Ministrul Muncii anunţă măsuri de sprijin pentru persoanele cu venituri mici

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 20 septembrie 2022

Ministrul Muncii anunţă măsuri de sprijin pentru persoanele cu venituri mici

Apropierea iernii pune presiune pe autorităţi, dar mai ales pe familiile cu venituri modeste. Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, afirmă că PSD lucrează la un program de sprijin pentru cetăţeni pentru iarna viitoare, el afirmând că pensiile ar trebui majorate cu minim 10 la sută de la 1 ianuarie, dar în acelaşi timp este necesară şi o creştere a salariului minim brut.

Marius Budăi a afirmat, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că social-democraţii lucrează la un program de măsuri sociale pentru sprijinirea cetăţenilor în iarna care urmează: "Lucrăm la un program de sprijin pentru cetăţeni pentru iarna 2022-2023. Va fi un program de măsuri sociale. Noi am solicitat, în urma calculelor şi analizelor făcute, o majorare a pensiilor cu cel puţin 10 la sută de la 1 ianuarie. În urma discuţiilor pe care le-am avut săptămâna trecută cu preşedintele PSD, dar şi cu premierul, începând de astăzi la nivelul Ministerului Muncii am declanşat în cadrul Comisiei de Dialog Social o discuţie transparentă cu partenerii sociali, angajatori, patronate şi sindicate, astfel încât de la 1 ianuarie să avem şi o creştere a salariului minim brut garantat în plată ţinând cont şi de directiva nouă aprobată în cadrul Consiliului European pe 6 iunie 2022, dar şi săptămâna trecută în Parlamentul European. Salariul minim trebuie să fie în concordanţă cu două elemente, şi anume să fie 60 la sută din salariul median brut şi 50% din salariul mediu brut". Marius Budăi a precizat că ulterior vor avea loc discuţii şi în Consiliul Naţional Tripartit cu mediul de afaceri şi cu sindicatele cu privirea la creşterea salariului minim de la 1 ianuarie: "Nu ne dorim să intervenim până la 1 ianuarie, pentru că nu vrem să bulversăm activitatea economică pe un buget deja creat". Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, au fost prezenţi la Iaşi, unde au participat la o dezbatere despre prevenirea abandonului şcolar şi au avut o întâlnire cu femeile şi pensionarii din Iaşi. Deocamdată creşterile sunt la nivel de proiect, iar facturile se plătesc cu bani.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ca pensiile trebuie majorate cu rata inflatiei plus 50% din din cresterea salariului mediu brut pe economie.dar in tara asta nu se respecta legile chiar de cei care le fac.

    1. De asta santem tare pretuiti de UE si USA

      Așa e, întotdeauna s-au prevalat de faptul că la 1 ianuarie nu poate fi cunoscută oficial inflația pe anul precedent. Așa că o folosesc pe cea din urmă cu doi ani.

    "Salariul minim trebuie să fie în concordanţă cu două elemente, şi anume să fie 60 la sută din salariul median brut şi 50% din salariul mediu brut".

    Tembelule, cum poți gândi (!? - nu poate) că alea două valori vor fi fix egale? 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb