MINISTRUL GERMAN AL FINANŢELOR: "Sistarea achiziţiei de gaz rusesc ar putea afecta pe termen scurt mai mult UE decât Germania"

G.D
Internaţional / 4 aprilie 2022

Christian Lindner, Ministrul de Finanţe german (Sursa foto: www.twitter.com/ Christian Lindner

Christian Lindner, Ministrul de Finanţe german (Sursa foto: www.twitter.com/ Christian Lindner

Germania nu se poate lipsi ''pe termen scurt'' de livrările de gaze ruseşti, iar eventuale sancţiuni împotriva Moscovei în acest sector ar face mai mult rău Uniunii Europene decât Rusiei, a declarat astăzi ministrul german al finanţelor, Christian Lindner, relatează AFP, conform Agerpres.

''Trebuie să avem în vedere sancţiuni dure, dar pe termen scurt livrările de gaze ruseşti nu sunt substituibile'', iar întreruperea lor ''ne va dăuna mai mult nouă decât Rusiei'', a spus ministrul german înaintea unei reuniuni cu omologii săi din statele UE, la Luxemburg.

Ministrul austriac al finanţelor, Magnus Brunner, a precizat la rândul său că ''Austria nu este favorabilă sancţiunilor asupra gazului''. ''Suntem foarte dependenţi de gazul rusesc în Austria. Sancţiunile nu trebuie să ne afecteze mai mult pe noi decât pe Rusia'', a explicat oficialul austriac.

Unii politicieni europeni şi statele baltice cer un embargou asupra importurilor ruseşti de gaze naturale pentru înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei după agresiunea asupra Ucrainei şi acuzaţiile privind crime comise în rândul civililor în oraşul Bucea.

Pe de altă parte, Rusia le-a cerut statelor UE să-i plătească în ruble gazele livrate începând cu 1 aprilie, ceea ce acestea au refuzat. În prezent livrările continuă, întrucât primele plăţi pentru volumele de gaze livrate după această dată sunt scadente în a doua jumătate a lunii.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. "Cartitele" rusesti din UE, Germania si Austria:-)...oare de ce nu ma mira

    1. Taiati mai gazul. Nu te mai preface tu destept, ca nu esti.

      Taie gazul. Fa ce spune comisarul pentru competitie Margrete Verstager, "take that putin" si fa dusuri reci. Cauta pe net si o sa intelegi. Eurocratii te sfatuiesc sa pui doua haine pe tine in casa si sa te speli cu apa rece.

      Ce destept esti mai tu nenica.... 

      Romania isi asigura gazul pentru consum casnic din productia proprie. Am spus consum casnic. Pentru consum industrial, astia "da dreapta" care oricum fac numai evaziune si sifoneaza profitul nu au decat sa-si procure gaz de unde vor, pe ruble/yuani,rupii:-). Nu trebuie o tara intraga sa subventioneze gazul pentru firmele rusesti

      Si de la alti actionari SNG. Asa ca nu mai faceti calcule pe ceva care nu e al vostru. Daca vrei, poti lua actiuni daca tot citesti Bursa.

      Acum pt marii directori ai SNG. Exista legea actionarilor minoritari, nu uitati asta.

      Afirmația asta este tembelă, am mai spus.

      Pentru ca românul sa consume gaz ieftin din producție proprie, trebuie interzis exportul altfel acest gaz românesc ajunge in Austria și Germania in secunda doi. 

    UE nu poate supravietui fara gazul rusesc...Degeaba forteaza americanii sa nu mai luam gaze de la rusi,, acest lucru nu se v-a intampla ar insemna distrugerea economica a Europei....Razboiul din Ukraina nu este treaba Europenilor....Este in curtea Rusiei , sunt doua entitati ruse care se bat pentru suprematie...Europa are alt drum .....

    1. Tu tot nu pricepi? UK si SUA asta vor. Exact asta vor. UE nu contribuie militar la eforturile de mafiot global ale SUA. Stau si consuma prosperitate pe spinarea americanului.

      Ceea ce isi doreste SUA este o UE mai slaba, mai dependenta de SUA.

      Ia sa vezi tu cum renunta imediat UE la pretentia ca datele personale ale europenilor sa ramana in EU. Cum renunta la pretentia ca taxele sa se plateasca in UE pentru multinationale. Cum incepe sa limiteze si cooperarea cu China. 

    Normal, ca G a ,,imprumutat" pompa de gaz rusesc din curtea ei (si nu numai).

    Soluția este ca oamenii să mănânce mai puțin, mai ecologic și mai sustenabil (linte in loc de carne, fiertura de ovăz in loc de pește) să nu mai folosească atat de mult aragazul (3mc pe lună), multe alimente putând fi consumate in stare cruda.

    Erau și niște cărți cu "hrana fara foc" a unei doamne de prin Bucovina. Cică ajuta la sănătate. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb