a învăţa.

"Aceasta este baza reconstrucţiei Ucrainei pentru că, la un moment dat, acei oameni se vor întoarce în Ucraina şi vor continua să lucreze pentru că sunt oameni mândri, mândri că sunt ucraineni", a adăugat Spătaru. Ministrul Economiei a adăugat că aceştia au familiile acolo şi sigur se vor întoarce la locul lor.

În opinia sa, cu siguranţă România va avea o contribuţie semnificativă în reconstrucţie, fiind la graniţa Ucrainei.

"Am început să facem legătura şi în infrastructura din Galaţi. Au finalizat linia de cale ferată care transportă cereale din Ucraina şi au continuat să facă afaceri, nu cum o făceau înainte, dar continuă să facă afaceri, să zicem pentru a supravieţui, pentru a avea finanţarea adecvată pentru oamenii care lucrează acolo, pentru oamenii care luptă acolo", a adăugat Spătaru.

El a precizat că acesta este un aspect foarte important pe care trebuie să-l arătăm Europei, că "suntem pregătiţi pentru asta".

"Vom juca un rol cheie în acest sens şi, în întreaga configuraţie a reconstrucţiei, să spunem, care va dura ani. O sumă semnificativă de bani va fi alocată pentru asta", a mai spus ministrul, care a subliniat că Europa, Statele Unite au anunţat că oferă sprijin.

"Este vorba despre oameni, despre ţări, despre continuitatea afacerii, aşa cum ştim cu toţii că trebuie să fie. Şi din această perspectivă aş spune că poziţia strategică a României şi avantajele României, începând deja din prima zi de război, vor avea un rol cheie în reconstrucţia viitorului Ucrainei", a mai spus ministrul Economiei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Economia României face implozie, nu sunt bani, datoria e la 50% PIB, dobânzile au explodat și în scurt timp vom cheltui 10% din încasările bugetare doar pentru plata dobânzilor, infrastructura e praf atât cea feroviară cât și cea auto, trenurile merg mai prost decât acum 100 de ani. Iar pe trădătorii care administrează România îi bate grija de reconstrucția Ucrainei cu bani pe care România nu-i are. România și românii nu există pentru păduchii ăștia.

    În mod normal spătarul ăsta și ceilalți trădători din guvern ar trebui săltați și depozitați la răcoare. Însă cine să-i ia? Ei servesc interesul extern, răspund doar la comenzile venite din afară! 

    1. COLONIA ROMANIA este in COLAPS,iar celor care asculta de STAPANII care conduc COLONIA,le arde de VISE EROTICE,in care viseaza sa reconstruiasca ucraina,probabil cu PENSIONARII COLONIEI,intrucat sclavii care mai lucreaza in COLONIE,muncesc entru STAPANII COLONIEI,in timp ce romanii,care sunt buni de munca,in numar de circa 5 milioane sunt SCLAVI in Tarile bogate din UE.Nu exista pe glob o Tara care sa fie mai bogata in bazin hidrogafic ca COLONIAS,si desertul pune stapanire pe teritorii tot mai intinse,iar din granarul Europei in stare sa hraneasca vreo 90 de milioane de cetateni,COLONIA,manaca toate STRICACIUNILE pe care occidentul le vinde romanilor. Industria este SUBLIMA,dar ,LIPSESTE cu DESAVARSIRE,RECOLTELE sunt distruse de SECETA,irigatiile lipsesc intrucat fie au fost distruse si furate,fie pentru ca STAPANII,nu au vrut sa dea nici un ban prin PNRR pentru agricultura ca romanii sa manance mizeriile lor. Desi Romania este in Europa,ca si dezvoltare se apropie de CIAD. Ce or fuma cei care conduc azi ROMANIA.?

    Deci putinele firme si oameni care se mai pricep, in loc sa stea in Romania sa construiasca ce-o mai trebui construit cu PNNR-ul, etc. vor face naveta in Ucraina ca sunt bani acolo? Pai nu avem noi bani nu nemiluita de la UE pentru noi, la noi in tara?

    De unde atatea firme si oameni sa tot cheltui finantarile astea? 

    Mai nou vad ca nici pe campie nu suntem in stare sa facem un drum asfaltat. Cum se vor plange firmele de lipsa personal in viitor? 

    Sau... facem totul cu angajati din India si Vietnam? 

    Orice fumeaza ministrul economiei, vreau si eu! Ce se vinde la Neversea sau Untold e prea soft.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb