ZIARUL BURSA

23 octombrie 2020
Ediţia din 18.09.2024
Grafică de MAKE

IMM-urile, în prima linie pe frontul pandemiei

Emilia OlescuMacroeconomie / 23 octombrie 2020

Întreprinderile mici şi mijlocii sunt primele afectate de o criză economică, atât la nivel naţional, cât şi în Uniunea Europeană (UE). Majoritatea companiilor mici se confruntă, acum, cu dificultăţi, pe fondul pandemiei de Covid-19, cele mai multe luptând pentru viaţa lor.

"Ne dorim o mai mare mobilitate a sectorului privat din Iran şi România pentru îmbunătăţirea relaţiilor comerciale bilaterale"

"Ne dorim o mai mare mobilitate a sectorului privat din Iran şi România pentru îmbunătăţirea relaţiilor comerciale bilaterale"

A consemnat Adelina ToaderInternaţional / 23 octombrie 2020

(Interviu cu doamna Neda Raefipour, Consilier economic al Ambasadei Republicii Islamice Iran la Bucureşti) 

Volumul schimburilor comerciale bilaterale dintre Iran şi România, în primele şapte luni ale anului, a scăzut la doar 40 milioane de euro

Reporter: Cum evaluaţi relaţiile bilaterale economice dintre Iran şi România, în momentul de faţă?

Învăţământul e pe "roşu"

Învăţământul e pe "roşu"

Octavian DanCompanii / 23 octombrie 2020

Încet, dar aproape sigur, învăţămâtul autohton revine la online (scenariul roşu). Diferenţa faţă de primăvară este că atunci trecerea s-a făcut brusc, printr-o hotărâre de la "centru", acum este mult mai lină şi decizia este locală.

Ant Group a crescut substanţial în baza platformei sale de plăţi Alipay.

AŞTEPTAT SĂ FIE CEL MAI MARE IPO DIN ISTORIE Ant Group are toate aprobările pentru listarea duală

Alina VasiescuInternaţional / 23 octombrie 2020

Lansarea pe pieţele din Hong Kong şi Shanghai va avea loc în săptămânile următoare  

Alibaba subscrie peste o cincime din IPO-ul Ant

Ant Group Co., companie controlată de Jack Ma, fondatorul gigantului chinez de e-commerce Alibaba Group Holding Ltd., a obţinut, săptămâna aceasta, aprobarea finală de care mai avea nevoie - cea a autorităţii de reglementare a pieţei de capital din China - pentru lansarea ofertei sale publice iniţiale (IPO) duale prin care vrea să atragă 35 de miliarde de dolari.

"Ne aşteptăm ca evaluarea companiilor locale să fie în ton cu a celor din pieţele emergente"

ALEXANDRU ILISIE, OTP ASSET MANAGEMENT: "Ne aşteptăm ca evaluarea companiilor locale să fie în ton cu a celor din pieţele emergente"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 23 octombrie 2020

Dacă apare o situaţie problematică în ţările cu pondere mare în pieţele emergente (China, India sau Taiwan), este posibil ca răscumpărările fondurilor care investesc în astfel de pieţe să se reflecte şi pe bursa locală, a punctat managerul de fond de la OTP  

Odată cu promovarea pieţei noastre de capital în rândul celor emergente de către agenţia FTSE Russell, ne putem aştepta ca analişti ale fondurilor de investiţii care acoperă pieţele emergente, să înceapă să acorde calificative bune emitenţilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), aspect cu impact pozitiv asupra evaluării acestor companii, a apreciat ieri Alexandru Ilisie, Director de Investiţii în cadrul OTP Asset Management, în cadrul unei videoconferinţe organizată de BVB.

BCR: "Ne aşteptăm ca ratingul suveran al României să fie păstrat neschimbat la finalul acestui an"

BCR: "Ne aşteptăm ca ratingul suveran al României să fie păstrat neschimbat la finalul acestui an"

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 23 octombrie 2020

Ratingul suveran al României va fi păstrat neschimbat la finalul acestui an de către cele trei mari agenţii de rating, consideră analiştii BCR Cercetare. Într-un raport de analiză, aceştia punctează faptul că astăzi, 23 octombrie, este aşteptată revizuirea periodică a ratingului de ţară al Ro­mâniei operată de agenţia Moody's.

Colin Ellis a spus că este dificil pentru emiţători domestici de datorie să aibă ratinguri mai solide decât ţările de care aparţin.

COLIN ELLIS, MOODY'S INVESTORS SERVICE: "Modificarea perspectivei de rating înseamnă o posibilitate de 1 la 3 pentru downgrade sau upgrade"

Mihai GongoroiCompanii / 23 octombrie 2020

Moody's: "Credem că un sfert din băncile din România se vor confrunta cu o deteriorare a capitalui, în următorii 3-4 ani" Sergiu Oprescu, şeful ARB: "Băncile româneşti sunt foarte bine capitalizate şi foarte lichide" Charlotte Ruhe, director BERD: "Suntem gata să luăm în considerare participarea în emisiuni viitoare de obligaţiuni ale unor instituţii financiare stabile din România" 

Când agenţia de rating Moody's modifică o perspectivă de rating, există o posibilitate de 1 din 3 ca modificarea să ducă la un downgrade sau un upgrade, a afirmat, ieri, într-o video-conferinţă, Colin Ellis, chief credit officer la Moody's Investors Service pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA). Moody's este aşteptată astăzi să publice raportul privind revizuirea periodică a ratingului de ţară al României după ce mai devreme în an a modificat perspectiva României de la stabilă la negativă.

"Avem investitori care înţeleg că atunci când bursele scad se creează oportunităţi"

HORIA GUSTĂ, CERTINVEST: "Avem investitori care înţeleg că atunci când bursele scad se creează oportunităţi"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 23 octombrie 2020

"Fondurile de acţiuni nu reprezintă ceva speculativ, de azi pe mâine", a apreciat Horia Gustă  

Există investitori care, în perioade tulburi, cum a fost cea din luna martie când pieţele au scăzut puternic, văd oportunităţi, a apreciat ieri Horia Gustă, CEO al SAI Certinvest, în cadrul unei conferinţe organizată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), adăugând că au existat persoane care au făcut investiţii în fonduri, la debutul pandemiei.

Decalajul digital din educaţie, preocupare la nivelul UE

Decalajul digital din educaţie, preocupare la nivelul UE

O.D.Miscellanea / 23 octombrie 2020

Discrepanţele dintre regiunile Europei în ceea ce priveşte accesul la tehnologie în procesul de învăţământ sunt majore şi riscă să producă probleme pe termen mediu şi lung. Eurodeputaţii au solicitat eliminarea decalajului digital în Europa, având în vedere exacerbarea inegalităţilor care au cauzat dificultăţi în accesul la educaţia şcolară.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
O bancă cât o jumătate de bursă

BVB O bancă cât o jumătate de bursă

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 23 octombrie 2020

Scădere pentru opt din cei nouă indici de la BVB  

Aproape jumătate din valoarea totală a tranzacţiilor de ieri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), de 23,45 milioane de lei, a fost asigurată de schimburile cu acţiunile Banca Trasilvania...

MACRO NEWSLETTER 23 Octombrie 2020

MACRO NEWSLETTER 23 Octombrie 2020

Macroeconomie / 23 octombrie 2020

Preţurile producătorilor industriali din Marea Britanie şi-au menţinut declinul anual la 0,9% şi în septembrie 2020, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o creştere de 0,1% în luna anterioară. Preţurile materiilor prime şi-au temperat...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo