CONFRUNTAT CU NUMĂRUL MARE DE INFECTĂRI Guvernul a decis angajarea a 200 de medici

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 23 octombrie 2020

Creşterea capacităţii de tratare în secţiile de Terapie Intensivă a persoanelor infectate cu Sars-Cov 2 trebuie să fie un obiectiv prioritar pentru această perioadă în care ne confruntăm cu creşterea numărului de cazuri, a precizat premierul Ludovic Orban, la începutul şedinţei de guvern de ieri.

Referitor la această cerinţă, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a afirmat că în Capitală au fost reevaluate toate unităţile spitaliceşti şi că au fost identificate încă 102 de paturi în secţiile ATI. Conform ministrului de resort, în acest moment, spitalele Colentina şi Malaxa sunt în integralitate spitale suport Covid, pe când spitalele Floreasca, Universitar şi Sfântul Pantelimon asigură suportul doar pentru tratarea în Terapie Intensivă a pacienţilor cu Covid-19. În privinţa persoanelor asimptomatice, acestea vor fi tratate sub supravegherea medicilor de familie, conform ordonanţei de urgenţă care s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de ieri. Ministrul Sănătăţii s-a declarat nemulţumit de situaţia de la Iaşi, în privinţa spitalului mobil destinat Covid-19. "La Iaşi avem 85 de paturi, din care 53 paturi ATI operaţionalizate. La spitalul mobil sunt probleme, deoarece staţiile de oxigen au cedat la probele de lucru. Am vorbit cu cei care se ocupă de acest lucru şi cu furnizorii şi am dori ca măcar 24 din cele 48 paturi să le operaţionalizăm în perioada următoare", a spus Nelu Tătaru. Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că se lucrează pentru mărirea numărului cadrelor medicale în unităţile din prima şi a doua linie a luptei anti-Covid. De altfel, pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de ieri s-a aflat o ordonanţă de urgenţă care permite angajarea a 200 de medici care au finalizat perioada de rezidenţiat şi au trecut cu bine examenul de final. Cei 200 de medici vor fi angajaţi la spitalul Gerota, după care vor fi repartizaţi unde este nevoie. Domeniile în care vor fi angajaţi sun ATI(70 de medici), urgenţă, pneumologie, epidemiologie, infecţiologie şi radiologie, conform informaţiilor oferite de secretarul de stat Raed Arafat. Acesta a menţionat că, după şase luni, medicii respectivi, conform ordonanţei de urgenţă aprobată aseară, vor avea posibilitatea să aleagă posturile vacante existente în sistem şi să le ocupe fără a mai da concurs pentru acestea.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a mai spus că la nivelul Unităţilor de Primiri Urgenţe, obiectivul este creşterea capacităţii de ventilaţie pentru a face faţă pacienţilor care ajung în respectivele unităţi, până când aceştia vor fi preluaţi de secţiile de Terapie Intensivă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb