Ministrul Muncii: Sporurile să fie de maximum 20%, să nu mai fie categorii de beneficiari care primesc venituri mai mari decât preşedintele

T.B.
Politică / 22 iulie 2023

Ministrul Muncii: Sporurile să fie de maximum 20%, să nu mai fie categorii de beneficiari care primesc venituri mai mari decât preşedintele

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a declarat sâmbătă că în noua lege a salarizării, la care se lucrează la minister, se doreşte ca sporurile să fie de maximum 20%, astfel încât să nu mai fie categorii de beneficiari care primesc venituri mai mari decât preşedintele României, conform news.ro.

Ea a mai spus că reforma pensiilor a fost stabilită ca prioritară în negocierile cu Comisia Europeană, astfel că se va veni în perioada următoare cu legea pensiilor speciale şi cu legea pensiilor bazate pe contributivitate.

"Avem deja pregătit proiectul de lege, trei variante de anexe în cazul profesrilor dar şi pe întreaga lege, Banca Mondială lucrează deja la un impact bugetar pe aceste variante, iar la final variantele vor fi prezentate coaliţiei pentru a se lua o decizie şi binenţeles Comisiei Europene, a spus ministrul Muncii într-o intervenţie la Antena 3.

Simona Bucura Oprescu a precizat că dacă anvelopa salarială, în 2016, când au început evaluarea pentru anul 2017 de când avem legea salarizării era de 65 de miliare acum s-a ajuns l a 120 sau 130 de miliarde.

"Asta ne arată pe de o parte că anvelopa a crescut şi trebuie foarte bine analizat impactul bugetar dar în acelaşi timp constatăm cu toţii că există inechităţi, discrepanţe în ceea ce priveşte legea salarizării unitare", a arătat ea.

Întrebată când va fi gata legea, ministrul Simona Bucura Oprescu a afirmat că în negocierea cu Comisia Europeană s-a căzut de acord să existe o prioritizare a pensiilor. "Vom veni cu pachetul de pensii de serviciu şi pensii pe contributivitate în cererea de plată 3, ceea ce înseamnă că aceasta este prioritatea ministerului", arătat Bucura Oprescu, adăugând că în paralel se lucrează şi pe legea salarizării, tot ca o prioritate.

Ministrul a precizat că în noua lege a salarizării îşi propun să încurajeze performanţa, să reaşeze legea astfel încât în interiorul familiilor ocupaţionale cât şi între familii, să nu mai existe discrepanţe.

În plus, Simona Bucura Oprescu a arătat că îşi propun ca sporurile să fie de maximum 20%, astfel încât "să nu mai ajungă în situaţia constatată acum, în care, deşi există o ierarhizare, în plată sunt categorii de beneficiari care primesc venituri mai mari decât preşedintele, care ar trebui să aibă cel mai mare salariu din România".

"Mi se pare unul dintre cele mai importante câştiguri ale reformei pe care o facem, aceasta de a corela venitul pe care îl ai şi cu performanţa, cu valoarea muncii pe care tu o prestezi. Este foarte important ca cel puţin pe partea de sector bugetar, să nu fie suficient să ai un loc de muncă, să nu fie suficient să intri în sistem ci să fie important să ai rezultate, să fii eficient, pentru a avea venituri mai bune", a afirmat Bucura Oprescu, precizând că este un principiu la care ţine foarte mult şi care se va regăsi în noua lege.

Simona Bucura Oprescu a mai afirmat că şi în cazul legii pensiilor su tot trei scenarii de lucru ca şi la salarizare.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Dar presedintele,ce performanta are?Criteriile de performanta nu trebuie sa fie stabilite in primul rand pentru presedintele Romaniei,premier s.a.m.d sau barosanii au geam si sunt protejati de lege?

    1. Nota 10 pt comm.Presedintele ce performante are?

      Corect sa inceapa cu ei criteriile de performanta stabilite de cei multi si nu invers. E o risipa sa ai grija de cei fara resurse...mai bine ii trimitem la cimitir...frumos criteriu de performanta! Acest criteriu de performanta sa fie inlocuit cu acelel priterii de performanta pentru dezvoltare umana, pe securitate umana , e eficacitate in indeplinirea unor omiective cetin de guvernanta umana, de dezvolatreasi securitatea umana si nu pe taieri ci pe cresteri/ Universul e plin de abundenta, asta trebuie sa inteleaga luminatiile sale sa ne iubeasca nu sa ne urasca....sa ne sperie prin austeritate si tot felul de politici de control si teroare....Niste misei!

    Pentru munca care o faci se da salar.Salariile si pensiile speciale sunt hotii mult apreciate de unii din justitie,politie etc.Deci hoti sunt si in justitie si politie etc.Aceia care le-au acordat,se poate sa fie niste escroci care aveau ceva puncte negre,de care se puteau lega politia si justitia.Au preferat sa astupe hotiile lor,prin mituirea unor oameni,care trebuie sa urmareasca aplicarea legilor.

    Ati inteles tot cirsuul cu azilele ca sa poata liberalii sa vina sa taie. Ei asta fac mereu. POvestea azilelor e veche acum scos-o ca sa scape de Doamna Gabriela Firea., de PSD.

    Si noi ne-am trezit cu 50% salarii mai mici, fara motiv, am fost degradati pentru a nu depasi salariul uni secretar general din Ministere. Apoi si-au ridicat salariile ei, fara sa ne mai alinieze si pe noi. Cu toii avem studii inafara tarii, stagii la Comisie dar cum ne-au prins ne-au luat la bataie. Ce atata meritocratie? 

    Au facut salarii mari tuturor directorilor careau lucrat la legea salarizarii iar pe noi ne-au degradat, fara motiv, din invidie pentru ca suntem mai buni ca cei care decid.Xriteriile trebuie sa fie aplicate ministrilor, decidentilor si directorilor care doar semneaza iar negreii mititei lucreaza!

    Din cauza deciziilor proaste e Ue si tara acolo unde e acum....Un criteriu sa fie intelepciunea si deciziile luat in favoarea celor multi, nu numai a unei minoritati privilegiate!

    Creati bani de creditare din neant si vi se pare corect. Mintiti ca nu sunt bani desi ei se potcrea printr-un click de internet. Dece nu creati conturi infinite pentru dezvoltare personala si prosperitate pentru toata lumea, nu doar pentru monoritate imbuibata? Atta stiti sa taiati, din venituri si sa lasati preturile sa urce la cer, voi liberalii. Rusinos!

    Politicile malthusiene sunt in floare, prin foamete, molime si razboi....frumoase valori comune ale elitei care ne conduce spre cimitire. Chiar nu mai avem coloana vertegrala ca sa ne opunem acestor politici inumane care foloseste instrumentul financiar, economic, sanitar si militar sa scape de noi?Trezirea Romani! Oceam de saracie cu insule din ce mai concentrate de bogatie, asa arata lumea creata de aceste politici malthusiene. De oamenii saraci scapam mai repede. Ce atatea sporuri, Ce mariri de pensii si salarii? taieri peste taieri! Traiasca neolineralii!

    1. Ma refeream la presupusa elita a lumii care foloseste toate aceste instrumente ca sa ne facasa soferim din plin....nu e un dezacord,,elita era in gandul meu cand am scris....Prin teroare, frica si teama ne controleaza...cu ajutorul acestor politicieni fara minte si inima! Au facut sclavi state si indivizi prin indatorare prin credite fictive. Asaca aceste credote fictive au creat datorii fictive...de ce sa le mai returnam prin sudoarea negrilor mititei?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb