Ministrul IMM-urilor vrea să convingă companii din Spania să investească în ţara noastră

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 19 martie 2008

Ministrul IMM-urilor vrea să convingă companii din Spania să investească în ţara noastră

Ministrul pentru IMM-uri, Ovidiu Silaghi, a declarat, ieri, la Bistriţa, că muncitorii români din Spania ar putea fi convinşi să se întoarcă acasă, în cazul în care companiile pentru care muncesc aceştia ar fi atrase să investească în România. "Cu Spania, problema e mai complicată, fiindcă muncitorii de acolo s-ar întoarce acasă, cu condiţia să vină şi companiile la care lucrează să investească în România. În sectorul construcţiilor, în Spania, este o scădere drastică, la nivelul anului 1994, şi vom avea o discuţie cu companiile de acolo să vină să investească la noi, fiindcă avem destule de construit şi ar fi o modalitate ca muncitorii noştri să se întoarcă în România", a spus Silaghi.

Ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL), Ovidiu Silaghi, a precizat că guvernul a alocat bani pentru o campanie de atragere a muncitorilor român,i care muncesc în străinătate. "Ministerul Muncii are cam 6 miliarde de euro pentru reconversie profesională, cât şi pentru celelalte programe de orientare a forţei de muncă. Este adevărat că şi Guvernul României a început un program de convingere a muncitorilor din străinătate să vină în ţară să lucreze, arătându-le condiţiile, care sunt mult îmbunătăţite faţă de perioada când au plecat. Noi, doar în Italia, avem, oficial, înregistraţi cam 800.000 de muncitori şi cam tot atâţia şi în Spania. Implicăm în această campanie de atragere a muncitorilor români în companii româneşti şi bani", a spus Silaghi, citat de NewsIn.

El a precizat că, la bursa locurilor de muncă organizată recent la Roma, câţiva muncitori români au fost convinşi să se întoarcă acasă. "La bursa de la Roma am reuşit să convingem câţiva muncitori să vină să lucreze pe 700 de euro şi să fie acasă, decât să stea acolo, departe, pe 1000 de euro", a afirmat Silaghi.

Ministrul IMM-urilor a adăugat că, în urma discuţiilor cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ din Italia, a reieşit că mai mult de 30% din muncitorii români nu se vor întoarce acasă, fiindcă 70% sunt deja integraţi. "Şi-au cumpărat case, au apartamente, copiii lor merg la şcoală şi, mai mult decât atât, companiile italiene au nevoie de ei. Sunt sectoare întregi din economia italiană care ar dispărea, dacă muncitorii români s-ar întoarce acasă", a spus Silaghi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb