MINISTRUL FINANŢELOR A DISPUS CONTROALE PE TOT LANŢUL DE COMERCIALIZARE DIN PIAŢA COMBUSTIBILULUI Câciu: "Sancţiunile pentru comercianţii de carburant care au greşit vor fi aplicate ferm şi la nivelul maxim"

E.O.
Macroeconomie / 10 martie 2022

Câciu: "Sancţiunile pentru comercianţii de carburant care au greşit vor fi aplicate ferm şi la nivelul maxim"

Echipe din cadrul ANAF au demarat controale ample, împreună cu reprezentanţii Consiliului Concurenţei şi comisarii de la ANPC, pe tot lanţul de comercializare din piaţa combustibilului, a anunţat Ministrul Finanţelor Adrian Câciu, într-o înregistrare video pe Facebook. Oficialul a precizat că este profund revoltat de ceea ce a văzut ieri la benzinării, mai ales în contextul în care barilul de petrol a scăzut cu 20 de dolari.

"Guvernul României şi, implicit, Ministerul Finanţelor nu tolerează şi nu va tolera manipularea pieţei, distorsiuni în cadrul acesteia, practici comerciale inadecvate sau incorecte, mai ales în situaţia economică complicată prin care trecem", a spus ministrul Câciu, adăugând: "Cotroalele vor viza modul în care s-a construit preţul, atitudine sau elemente de speculă şi comportamentul şi conduita comercianţilor, văzută ieri de toată lumea".

Ministrul deresort a ţinut să menţioneze că Guvernul va proteja cetăţenii şi economia României, în această situaţie complicată generată de conflictul din Ucraina: "Îndemn cetăţenii României şi antreprenorii la calm şi la încredere că autorităţile îşi vor face treaba, iar pe cei care au greşit îi asigur că sancţiunile vor fi aplicate ferm şi la nivelul maxim".

Echipele DGAF, alături de comisari din cadrul ANPC şi reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei, vor verifica întreg lanţul comercial, adică atât staţiile de vânzare a carburanţilor, cât şi distribuitorii en-gros, antrepozitele fiscale, precum şi companiile implicate. Acţiunea se va desfăşura în toată ţara cu un număr iniţial de 100 de echipe, iar efectivul de inspectori ANAF va fi alocat dinamic, în funcţie de informaţiile obţinute şi de situaţia din teren, conform unui comunicat de presă.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Corect..

    1. Domnule CACIU. Puteti fi numit fara nici o problema,ministrul venit in functie de la emisiunile tv. intrucat atunci cand nu ereati ministru ci doar un asazis analist economic,dadeati de inteles ca daca ati fi ministrul finantelor,romania,ar deveni un eldorado al europei.Ce sa vezi insa. dupa ce catua aparut pe scena politica din "spuma",marii impus de niste servicii straine,cu ajutorul carora romanii,au fost jefuiti fara rusine si fara frica,iata ca ati aparut dumneavoastra,cel care,fara nici o remuscare,continuati jefuirea romaniloe spre satisfacerea strainilor care au acaparat tara,romania nemaiavand in posesie,industria(cata mai este),bancile,agricultura care se taraste la mila strainilor(ne vor da ingrasaminte la preturi de platina},energia vanduta strainilor de tradatorul catu contra parandaraturilor, iar preturile -platite de romani in tara lor,sunt mai mari ca cele din occident desi salariile sunt platite in lei,iar romanii platesc tot ce consuma la cotatiile zilei ale euro.Ieri,ciolacu,spunea ca benzinarii,care au marit preturile pana la cer,sunt niste sarlatani.Eu,cred ca cei de la PSD,care plang pe umerii romanilor incovoiati de griji si nevoi,sunteti niste golani,care pentru binele clientelei de partid,v-ati transformat in interlopi.Azi,preturile la combustibili,sunt la fel ca si ieri,cu toata zarva pe care ieri,conducatorii,romaniei au facuto nu sa ii linisteasca pe romani ci sa nu ii sperie pe speculanti. Saraca tara bogata,intrata pe mana unor tradatori de neam si tara.!

    Sa vedem...

    Oricum, pana terminati voi investigatiile (cativa ani), ei isi fac plinul si o sa aiba bani de platit amenzile.

    Se scumpesc iara toate produsele si chiar daca preturile la benzina vor scadea, preturile marite ale restului produselor nu vor mai scadea. Amin 

    1. normal ca doar clientii vor achita si amenzile primite de comercianti prin pretul marit.

    Îți ia oxigenul onv-ul, de la care luați lumina toți.

    Vor pierde in instanta daca dau amenzi pt ca nu exista suport legal decat daca dovedesc ca exista o intelegere intre benzinari. Orice comerciant poate vinde de 10x daca are cerere. Cam cu cat cumpara primarii lucrarile de asfaltare prin pndl....

    Daca era Ordonanta 114, cu supraimpozitarea profiturilor exceptionale, cred ca toti benzinarii se gandeau de doua ori inainte de a dubla preturile. Acum, eu nu inteleg unde este ilegalitatea. Daca taranul din piata doreste sa dubleze legatura de patrunjel de la 1 leu la doi lei, oare guvernul si ANPC etc se vor apuca sa faca anchete si cerecetari????. Ma indoiesc ca ar avea vreun motiv. Doar daca ar trebui sa plateasca si el un impozit. Banuiesc ca benzinarii din piata nu au facut evaziune fiscala. Se spiune ca este prost cel care DA si nu cel care CERE. Si actiuniel la bursa s-au scumpit ieri si cu 23 la suta si nu am auzit de nici o cercetare sau ancheta!!!!

    1. Ca tot veni vorba de mobilizarea cohortelor de functionari,care-or face si drege.Poate-i trimite cu transportul in comun.Nu de alta da la ce pret are combustibilul nu prea se mai merita,mai ales ca rezultatele vor fi zero.

      Si apropos la apropos.Oricum cheltuiam imens cu "masinile de serviciu" ale diverselor institutii.Acuma va fi jale.Mersul pe jos face piciorul frumos.Al copilului directorului transportat la scoala cu masina lui tata,de la servici. 

    Citiți printre rânduri. Nu se va da amenzi pentru preț. Benzinarii pot cere și 150 lei/litru și cât timp dau bon nu e problema. Li se va găsi însă o alta problema, poate filtru de cafea nu a fost curățat perfect și vor primi amenda maximă. Asta pentru că data viitoare sa nu contribuie la deranjarea păcii publice. Desigur, e foarte posibil că unii benzinări sa fi crezut și ei zvonurile, cine știe...

    Oricum, ce s-a întâmplat spune multe despre starea de spirit a populației. Nu e de bine. Totul se tine in pioneze. 

    1. Am intrat astazi pe pagina furnizorului de gaze si electricitate. Noile , sunt cu preturi de CINCI ORI MAI MARI decat cele platite in lunile ianuarie-martie (EXEMPLU: 90 metri cubi de gaz costa 777 lei.)

      Nu ar trebui sa se sesizeze atazi si nu dupa ce incepe sa emita facturile luna viitoare?

      Iar incep cu -facturi gresite, recalcularea facturilor, anchetarea furnizorilor etc. 

    sa facetiu publice sanctiunile , pe fiecare agent economic in parte .

    Stabiliti sa fie platite de manageri, ptr ca altfel le recupereaza din preturile produselor conexe, de la noi 

    Sa le închidă activitatea ! Sa vezi apoi ieftiniri. Mai bine își dau demisia ca de când sunt la putere au făcut genocid asupra poporului roman.

    Nu va fi aplicsat nimic, scopul a fost atins benzina si motorina de la 7,40 a urcat la 8 lei, 0,50 bani intr-o zi fara nicio justificare si nu va mai cobori, tot va urca, cu asa stat si asa mafioti, tradatori si hoti: PSD, PNL si UDMR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb