MINISTRUL GERMAN AL FINANŢELOR: ''Germania trebuie să sprijine Ucraina, dar fără a-şi pune în pericol propria securitate''

G.U.
Internaţional / 23 aprilie 2022

Sursă foto: Christian Lindner/Facebook

Sursă foto: Christian Lindner/Facebook

Germania trebuie să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a ajuta Ucraina să câştige războiul împotriva Rusiei, dar fără a pune în pericol propria securitate şi capacitatea de apărare a NATO, a declarat astăzi ministrul de finanţe Christian Lindner, citat de Reuters, informează Agerpres.

"Trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a ajuta Ucraina să câştige, dar limita responsabilităţii etice este punerea în pericol a propriei noastre securităţi şi a capacităţii de apărare a teritoriului NATO", a declarat Lindner într-un discurs la conferinţa de partid de la Berlin.

"Dar ceea ce este posibil... trebuie întreprins în mod pragmatic şi rapid, împreună cu partenerii noştri europeni", a spus el.

Lindner a afirmat că este în favoarea sprijinirii ţării agresate cu armament greu, dar că Germania nu trebuie să devină parte a războiului: "Ucraina are nevoie de sprijin militar şi, pentru a fi victorioasă, are nevoie şi de arme grele".

Acesta a respins criticile la adresa cancelarului Olaf Scholz pentru aparenta reticenţă a guvernului de a livra arme grele de luptă, precum tancuri şi obuziere.

"Olaf Scholz este un lider responsabil care cântăreşte lucrurile cu atenţie şi ia decizii pe această bază", a declarat Lindner.

Cu o zi înainte, întrebat despre eşecul Germaniei de a livra arme grele Ucrainei, Scholz a declarat că NATO trebuie să evite o confruntare militară directă cu Rusia, care ar putea duce la un război mondial.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cu fundul in doua luntrii nu se poate....

    Arme au jena sa le trimita dar sa renunte la gazul rusesc au calculat ca i-ar costa 5% din PIB. Dupa zeci de ani in care au facut foarte multi bani pe spatele altora ar fi chiar pericol pentru securitatea lor sa renunte la 5%?

    1. Nu PIB-ul in sine e problema...in spatele reducerii PIB-ului se afla locuri de munca, adica muncitori germani. Sunt in pericol intre 500k si un milion de locuri de munca. In plus unele capacitati de productie, dupa spusele chiar ale lui Scholz, odata oprite nu se vor mai redeschide niciodata. Adaugi la asta milionul de emigranti chemati de Merkel din Siria & comp pre Covid era si vazi ca Germania se pregateste de "perfect storm".Nemtii au fost cumparati la greu de rusi, asa cum sunt francezii, italienii, austriecii si ungurii, vezi expunerile bancilor respective pe Rusia. De aici si surprinderea lui Putler cand UE a aplicat sanctiunile. Daca nu erau Polonezii si Tarile Baltice sa puna piciorul in prag, restul europei facea ce au facut in 2014...nimic.

      Analiza este obiectiva. Europa este plina de politicieni lipsiti de perspectiva iar banii rusilor sau ai mediului de afaceri ii fac prea des sa uite pe cine reprezinta si care este rolul lor.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb