Ministrul Finanţelor cere instrumente financiare europene pentru a susţine statele afectate de conflictul din Ucraina

Ministrul Finanţelor cere instrumente financiare europene pentru a susţine statele afectate de conflictul din Ucraina

G.B
Macroeconomie #Adevărul - prima victimă / 25 februarie 2022

Adrian Câciu

Adrian Câciu

Miniştrii de Finanţe din statele Uniunii Europene au agreat, împreună cu Comisia Europeană, principiile de acţiune în urma intervenţiei militare a Rusiei asupra Ucrainei, în cadrul unei sesiuni speciale privind consecinţele economice şi financiare ale acestei acţiuni. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a participat alături de ceilalţi omologi din Uniunea Europeană la reuniunea informală a Consiliului ECOFIN care a avut loc astăzi, conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Potrivit sursei citate, principalele angajamente prezentate de Comisia Europeană în cadrul ECOFIN vizează oferirea unui important sprijin financiar de urgenţă pentru Ucraina, implementarea sancţiunilor financiare şi economice convenite la Consiliul European, găsirea celor mai bune măsuri pentru limitarea consecinţelor conflictului ruso-ucrainean asupra cetăţenilor şi companiilor din UE, accelerarea agendei de consolidare a independenţei economice a UE, cu precădere în sectorul energetic.

"Alături de toate celelalte state din UE, România militează pentru deplina solidaritate cu poporul ucrainean, iar prin acţiunile la nivelul Comisiei Europene şi a guvernelor statelor membre ne vom asigura atât de acordarea în continuare de ajutoare financiare de urgenţă pentru Ucraina, cât şi de implementarea unor măsuri restrictive fără precedent care vor duce la izolarea financiară a Federaţiei Ruse. Am convenit că aceste sancţiuni vor dura atât timp cât este necesar şi ar putea fi completate cu decizii suplimentare. În acelaşi timp, le-am precizat omologilor mei că trebuie să reflectăm asupra unor soluţii concrete pentru statele UE cele mai afectate de această criză, aflate aproape de graniţa cu Ucraina. Din acest punct de vedere, apreciem că trebuie identificate de către Comisia Europeană instrumente de finanţare la nivel european care să fie specific adresate efectelor asupra economiilor noastre, în urma adoptării sancţiunilor economice aplicate Rusiei. Unitatea se manifestă prin solidaritate, iar costurile acestei situaţii trebuie susţinute la nivel naţional şi european. Ne îndreptăm atenţia şi spre măsurile care să atenueze impactul acestei crize asupra cetăţenilor şi companiilor din UE, în special în privinţa preţului gazului şi al energiei electrice, iar unitatea UE este cheia acestor măsuri. Nu în ultimul rând, ne-am asumat să continuăm paşii spre consolidarea independenţei economice a UE, mai ales din perspectiva sectorului energetic, această direcţie urmând să contribuie la creşterea durabilă şi rezilientă a economiei europene" , a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb