Ministrul Muncii evaluează problemele generate de legea pensiilor

A.I.G
Politică / 3 decembrie 2019

Ministrul Muncii evaluează problemele generate de legea pensiilor

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, speră ca, până la începutul anului viitor, să aibă un inventar complet al problemelor generate de noua lege a pensiilor, potrivit Agerpres.ro

Întrebată marţi când se vor face modificări privind pensiile, ea a răspuns: "Lista problemelor generate de Legea pensiilor este nu aş vrea să spun nesfârşită, dar este lungă. Am mii - fără să exagerez - de semnale din toate categoriile sociale cu privire la nedreptăţi generate de noua lege a pensiilor. Aş vrea să fac un inventar cuprinzător al tuturor acestor probleme generate de lege. O să încercăm să avem un inventar complet până la începutul anului viitor şi de acolo vor curge soluţiile, fără îndoială, împreună cu ceilalţi colegi, împreună cu membrii Parlamentului, acolo unde sunt de remediat anumite aspecte în lege".

Ea a spus că la discuţii ar dori să îi invite şi pe reprezentanţii persoanelor cu dizabilităţi, care au o situaţie specifică asupra căreia vrea să se aplece.

Ministrul Muncii a vizitat marţi Ability Hub, un centru care acordă asistenţă persoanelor cu dizabilităţi.

Preşedintele Consiliului Naţional al Dizabilităţii, Daniela Tontsch, a abordat cu acest prilej problema îngheţării pensiilor persoanelor cu dizabilităţi. În acest context, Violeta Alexandru a spus că a constatat o nedreptate la acest capitol, spunând: "În discuţiile pe care le-am avut la minister şi din experienţa proprie, din activitatea pe care o am, am constatat o nedreptate cu privire la acest aspect. Cu toate argumentele pe masă, voi include aceste realităţi nefericite generate de noua lege a pensiilor în grupul de lucru şi vom genera soluţii în cea mai scurtă vreme", coform Agerpres

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Sa se taie pensiile speciale a celor care beneficiaza nemeritat! De ce are un politist care a lucrat o viata in birou pensie speciala? De ce sa aiba primarii si senatorii si deputatii pensii speciale??? Nu au furat destul????

    1. D-le anonim,

      Era bine sa-ti scrii numele, sa stiu cui ma adresez. Oricum, vreau sa te informez cu cateva lucruri, pe care vad ca nu le stii: 

      1. Pensiile militare (inclusiv ale politistilor) nu sunt pensii speciale; 

      2. Politistii nu lucreaza in birouri ci in teren, iar formatiunile care , prin natura atributiilor, lucreaza in birouri, nu beneficiaza de sporurile acordate politistilor de la economic, politie criminala, arme si munitii, circulatie, ordine publica, etc. 

      3. Pensiile celor care au lucrat in formatiuni ce-si desfasoara activitatea in birouri, sunt, de regula, cu circa 25-30% mai mici decat ale celor care si-au desfasurat activitatea in teren (la grade, functii si vechime in munca egale);

      Pe de alta parte, subliniez ca sunt de acord cu eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari si alesii locali (primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti consilii judetene, etc) pentru ca aceste pensii se cumuleaza cu pensiile de serviciu ajungandu-se la sume foarte mari. 

      Petre, bine punctat.

      Cei care introduc pensiile militarilor in rândurile pensiilor speciale si doresc eliminarea pensiilor de serviciu pentru militari sunt împărțiți in 6 mari categorii: 

      1) cei care sunt anti romani, persoane aflate in ”solda” unor puteri străine potrivnice României si doresc învrăjbirea societății civile cu armata. 

      2) cei care din ignoranta (a se citi ”prostie” pentru ignoranți) emit asemenea opinii si care la rândul lor se împart si ei in 2 categorii: 

      3) sunt cei ce doresc eliminarea pensiilor de serviciu pentru militari pentru că au auzit pe alții și cred ca așa e trebuie, fără a avea capacitatea de gândirea necesară și a avea propria opinie; 

      4) cei care ignoră, la fel de inteligenți ca anterioara categorie, faptul ca pensiile bazate pe contributivitate nu au fost majorate anual așa cum prevede legislația de către cei aflați la putere, iar când au fost majorate au fost majorate mult mai puțin decât prevede legea, iar când primesc aceste drepturi, le consideră o binefacere din partea celor de la putere și nu un drept; 

      5) cei care au beneficiat de pensionara anticipată acordată de ”binefăcătorul” Iliescu, în anii 90, și care conform legii au fost penalizați la nr. de puncte pensie, rezultatul final fiind diminuarea pensiei;

      6) cei care au fost foarte și cei mai ”inteligenți” și au acceptat să lucreze toată viața pe salariul minim pe economie, plătind contribuții corespunzătoare acestui salariu restul de bani (dublu sau triplu) fiind plătiți la negru și care fiind mai șmecheri între șmecheri au păcălit împreună cu angajatorul, statul. Ce le-a scăpat lor este că în realitate cel ce câștigă este angajatorul, statul nici nu pierde nici nu câștigă, singurul care pierde cu adevărat este el ca angajat și viitor pensionar, pensionar cu penisa mai mică decât pensia minimă garantată și care va ajunge să trăiască din pensie socială cu mult mai mare decât pensia ce i-se cuvine. 

      Deci sa inteleg ca pensia voastra este pe masura contributivitatii numai?ca la calculul ei nu s-a folosit smecheria ultimelor salarii umflate?daca nu e asa atunci se vede treaba ca ati avut salarii grase , de va iesit o astfel de pensie.Cit priveste punctul 6 , dai in gropi de inteligent : oamenii in majoritate lucreaza pe salariul minim pur si simplu pentru ca altfel ar pleca acasa-sau in afara .

      Baietas, cand vor veni rusii... peste noi, tu o sa fii in prima linie! Iti garantez...Ai inteles Lucica draga?! Indivizi dubiosi de teapa ta, ingroasa randurile internetului. Vorbitorul anterior s-a exprimat elegant cand a vorbit despre d-alde d-astia ca tine... V-a spus ignoranti. De fapt sunteti niste lepre paduchioase, niste sarlatani care n-au facut nimic in viata lor, ca sa adauge ceva plusvaloare in salariu.

      Lucian... sa invete la 20 de ani sa faca facultati nu sa stea in carciuma cu curvele ssi atunci o sa foe remunerati conform studiilor.

      Esti penibil in analiza. Citeste deciziile CCR, egalitate nu inseamna uniformitate. Voi sa sustineti majorarea pensiilor voastre. Daca s ar face un referendum pt eliminarea taxelor si impozitelor ar avea o sustinere de 100%. O fi bine?

    Pentru ca magistratii nu mai au nimic sa piarda! Asa ca nu mai conteaza ca politicienii sunt in functie mare si foarte mare sau nu!!! Procurorii le vor face dosare serioase si politicienii ajung in inchisoare! Imi pare foarte bine! In final, coruptii si analfabetii tarii, politicienii, ajung la inchisoare!!!

    Pensiile militarilor sunt pensii ocupationale, dar si pensii speciale fiindca ofera pensii proportional mai mari in raport cu salariu fata de cele din sistemul public si au alte dispozitii fata de cele din sistemul public de pensii. Poate pt. unii militari unt justificat.Ii inteleg pe militari(politisti), sunt ppensiile lor, dar adevarul ni poate fi ocolit chir daca premierul sustine altceva.

    Pensiile militarilor sunt pensii ocupationale, dar si pensii speciale fiindca ofera pensii proportional mai mari in raport cu salariu fata de cele din sistemul public si au alte dispozitii fata de cele din sistemul public de pensii. Poate pt. unii militari sunt justificate.Ii inteleg pe militari(politisti), sunt pensiile lor, dar adevarul nu poate fi ocolit chiar daca premierul sustine altceva.

    Revin, pt. a corecta greselile de redactare. 

    1. Domnule anonim,

      Militari nu pot avea decat pensii militare de serviciu sau invaliditate, asa spune legea. Cel care acorda unui militarul altfel de pensie înseamna ca incalca legea si incalcarea legii trebuie pedepsita. Ca sa vorbim in cunostința de cauza, conform legislației in vigoare, pensiile militare nu pot depăși 58,5% din baza de calcul, baza de calcul care reprezinta solda lunara bruta după ce s-au exclus cateva sporuri (in unele cazuri excluderea ajungând si la 50% din solda lunara), sporuri pentru care de altfel militarul a platit contributii si impozite catre bugetul de stat exact ca orice alt cetatean. Ca urmare pensiile militarilor nu pot fi in nici un caz ”proportional mai mari in raport cu salariul”

      Ca o concluzie, aviatori, parașutisti, scafandri, cei din fortele speciale si cei ce participa la misiuni in teatrele de operatii (pentru perioada respectiva) ajung sa ia o pensie in jurul valorii de 29,25%, cei mai fericiti sunt lucratorii de birouri si acei militari care nu beneficiaza decat de sporurile standard (vechime si conditii de munca) care obtin o pensie de maxim 58,5% din solda lunara bruta (solda din care se retin contributii si impozite). Inainte de a prelua si comenta informatiile false promovate in public de catre membri ai guvernului (mai vechi sau mai noi), politicieni sau lucratori mass-media va recomand sa studiati legislatia in vigoare referitoare la pensiile militarilor. 

      ”Militari nu pot avea” se citeste ”Militarii nu pot avea”...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb