MINISTRUL FINANŢELOR PUBLICE PROMITE:  "Companiile cu rating bun de plată a obligaţiilor fiscale, recompensate cu rambursarea TVA fără control anterior"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 23 octombrie 2020

Măsurile de sprijin fiscal pentru mediul de afaceri vor fi extinse în perioada următoare a afirmat Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice la începutul şedinţei de guvern, care s-a desfăşurat aseară.

Cîţu a precizat că în privinţa datoriilor fiscale pentru anul în curs, cererile de eşalonare a plăţii acestora pot fi depuse de companii până la data de 15 decembrie şi a spus că nu ANAF nu va face nicoo executare silită până la data de 25 decembrie 2020. De asemenea, Guvernul va stabili ca pentru perioada 26 octombrie-25 decembrie să nu fie calculate dobânzi şi penalităţi pentru obligaţiile fiscale ale agenţilor economici. Ministrul de resort a vorbit şi despre permanentizarea sistemului de rambursare a TVA fără control anterior. "Extindem termenul pentru rambursarea TVA cu control ulterior până la 25 ianuarie 2021. Am dori să permanentizăm acest sistem, pentru că avem în istoricul ANAF multe companii care plătesc la timp TVA şi alte obligaţii fiscale, care au un rating bun din acest punct de vedere. Acest tip de companii ar trebui să aibă acces permanent la sistemul de rambursare a TVA fără control anterior, adică doar cu o verificare ulterioară", a spus ministrul Florin Cîţu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb