Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat duminică că Uniunea Europeană trebuie să discute despre interzicerea importurilor de gaze ruseşti, după ce oficialii ucraineni şi europeni au acuzat forţele ruse de comiterea de atrocităţi în apropiere de Kiev, informează news.ro.
"Trebuie să existe un răspuns. Astfel de crime nu trebuie să rămână fără răspuns", a declarat Christine Lambrecht, într-un interviu acordat postului public ARD.
Berlinul a rezistat până acum apelurilor tot mai numeroase de a impune un embargo asupra importurilor de energie din Rusia, spunând că economia sa şi cea a altor ţări europene sunt prea dependente de acestea.
Rusia asigură 40% din necesarul de gaze al Europei.
Dar Lambrecht a spus că miniştrii UE vor trebui acum să discute despre o interdicţie, potrivit unui tweet al ministerului ei.
Ministrul de Externe Annalena Baerbock a cerut duminică, de asemenea, sancţiuni mai dure împotriva Moscovei, dar nu a menţionat sectorul energetic.
"Cei responsabili pentru aceste crime de război trebuie traşi la răspundere. Vom înăspri sancţiunile împotriva Rusiei şi vom ajuta şi mai mult Ucraina să se apere", a spus ea pe Twitter.
UE lucrează la sancţiuni suplimentare de ceva timp, dar comisarul pentru Economie Paolo Gentiloni a declarat sâmbătă că orice măsuri suplimentare nu vor afecta sectorul energetic.
Ucraina a declarat sâmbătă că a preluat controlul complet asupra regiunii Kiev pentru prima dată de când Rusia şi-a lansat invazia pe 24 februarie.
Primarul din Bucea, un oraş eliberat la 37 km nord-vest de capitală, a declarat că 300 de locuitori au avut fost ucis de armata rusă.
Ministerul rus al Apărării a negat acuzaţia, spunând că imaginile şi fotografiile care arată cadavrele din Bucea sunt "încă o provocare" a Kievului.
Cancelarul german Olaf Scholz a cerut, într-o declaraţie, organizaţiilor internaţionale precum Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) să li se permită accesul în zonele afectate pentru a documenta în mod independent ceea ce el a descris drept atrocităţi.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2022, 21:59)
Nu va luati dupa fenta Kievului...Europenii au nevoie de gaz ieftin si din abundenta pentru industrie si populatie si acesta se gaseste in Rusia....Ukraina este Rusia si sunt popoare infratite asa ca UE nu are a se baga intre ele...Asta este modul lor de comunicare...sadism reciproc...UE nu are nimic in comun nici cu Ukraina nici cu Rusia...
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2022, 22:22)
Care gaz ieftin, ai habar cat s-au straduit rusii sa creasca pretul pentru europeni? Vrei sa compari pretul gazului rusesc in Europa cu pretul gazului rusesc in China?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.04.2022, 01:12)
Gazul venit prin conductă e mult mai ieftin decât gazul lichefiat, încărcat în containere pe nave care trebuie construite, trimis pe mare mii de km, de-lichefiat în stații care trebuie construite și injectat în magistralele deja existente. Chiar nu-i rocket science ...
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.04.2022, 12:02)
Orice lucru nou costa. Pana la urma cat e pretul gazului rusesc in Europa si cat e in China?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2022, 22:13)
Cata prostie germana!! Lasati oamenii sa se paruiasca, voi redeschideti centralele nucleare si munciti mai mult! Vin vremuri reci....
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.04.2022, 22:23)
Prosti au fost pe vremea lui Merkel care ii ierta orice lui Putin si Rusiei doar ca sa mearga afacerile bine.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.04.2022, 00:25)
Tarile Baltice au renuntat deja la gazul rusesc...unde este vointa se poate. Si Balticii ii cunosc pe mujici si cat valoreaza cuvantul lor:-)
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.04.2022, 01:22)
Bună glumă.
Țările baltice consumă gaz cât Galațiul într-o zi în care Sidex pornește doar un cuptor. Ăia nu contează.
Dacă tot ești așa viteaz și vrei să interzici importurile de gaze rusești îți sugerezi să-ți cumperi ceva geci groase de iarnă. Se pot intoarce iernile Ceaușescu style în care stăteai tu (sau părinții tăi) la 15 grade.
Nu pentru că România n-ar avea gaz suficient ci pentru că am trimite majoritatea gazului în vestul Europei iar noi am face frigul (și foamea).
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.04.2022, 06:01)
Si cand o sa se descopere ca imaginile alea erau fake, care va fi discursul de reluare a importurilor?
In decembrie 1989, la Timisoara, au fost scoase cadavre din cimitir, intinse ca la un muzeu si prezentate ca fiind victime ale teroristilor. Iar ziaristii starini au pus botul, cu toate ca acolo erau trupuri pe jumatate descompuse sau care nu prezentatu niciul fel de urma de violenta. Nu lasati adevarul sa strice o poveste lacrimogena.
Pana nu exista surse credibile care sa confirme ca la Bucea s-a intamplat acel masacru despre care se vorbeste, e de datoria noastra sa fim circumspecti. Atat ucrainenii, cat si rusii au dat atatea fakeuri in acest razboi, incat e imposibil sa ii mai crezi.
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.04.2022, 11:25)
Esti foarte amuzant mai rusule!Tu toate le stii mai bine decat noi ,romanii!Si ce a fost la Timisoara si ce e in Ucraina!Ma intreb de unde dracu sti tu atatea?De la KGB oare?Ma surprinde ca inca te mai scremi pe aici chiar daca nu mai esti platit de cam multisor... Nu mai are Putin cu ce,nu?
5. fără titlu
(mesaj trimis de Unu în data de 04.04.2022, 10:36)
In Ungaria a castigat Orban asa ca UE nu va interzice importul de gaze...pt ca trebuie unanimitate la nivel de UE pt o asemenea decizie iar Orban vrea gaz si prietenie cu Putin... Acum isi va arata adevarata fata Orban!